BASKET QUIZ! Pytania - tydzień piąty

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Seba
Oldboy

BASKET QUIZ! Pytania - tydzień piąty

Postautor: Seba » 14 lutego 2005, 20:02

Cieszę się, że pomysł Quizu wiedzy o żeńskim baskecie spodobał się wielu osobom na KKForum. Mam nadzieję, że z czasem uczestników zabawy przybędzie jeszcze więcej, bo nagrody warte są tego, by poświęcić chwilkę na wyszukanie informacji! A myślę, że to nie koniec jeżeli chodzi o nagrody w zabawie... wydaje mi się, że pierwsza piątka konkursu zostanie uhonorowana, bo wiedza czołówki musi być naprawdę olbrzymia, by pokonać takich zawodników, jak reszta Forumowiczów! A przy okazji zabawy wszyscy, ze mną na czele (hihi.. ), dowiadujemy się wielu ciekawych informacji o różnych aspektach koszykówki.

A oto już pytania na piąty tydzień zabawy...

Pytanie nr 13 (za trzy punkty): Jest pierwszą wychowanką Stali Brzeg, która zdobyła mistrzostwo Polski (po niej udało się to tylko jednej Brzeżance). Sukces ten osiągnęła w 1987 roku, rok później wróciła do Brzegu, gdzie grała do końca kariery. W 1991 roku zagrała w mistrzostwach Europy. O kim mowa?

Pytanie nr 14 (za dwa punkty): Do której koszykarki ekstraklasy należy ta smukła nóżka i ten uroczy delfinek? ;)

Obrazek

Pytanie nr 15 (za jeden punkt): Jak nazywa się osoba ze zdjęcia? Zawodniczka ta występowała w sezonie 2001\2002 na parkietach ekstraklasy, grała także w drużynie WNBA - Portland Fire.

Obrazek

Mam nadzieję, że pytania się spodobają i nie będą za trudne ;) Życzę wszystkim stałym uczestnikom zabawy POWODZENIA! Mam również nadzieję, że także w tym tygodniu dołączą do nas nowi Forumowicze. Przypominam, że odpowiedzi można przysyłać do mnie na priva albo maila (sebastian.kovacs@wp.pl ) do godziny 24 w niedzielę 20 lutego!!! Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 lutego 2005, 23:35

Z malutkim opóznieniem, ale lepiej pózno niż wcale... rozwiązania zagadek piątego tygodnia. Cieszę się, że zwłaszcza "delfinek" się wszystkim tak spodobał ... to czysta przyjemność układać takie pytania ;) A za zdjęcie podziękowania należą się Matiemu, który polował na tę nóżkę dłuuuuugo... hihi

A teraz już odpowiedzi - zawodniczką z pytania numer 13 (którego autorem był Qiero) była oczywiście Katarzyna Kowalska-Kulwicka, z tym pytaniem zresztą nikt nie miał problemu. Właścicielką tatuaża i zgrabnych nóg jest .... Karolina Żurkowska, zawodniczka Ostrovii Ostrów Wlkp. Bohaterką natomiast uwiecznioną na zdjęciu w pytaniu 15 (autorka - Kołysanka) jest była koszykarka Ślęzy Wrocław - Jenny Mowe.

Punktacja w tym tygodniu:
1. Kołysanka i Qiero po 7pkt;
3. Wojteg, Mario i Charles Manson po 6pkt;
6. Szymon 3pkt.

WYNIKI ŁĄCZNE:
1. Qiero 33pkt;
2. Kołysanka 31pkt;
3. Mario 24pkt;
4. Wojteg 21pkt;
5. szymon 19pkt;
6. Charles Manson 17pkt;
7. Waldi i Simon po 5pkt;
9. KyS 1pkt.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 lutego 2005, 08:53

Seba pisze:Cieszę się, że zwłaszcza "delfinek" się wszystkim tak spodobał ... to czysta przyjemność układać takie pytania ;) A za zdjęcie podziękowania należą się Matiemu, który polował na tę nóżkę dłuuuuugo... hihi

To było na meczu z Brzegiem. Patrze na trybuny siedzi Seba..."o słowo mialem zrobić delfinka. ZiZu podaj aparat" :wink: :wink: :wink: :wink:

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”