OGÓRKI

Moderatorzy: Kuba, brzydki, ginda

Kuba
Oldboy

OGÓRKI

Postautor: Kuba » 24 kwietnia 2006, 18:31

zaczyna się tzw. sezon ogórkowy, czyli transfery z i do klubu, ploty, ploteczki ;-) proponuję WSZYSTKIE nowinki prasowe zamieszczac własnie w tym temacie.

na dzien dzisiejszy - pozyskaliśmy dwie młode zawodniczk - Anię Pietrzak i Martę Gajewską. Strasznie fajnie, ze klub wzmocnił się dwoma zawodniczkami z rocznika 87', wicemistrzyniami Europy z zeszłego roku.

w słowie sportowym pisali także, ze zostaja trenerzy, czyli Andrzej Nowakowski i Wojciech Spisacki - jak dla mnie rewelacyjna informacja.

przeczytalem takze, ze klub jako priorytet swtawia sobie zatrzymanie Nowackiej, Trześniewskiej i Jasnowskiej - równiez bardzo fajne newsy (jak dla mnie).

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 24 kwietnia 2006, 19:25

tez o tym slyszalem;)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 24 kwietnia 2006, 21:24

A co z Edytą Koryzną??? Działacze z Polkowic chcą Ją zatrzymac na przyszły sezon ??
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 kwietnia 2006, 23:05

dk 28-04-2006 , ostatnia aktualizacja 28-04-2006 19:12

Elżbieta Trześniewska, Ilona Jasnowska oraz Agata Nowacka - tylko te koszykarki mogą być pewne pozostania w CCC Polkowice. Z zespołem nadal będzie pracować trener Andrzej Nowakowski.

Tydzień temu polkowiczanki zakończyły sezon ekstraklasy. Podopieczne Andrzeja Nowakowskiego przegrały trzeci mecz z Polfą Pabianice i zakończyły rozgrywki na czwartym miejscu. - Czwarta lokata jest zawsze w sporcie najgorsza. Nie jest to zły wynik, choć w pełni zadowolony z niego nie jestem - komentuje prezes CCC Polkowice Krzysztof Korsak, który już rozpoczął budowanie drużyny pod kątem przyszłego sezonu.

Wiadomo, że trzeci rok z rzędu polkowickie koszykarki poprowadzi Andrzej Nowakowski, który dwa sezony temu osiągnął największy sukces w historii klubu, zdobywając trzecie miejsce w ekstraklasie. - Już jesteśmy dogadani. Można śmiało powiedzieć, że zostanie w naszym klubie - potwierdza Krzysztof Korsak.

Prawdopodobnie jednak zmieni się znacznie skład zespołu. - Wszystkie nasze koszykarki zamierzają u nas zostać, ale problem w tym, że my nie widzimy ich wszystkich w drużynie - tłumaczy prezes polkowickiego klubu.

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że propozycje przedłużenia umów otrzymają jedynie Elżbieta Trześniewska, Ilona Jasnowska oraz Agata Nowacka. Pozostałe zawodniczki będą musiały sobie szukać nowych klubów, choć to nie jest jeszcze przesądzone. Wszystko zależy od tego, czy uda się znaleźć wartościowe koszykarki na ich miejsce.

Tymczasem już dziś klub zatrudnił dwie nowe zawodniczki. Działacze CCC Polkowice pozyskali bowiem dwie utalentowane młodzieżowe reprezentantki Polski - rozgrywającą Annę Pietrzak (167 cm, 19 lat) oraz środkową Martę Gajewską (190 cm, 19 lat). Obie koszykarki reprezentowały dotąd barwy SMS-u Warszawa.

To nie koniec wzmocnień polkowickiego klubu. W połowie przyszłego miesiąca (18 i 19 maja) w Polkowicach zostanie zorganizowany camp dla koszykarek. Wezmą w nim udział Polki, a także zawodniczki z Czech i krajów byłej Jugosławii. - To będzie taki przegląd kadr. Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć tam kilka wartościowych koszykarek, z którymi podpiszemy kontrakty - kończy Krzysztof Korsak.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 28 kwietnia 2006, 23:16

EDZIA WRÓCI DO PABIANIC !! !! !! :mrgreen: \:D/
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 kwietnia 2006, 00:24

Edzia pisze:EDZIA WRÓCI DO PABIANIC !! !! !! :mrgreen: \:D/
A co to źle Edzi w Polkowicach? :D Pomimo utraty brązowego medalu uważam ze Polkowice sa na dzień dzisiejszy bardziej perspektywiczna druzyną , wystarczy spojrzec na skład i zakupy jakie robi CCC.
Obrazek
Obrazek

Maćko
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Maćko » 29 kwietnia 2006, 10:37

Kuba pisze:Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że propozycje przedłużenia umów otrzymają jedynie Elżbieta Trześniewska, Ilona Jasnowska oraz Agata Nowacka. Pozostałe zawodniczki będą musiały sobie szukać nowych klubów, choć to nie jest jeszcze przesądzone. Wszystko zależy od tego, czy uda się znaleźć wartościowe koszykarki na ich miejsce.

