Powrót Olisadebe !!
Moderator: Moderatorzy
Dziwię sie troszke decyzji Janasa, nie wiem na jakiej podstawie powołał Oliego, skoro ten dopiero sie wyleczył to powinien troszke pograć i udowodnić że na tą grę zasługuje. Dla mnie to powołanie troszke na kredyt. Uważam że obok Franka i Żurawia selekcjoner powinien stawiac na Brożka, chyba w tej chwili największy talent w polskiej piłce, najlepszy zawodnik "młodzieżówki", czas Olisadebe minął. Szanuje to co zrobił dla Polski ale czas stawiać na młodych.
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
andrew pisze:Szanuje to co zrobił dla Polski ale czas stawiać na młodych.
hmmmm, ale mi to on tam stary... i nie zawsze młodość idzie w parze z doświadczeniem, które Oli ma. I jeśli chodzi o stawianie na młodość to dużo tego nie mamy, a po kadrze narodowej Francji widać, że starość jest góra (powrót zawodników np. Zidan).
...w.w.j.d.?...
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Olisadebe zrezygnuje z gry w kadrze?!
Gol strzelony Wiśle zapewnił Emmanuelowi Olisadebe powołanie do kadry narodowej, ale jego powrót do reprezentacji wcale nie jest przesądzony – informuje „Przegląd Sportowy”.
- Prawdę mówiąc zastanawiałem się nad powołaniem do reprezentacji. Mam pewne przemyślenia odnośnie kadry i ewentualnej, mojej w niej obecności – mówi „Oli”.
- Zastanawiałem się, czy mój powrót naprawdę ma sens. Nie chciałbym, aby największy problem kadry nazywał się Emmanuel Olisadebe. Nie chcę burzyć czegoś, co zostało zbudowane przez ostatnie lata. Obecna reprezentacja gra bardzo dobrze, ma wyniki, a najważniejsze – tworzy monolit. Czy w tej sytuacji rzeczywiście jestem jej potrzebny? – zastanawia się napastnik Panathinaikosu.
- Czy jestem gotów zrezygnować z gry w kadrze? Powiem tak, wolę, aby kibice zapamiętali mnie jako zawodnika, który pomógł reprezentacji wygrać eliminacje do MŚ 2002, niż gracza, który cztery lata później przyszedł na gotowe i jeszcze coś popsuł. Boję się po prostu, że ludzie zaczną mówić – no tak, kadra jest o krok od wyjazdu na mundial, więc nagle postanowił wrócić. A ja tego nie chcę! Nie chcę niczego za darmo. Dlatego już teraz zapowiadam, jeśli miałbym odebrać miejsce w kadrze np. Niedzielanowi, to wolę zostać w domu, bo on sobie na to miejsce zapracował. Nie chcę być w kadrze obcym ciałem. Dlatego mam spory dylemat. Nie wiem, czy przyjadę na zgrupowanie do Herzlake. Wszystko uzależniam od rozmowy z trenerem Janasem – zakończył Olisadebe.
Więcej w "Przelądzie Sportowym"
Zobaczcie jaki jest uczciwy !!
Gol strzelony Wiśle zapewnił Emmanuelowi Olisadebe powołanie do kadry narodowej, ale jego powrót do reprezentacji wcale nie jest przesądzony – informuje „Przegląd Sportowy”.
- Prawdę mówiąc zastanawiałem się nad powołaniem do reprezentacji. Mam pewne przemyślenia odnośnie kadry i ewentualnej, mojej w niej obecności – mówi „Oli”.
- Zastanawiałem się, czy mój powrót naprawdę ma sens. Nie chciałbym, aby największy problem kadry nazywał się Emmanuel Olisadebe. Nie chcę burzyć czegoś, co zostało zbudowane przez ostatnie lata. Obecna reprezentacja gra bardzo dobrze, ma wyniki, a najważniejsze – tworzy monolit. Czy w tej sytuacji rzeczywiście jestem jej potrzebny? – zastanawia się napastnik Panathinaikosu.
- Czy jestem gotów zrezygnować z gry w kadrze? Powiem tak, wolę, aby kibice zapamiętali mnie jako zawodnika, który pomógł reprezentacji wygrać eliminacje do MŚ 2002, niż gracza, który cztery lata później przyszedł na gotowe i jeszcze coś popsuł. Boję się po prostu, że ludzie zaczną mówić – no tak, kadra jest o krok od wyjazdu na mundial, więc nagle postanowił wrócić. A ja tego nie chcę! Nie chcę niczego za darmo. Dlatego już teraz zapowiadam, jeśli miałbym odebrać miejsce w kadrze np. Niedzielanowi, to wolę zostać w domu, bo on sobie na to miejsce zapracował. Nie chcę być w kadrze obcym ciałem. Dlatego mam spory dylemat. Nie wiem, czy przyjadę na zgrupowanie do Herzlake. Wszystko uzależniam od rozmowy z trenerem Janasem – zakończył Olisadebe.
Więcej w "Przelądzie Sportowym"
Zobaczcie jaki jest uczciwy !!
...w.w.j.d.?...
steve_bramkarz pisze:Zobaczcie jaki jest uczciwy !!
Jaki jest miękki
Powiem tak, wolę, aby kibice zapamiętali mnie jako zawodnika, który pomógł reprezentacji wygrać eliminacje do MŚ 2002, niż gracza, który cztery lata później przyszedł na gotowe i jeszcze coś popsuł.
