Fantasy PLKK - regulamin i dyskusja

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 stycznia 2007, 21:54

Nie chce tego robic z 2 powodow:

1) nie lubie zmieniac zasad w trakcie gry
2) trudno byloby wymyslic jakis w miare sprawiedliwy system (kto pierwszy ten lepszy? kto slabszy? odwrotnie niz w drafcie? - kazda z tych opcji ma swoje wady)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 stycznia 2007, 22:56

Kto najsłabszy ten pierwszy - no tak, ale niby dlaczego?

Nieeee, jestem za nie zmienianiem zasad.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 stycznia 2007, 23:46

simon pisze:Kto najsłabszy ten pierwszy - no tak, ale niby dlaczego?

wzorem NBA, gdzie słabsze kluby maja pierwszenstwo w drafcie - ale jak juz pisałem mnie tez sie to nie podoba.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 stycznia 2007, 07:41

pomimo, że ubyła mi podstawowa zawodniczka ze składu, uważam że dodatkowy draft nie powinien mieć miejsca.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 09 stycznia 2007, 23:36

słuchajcie musi byc moim zadniem jakiś draft nowych zawodniczek. Upływ materiału jest w niektórych wypadkach cholerny i szkoda prądu na zabawę. Kto mógł przewidzieć takie ubytki, albo ławe dla wydawałoby sie podstawowych zawodniczek? Wolni agenci to spady nie godne uwagi. Nie rozumiem w jaki sposób może zespóć zabawę dodatkowy draft? Pewnych rzeczy nie da się przewidzieć. Dlatego do zepsołów po I rundzie trafiają nowe koszykarki. Moim zdaniem powinna być możliwość dobrania zawodniczek w miejce tych które w II rundzie nie grają. Jeśli nie to ja dziękuję, i proszę wycofać mój dzielny team z rozgrywek bo gra na siłę to zadna frajda.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 10 stycznia 2007, 01:21

Mimo, ze ma najslabszy wynik, uwazam, ze dodatkowego draftu nie powinno byc. Kazdy znal zasady na poczatku zabawy i nikt tu nikogo na sile nie pchal. O to chyba chodzi, ze jakies zawodniczki odchodza, albo lapia kontuzje, to jest wlasnie sedno tej zabawy i jej nieprzewidywalnosc.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 stycznia 2007, 11:42

"Pewne racje" w tym widzę, ale...

po pierwsze - nie mamy wypracowanych ew. zasad na jakich taki draft oprzeć - wypracowywanie ich teraz skazuje na obiążenie ewenmtualnością nieobiektywności

2 - przepisy choćby najgorsze w równy sposób dotyczą i traktują wszystkich

3 - były znane od dawien dawna - czytaj od początku

4 - takie a nie inne wybory w drafcie nie były dziełem przypadku lecz przemyślenia. (Nie przypadkowo nie mam w składzie np. nikogo z NAJLEPSZYCH - czyli Wisły i Lotosu, nieprzypadkowo oparłem zespół na Polfie, AZS Poznań, AZS Gorzów, Odra Brzeg i KK Jelenia Góra...) Można zawsze wziąć pod uwagę, że "najlepsze" zawodniczki nie zawsze będą grały długo w meczach ze słabeuszami, że ta i tamta często łapie kontuzje, że tet trener niezbyt lubi, że Lotos "lubi" się wzmacniać - zatem "zmieniać garnitur" jak jest w opałach itd... Skoro "zakładamy" że ktośtam będzie grał dużo i do tego punktował sporo - to i "zakładamy" że będzie grał wogóle.
A np. wystarczy kontuzja Pałki, brak kasy w JG dla Bachem czy też kłopoty z motywacją u Jarkowskiej -0 i "nie ma lidera simona"...

5 - No i najważniejsze - oczywiście można zmieniać - ale w zakresie tej puli zawodniczek, która była dostępna na samym początku. Teraz też np. był fajny kąsek w/g mnie w postaci Błaszczak - a i Żytomirska naprawdę może wzmocnić zespół teraz.

6 - Tak naprawdę to wcale nie jestem przeciw "dobieraniu" - proszę, niech ktoś przedstawi tylko jakąś sensowną propozycję co do zasad, ja nie mam nic przeciwko, nawet dla uatrakcyjnienia mogę się zrzec... Powiedzmy (jakby co) pierwsza zasada by była taką, że "dobierać" mogą TYLKO CI, KTÓRZY W WYNIKU ZMIAN PERSONALNYCH W ZESPOŁACH STRACILI 2 I WIĘCEJ ZAWODNICZEK - a "dobrać z nowych" mogą tylko jedną i to przy zachowaniu zasady, że musi to być ta sama pozycja z której stracili... - na takie coś np. już się zgadzam

7 - Tytułem "dobrej woli" mogę np. wystawić Babicką na listę transferową - jakby ktoś chciał nieźle (a w niektórych kolejkach doskonale) punktującego gracza...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 stycznia 2007, 13:17

majoneez zgłosił chęć wycofania drużyny - czy jest ktoś chętny przejąć zespół

Oto jego skład: łoibronxy:

1. Elżbieta Trześniewska [C]
2. Tamika Whitmore (USA) [F]
3. Sylwia Wlaźlak [G]
4. Magda Bibrzycka [G]
5. Leona Krystofova (Czechy) [F]
6. Lada Kovalenko (Ukraina) [F]
7. Justyna Jeziorna [G]
8. Monika Białogór [C]

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 stycznia 2007, 16:11

Ja bardzo chętnie przejmę drużynę po majoneezie jeśli oczywiście nikt nie będzie miał nic przeciwko temu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 stycznia 2007, 18:23

Ja nie mam. Powodzenia.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 stycznia 2007, 18:29

No to możesz w gr. C zacząć działać ze swoją nową drużyną

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 stycznia 2007, 18:48

Super!!! Dzięki Ci wielkie! Greebo jesteś wspaniały! :D

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 stycznia 2007, 19:40

Wyniki obecnej kolejki beda najwczesniej jutro, a mozliwe ze wogole podsumuje ja dopiero razem z nastepna - w piatek, bo dzis jestem załamany postawa moich gwiazd, a poczatek tygodnia mam ciezki :/

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 stycznia 2007, 20:35

to niech sobie każy pozlicza samemu!! chłop będzie miał lżej!! :D
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 21 stycznia 2007, 20:52

Dobrze kombinujesz. A więc apel do wszystkich: Ludzie, narody! Zliczcie sobie sami punkty!
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”