Czyli co zespół znowu ma się zgrywać od nowa. Dla mnie bez sensu, żeby z 10 zawodniczek zostawić 3...
Dumny po zwycięstwie, wierny po porażce
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 29 kwietnia 2006, 13:30

Ja chciałem, wiem, że to tam nie powinno mnie interesować. Wszyscy piszą, że Marta Gajewska to typowa środkowa. Jeżeli trener Nowakowski z takim zamierzeniem ściągał ją do Polkowic to może się trochę przejechać... chodzi oto, że ja sam byłem przekonany, że z takim wzrostem tylko środek. Jak się okazało Marta to typowa 4 ;) W każdym razie jednak życzę powodzenia tej zawodniczce i dalszego rozwoju :)

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 30 kwietnia 2006, 14:53

dla mnie błędem było pozbycie sie Agi Pałki ;/ nie patrze nikomu w metryki no ale za sezon - dwa to Ela już nie pogra a Aga byla by najlepsza pod koszem :P
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 maja 2006, 19:50

postaram sie niebawem wpisac tu wywiad z Korsakiem, z wtorkowego Słowa Sportowego. ciekawe kwestie tam sa poruszane. ;-)

co do Pałeczki - temat wałkowany nie raz, ja stanowiska nie zmieniam - Ela jest lepszą zawodniczką niż Agnieszka i zakup (zamiana) dla mnie jak najbardziej w porządku. to moje subiektywne zdanie ;-)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 03 maja 2006, 19:58

Mikey pisze:
Edzia pisze:EDZIA WRÓCI DO PABIANIC !! !! !! :mrgreen: \:D/
A co to źle Edzi w Polkowicach? :D Pomimo utraty brązowego medalu uważam ze Polkowice sa na dzień dzisiejszy bardziej perspektywiczna druzyną , wystarczy spojrzec na skład i zakupy jakie robi CCC.

Ja nie piszę, że Edzi źle. Ani że CCC jest nieperspektywicznym zespołem.

Ale ponieważ jakoś polkowicki zespół nie kwapi się do Jej zatrzymania, to chętnie widziałabym Ją z powrotem w Pabianicach :D 8) :D. Choć słyszałam, że ktoś już ma na Nią 'ochotę' :roll:.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 maja 2006, 20:29

ODMŁODZĄ ZESPÓŁ

W Polkowicach dotychczas stawioano na polskie zawodniczki, ale wiele wskazuje na to, że to się zmieni i w składzie pojawią się też koszykarki z zagranicy. - Wiemy już, niestety, że nie da rady tylko polskim składem ugrać ligi na poziomie miejsca wyższego niż czwarte. To jest przykre, ale prawdziwe - tłumaczy Korsak.

Tomasz Brusiło: Przed tygodniem zapowiadał pan, że trenerzy Nowakowski i Spisacki zostają w Polkowicach. Podpisali już kontrakty na kolejny sezon?
Krzysztof Korsak: - Nie mam podpisanych umów, ale na tyle znam zarówno andrzeja Nowakowskiego, jak i Wojtka Spisackiego, że nie muszę podpisywać umów, by miec pewność, że zostaną w Polkowicach. Mam ich słowo, że pracujemy dalej. Jesteśmy dżentelmenami, szanujemy się i bez względu na wszystko będziemy rozmawiać bardzo poważnie.

Jak przebiegają rozmowy z zawodniczkami?
- Złożyliśmy im propozycje, ale wiem, że koszykarki mogą ich nie przyjać. Chodzi o kwestie finansowe. Obniżenie zarobków nie jest spowodowane tym, że zajęlismy czwarte miejsce. Po prostu dziewczyny miały słabszy sezon.

Z kim nie podjął pan rozmów?
- Podjąłem rozmowy ze wszystkimi dziewczynami, zaczynając od Agaty Nowackiej, która jest kontuzjowana, a kończąc na Eli Trześniewskiej.

Jakie są szanse na zatrzymanie liderek?
- Bardzo będę zabiegał, aby zatrzymać przede wszystkim Ele Trześniewską i Agatę Nowacką. To nasze kluczowe pozycje 5 i 1.

Na razie pozyskaliście dwie młode koszykarki z SMS. To nzaczy, że chce pan odmłodzić zespół?
- Oczywiście. I na tym nie koniec. W połowie maja planujemy w Polkowicach camp dla młodych dziewcząc, o które ewentualnie będziemy zabiegać. Po tym spotkaniu podejmiemy decyzje, które z nami zostaną. Będą to młode dziewczyny z Dolnego Śląska, m.in. z MOS Wrocław, ale nie tylko z Polski. Będą też koszykarki z Czech, Słowacji, Serbii i może z Ukrainy.

