Fantasy PLKK - regulamin i dyskusja

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 23 października 2006, 21:59

Greebo pisze:Ja mam takie pytanko do grajacych:

czy dopuscic w trakcie sezonu mozliwosc transferow zawodniczek miedzy druznami? (albo raczej wymiany zawodniczka za zawodniczke?). Oczywiscie juz po skonczonym drafcie. Kazda taka zmiana musiałaby byc zatwierdzona przez moderatora grupy (zeby nie bylo nieporozumien i kantow ;-))

Tak jak Ci pisałem wcześniej, myślę, że byłby to dobry pomysł, ale chyba przydałoby się zrobić jakiś czasowy limit, żeby nie wymieniać zawodniczek co każdą kolejkę, bo się wtedy pogubić można :D

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 23 października 2006, 22:06

Edzia pisze:Drużyna A (fajny serial - swoją drogą :lol: :wink: ) wciąż czeka na Waldiego :).
Ale ja raz dalismy speeda to juz prawie 1 kolejke mamy :lol:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 23 października 2006, 22:45

czy dopuscic w trakcie sezonu mozliwosc transferow zawodniczek miedzy druznami? (albo raczej wymiany zawodniczka za zawodniczke?). Oczywiscie juz po skonczonym drafcie. Kazda taka zmiana musiałaby byc zatwierdzona przez moderatora grupy (zeby nie bylo nieporozumien i kantow ;-))

ja jestem za transferami ale jedynie zaraz po drafcie (max 2 kolejki).

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 października 2006, 22:48

brzydki pisze:

ja jestem za transferami ale jedynie zaraz po drafcie (max 2 kolejki).

a moze do konca I rundy rozgrywek?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 24 października 2006, 06:44

a czy mozna robic take laczone np. daje G biore za to G ale tez chce zeby osoba ktora ze mna sie wymienia dal mi C za moje C?

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 24 października 2006, 06:55

Ja też jestem za transferami 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 października 2006, 07:03

Forester pisze:a czy mozna robic take laczone np. daje G biore za to G ale tez chce zeby osoba ktora ze mna sie wymienia dal mi C za moje C?

Nie ograniczałbym juz transferow jedynie do konkrtenych poycji. Raczej chodzi o to by klasa zawodniczek były porownywalne. Moze sie zdarzyc ze np czyjs podstawowy center złapie kontuzje a bedzie miał nadmiar dobrych skrzydłowych i wtedy bedzie starał sie pozyskac od kogos innego centra oferujac zawodniczke o podonej klasie ale grajaca jako skrzydłowa.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 24 października 2006, 07:06

czyli wymóg 3G 3F 2C tyczy tylko i wylacznie draftu?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 października 2006, 07:31

Takiego wymogu wcale nie ma. Jest wymog 1C 2F 2G do I piatki na dana kolejke.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 25 października 2006, 22:51

Co do transferów i wymian... Hhmm... Może by tak ustalić, by taka zamianka gracza była 'okupiona' np. stratą jakieś tam ilości punktów? Bo tak, to jak nagle spadnie eval jakieś zawodniczce a podskoczy innej, to niedość że będziemy się zabijać o tę z podskoczonym eval'em, to jeszcze takich transferów będzie masa i będzie mod'om trudno zapanować... Ale jak chcecie. To moja propozycja :).

PSik. Ja mam już cały skład i z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie gry zasadniczej :D :D :D.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 października 2006, 22:59

Jesli chodzi o transfery to przemyslałem sprawe i wychodzi mi tak:

- bedzie mozna dokonywac transferow zawodniczka za zawodniczke (takze np 2 za 2 itd)
- zawodniczki nie musza grac na tej samej pozycji
- roznica w srednim evalu w momencie transferu nie moze byc wieksza niz 5! inaczej taki transfer nie zostanie zatwierdzony!
- aby zawodniczki mogly zagrac w danym meczu to beda musiały byc zatwierdzone przez moda (tzn mod w temacie ze składami musi dokonac ich zamiany)
- transferow bedzie mozna dokonywac do konca I rundy rozgrywek PLKK (albo raczej do I meczu rundy rewanzowej)

Druga sprawa to pozyskiwanie zawodniczek z listy "wolnych agentow"

-mozna bedzie ich dokonywac w dowolny sposob, ale tez tylko do rozpoczecia rundy rewanzowej i tez wymiana musi zostac zaznaczona w skladzie zanim zawodniczka bedzie mogla wystapic w meczu.

Uwaga - po wymianie czy transferze skład zespołu musi spełniac wymog posiadania 3 Polek!

edit

Edzia - nie widze powodu dla ktorego nalezy zabierac punkty juz uzbierane przez zespol. To tak jakby w tamtym sezonie ŁKS po pozyskaniu Kenig z Wisły musiał to okupic strata punktu ;-)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 14:52

Tak se troche podumałem i posatnowiłem jeszcze wprowadzic 1 zmiane i sprecyzowac jedna rzecz.

Nowosć

Kapitan zespołu - sprawa prosta, wsord wybranje piatki emczowej jedna zawodniczka pełniłaby role kapitana, jej dorobek punktowy był by podwajany.

Jezleli beda jakie głosy sprzeciwu to kapitana nie bedziemy wprowadzac.

Doprecyzowanie awansow: poniewaz jest to I edycja tej gry, wszystkie gupy sa rownorzedne. W kolejnych sezonach (jesli oczywiscie gra sie przyjmie) chciałbym jednak wprowadzic poziomy gry:

8-zespołową ekstrakalse
10-zespołowa I lige
mniej wiecej 8-10 osobowe grupy regionalne. Ich ilosc byłaby zalezna od zgłoszen.

Obecny sezon posłuzy do stworzena rankingu, i tak: po 2 najlpesze zespoły z kazdej grupy awansuja do ekstraklasy. pozostałe zespoły bede miały obliczona srednia punktow jaka zdobywąły w pojedynczej kolejce i na jej podstawie zostanie utworzony ranking druzyn. 10-najlpeszych zepsołow trafi do I ligi, pozostale do grup regionalnych. Jesli ktos kto awansuje do ekstraklasy lub I ligi nie bedzie chciał lub mogł grac w przyszłym sezonie, to nastapi przesuniecie w rankingu i jego miejsce zajmie kolejna osoba.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 października 2006, 15:01

odnosnie kapitana ... mam mieszane uczucia. sadze jednak, ze to podwajanie, to za dużo... może np. eval kapitana pomnozyć przez 1,5 ?

edit: to miał byc cytat, ale sobie zle kliknałem i zmodyfikowałem post Kuby, sorki, Greebo. ;-)

najpierw tez o tym myslałem, ale nichciałem wprowadzac ulamkow ;-). Ale nie ma sprawy, moze byc tak. Na glosy na ten temat czekam do 20-tej.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 października 2006, 15:04

mnie się pomysl z kapitanem nie podoba.
ale jak wiekszosc zaakceptuje to niech bedzie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 16:08

ann pisze:mnie się pomysl z kapitanem nie podoba.
ale jak wiekszosc zaakceptuje to niech bedzie.

zgodnie z tym co napisałem glos sprzeciwu załatwioa sprawe wiec kapitanow nie bedzie ;-)

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”