Chce pan zmienić politykę kadrową? Przecież dotychczas w Polkowicach stawiano tylko na polskie zawodniczki.
- Tak. Z całą pewnością odejdziemy od tego układu, bo już wiemy, niestety, że nie da rady tylko polskim składem ugrać ligi na poziomie miejsca wyzszego niż czwarte. To jest przykre, ale prawdziwe. Nigdy nie byłem zwolennikiem preferowania zagranicznych zawodniczek, ale tak się złozyło, że muszę zmienić zdanie. Chcę, żeby to były dziewczyny do grania, bo jednocześnie nie chcę blokowac miejsca perspektywicznym koszykarkom polskim. W przeciwieństwie do innych klubów myślimy o tym, że klub jest bardzo istotny, ale gdzieś w perspektywie jest jeszcze reprezentacja. A jeśli Polki nie będą grały w lidze, to reprezentacja też będzie spisywać się słabo.

W zeszłym sezonie hitem transferowym było sprowadzenie Trześniewskiej. W tym roku też szykuje pan taki hit?
- To rzeczywiście był hit. Na razie powiem tyle: jestem pełen nadziei, że Ela z nami zostanie. Myślę, że przyjmie naszą propozycję. Wiem, że chce zostać w Polkowicach.

Do kiedy chce pan zamknąć skład na kolejny sezon?
- Do 20 maja. Działamy szybko, bo inaczej ktoś nas uprzedzi. Tak było rok temu, gdy niemal ukradziono nam zawodniczki, które chcielismy sprowadzić. Dlatego teraz szybciej podpisaliśmy umowy z Ania Pietrzak i Martą Gajewską.

Na jakim poziomie będzie budżet klubu na kolejny sezon?
- Będzie troszkę nizszy od tego, który był w minionym sezonie.

Stawianie na młode zawodniczki wynika z oszczędności?
- Nie do końca. Ma to swoje uwarunkowania finansowe, ale z drugiej strony chcieliśmy odmłodzić zespół. Nie chcę się wpakować w taki układ jak Zgorzelec w ledze męskiej, gdzie poszli w kierunku dobrych raczy, ale już nie rozwojowych. Szanuję pana Kamińskiego, ale mam inną wizje budowania zespołu. Uważam, że stopniowo powinniśmy wprowadzać młode zawodniczki.

Nie obawia się pan, jak to się przełozy na wyniki sportowe w kolejnym sezonie?
- O celu powiemy więcej, gdy zamkniemy budowę druzyny i będziemy znali jej pełny skład. Z całą odpowiedzialnością mogę już dzić powiedzieć, że poziom sportowy pozostanie wysoki. Nie ma takiej mozliwości, żebysmy spadli poniżej szóstego miejsca.

Rozmawiał TOMASZ BRUSIŁO Słowo Sportowe.

6 MIESIĘCY BEZ PIŁKI

Podstawowa rozgrywajaca CCC podczas trzeciego meczu o brązowy medal w Polkowicach zerwała więzadła krzyżowe przednie prawej nogi. Dzięki szybkiej reakcji działaczy już następnego dnia przeszła artroskopię kolana. Rekonstrukcja więzadeł przebiegła pomyślnie i już kilka dni później Nowacka wróciła do domu w Polkowicach. Czeka ją jednak co najmniej sześć miesięcy rozbratu z koszykówką i żmudna rehabilitacja. Koszykarka już zaczęła ćwiczyć nogę. - Na razie tylko na leżąco. Lekarze zapewnili mnie, że za dwa tygodnię będę już mogła chodzić, za dwa miesiace tructać, a za cztery biegać. Mam nadzieję, że ten czas szybko minie - mówi Nowacka. Teraz jednak musi leżeć w domu, choć na nudę nie narzeka. - Czytam książki naukowe, bo niedługo mam ostatnie egzaminy na uczelni - dodaje zawodniczka, która kończy już edukację na wrocławskiej AWF. Koszykarce wygasa teraz kontrakt z polkowickim zespołem, ale o swoją przyszłość może być spokojna. - Na pewno nie odpuszczę Agaty. Zostawienie jej na lodzie z kontuzją byłoby moralni nie fair. Dzięki bardzo dobrej grze zaskarbiła sobie serca polkowickich kibiców i na pewno warto na nią postawić - przekonuje Krzysztof Korsak, prezes CCC.

TB Słowo Sportowe

sorry za ewentualne literówki czy drobne błędy ;-) przepisywanie na szybko nie jest moją mocną stroną.

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 03 maja 2006, 20:53

zycze agacie powrotu do zdrowia :D :D :D hej a moze chcecie sie zamienic syla do polkowic agata do nas(skecz bo zaraz ktos na mnie nawrzuca)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 maja 2006, 20:56

bez wrzucania, kulturalnie - ZAPOMNIJ :D ;-)

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 04 maja 2006, 16:14

na koszykówce kobiet to ja się mało znam, zawsze interesował mnie nba ale...

dlaczego z Polkowic odeszła Ilze Hlebovicka ( rzecz jasna nie wiem jak się to pise:)

z tego co pamiętam była dobra i może by się tu w Polkowicach przydała...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „MKS Orzeł Polkowice”