No właśnie o to chodzi. Nie przychodź bo popsujesz. już psujesz, bo nie ma miejsca dla dużo lepszego gracza, jakim w tej chwili jest Brożek!
Od jakiegoś czasu nie wierzę w szczere intencje Emanuela odnośnie reprezentacji....
pozdrawiam
jaki on wspanialomyślny

Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:steve_bramkarz pisze:
No właśnie o to chodzi. Nie przychodź bo popsujesz. już psujesz, bo nie ma miejsca dla dużo lepszego gracza, jakim w tej chwili jest Brożek!
hehe wiesz co śmieszy mnie już Twój Brożek, jak on jest taki wspaniały to czemu go nie ma w tej kadrze nawet jako 4 napastnik, a wiesz czemu bo to jeszcze dzieciak, któremu brak doświadczenia. To nie jest Anglia lub Francja gdzie młodzi ludzie zaczynają kariere już kadrze mając no nie wiem 18 lat. Więc przestań gadać głupoty, bo ja w Oliego wierze. I tu nawet widać cechy prawidziwych Polaków jeśli coś idzie dobrze to nagle ktoś jest WIELKI, a jak już jest na dole, to nagle jest wyzywany, chańbiony itd!!
...w.w.j.d.?...
steve_bramkarz pisze:hehe wiesz co śmieszy mnie już Twój Brożek, jak on jest taki wspaniały to czemu go nie ma w tej kadrze nawet jako 4 napastnik, a wiesz czemu bo to jeszcze dzieciak, któremu brak doświadczenia. To nie jest Anglia lub Francja gdzie młodzi ludzie zaczynają kariere już kadrze mając no nie wiem 18 lat. Więc przestań gadać głupoty, bo ja w Oliego wierze. I tu nawet widać cechy prawidziwych Polaków jeśli coś idzie dobrze to nagle ktoś jest WIELKI, a jak już jest na dole, to nagle jest wyzywany, chańbiony itd!!
no i własnie między innymi dlatego moim zdaniem powołanie powinien dostać Dzieciak Brożek, niż Wujek Emanuel. Bo jest młodszy i on nie traktuje występow w Kadrze Narodowej jak obowiązek tylko jak wyróżnienie. Olisadebe wyjawia juz od czasów odejścia Engela dziwną niechęć do występów w kadrze. ciągle coś go boli, albo robi zagranie pod publike z honorem i myśli, ze wszyscy będą wniebowzięci jego zachowaniem. Gówno prawda, bo spora część kibiców będzie mu na pewno pamiętać jego cykliczne usprawiedliwienia. Dziękuję mu za Mundial 2002 i tylko za to.
pozdrawiam
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Jak narazie zacząłem ogladać mecz od 2 połowy i widze jedynie dobra gre Panatinaikosu oraz Olisadebe... Wisła gra dobrze, ale Brożka coś nie widać.
I Kuba jesteś pewny, że dla Brożka gra w kadrze to też wyróżnienie, pytałeś go o to i tak samo Olisadebe?? Skad wiesz co on myśli?? Jesteś moze sportowcem, że znasz się na tym co pisesz?? Bo mi się wydaje, że nie!!
I Kuba jesteś pewny, że dla Brożka gra w kadrze to też wyróżnienie, pytałeś go o to i tak samo Olisadebe?? Skad wiesz co on myśli?? Jesteś moze sportowcem, że znasz się na tym co pisesz?? Bo mi się wydaje, że nie!!
...w.w.j.d.?...
A ja jestem pewien, że dla Brożka gra w kadrze jest wyróżnieniem, głownie dlatego, że nie ma w niej pewnego miejsca i musi o nie jeszcze powalczyć, a poza tym jest Polakiem. Oli jest tylko naturalizowanym Polakiem i nie wydaje mi się, by to było dla niego jakies wielkie wyróżnienie, jak nie chce grac to niech spada i nie zawraca głowy, jak dla mnie to może grac nawet dla reprezentacji Nepalu... ty steve w niego wierzysz, a ja nie...
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
ale Qiero czemu Ty pisesz, że nie jest Polakiem?? Chciałbyć Polakiem to dostał obywatelstwo Polskie, a teraz powiedz mi dlaczego je dostał i od kogo? Od nas, naszego Prezydenta, naszego rządu... Czemu każdy o nim mówił wspaniale jak zdobywał dla Polski gole, ale słysze i czytam to co o nim piszecie. Dla mnie to Wy jesteście dziwni. Oli w tych dwóch meczach udowodnił, że ma doświadczenie i potrafi zdobywać bramki, jeszcze !! Takie jest moje zdanie i nikt tego nie zmieni, ale nie róbcie z siebie dziwolągów, bo to samo się dzieje teraz z Zurawskim. W tam tym sezonie zdobywał bramki i stał się dla was wielkim piłkarze, a teraz jak jest w nowym klubie i narazie nie potrafi się wstrzelić to już każdy pesymistycznie się wyraża na jego temat. Ten kraj jest dziwny !! I wali mnie to co o tym wszystkim myślycie co ja pisze itd.
...w.w.j.d.?...
Żuraw w Wiśle też miał "trudne początki" - jestem o niego spokojn...
A o Olim - zamknijmy sprawę tak, że skoro trenerem jest Janas (a w rękach trenera pokłada się całą ufność w "nosa", spryt, taktykę i koncepcję budowania kadry) to nie widzę powodów by z jego decyją polemizować jeszcze zamim, zrobi to boisko...
Powołać Ensiego - widać jest mu on w kadrze potrzebny - a ja osobiście nie wiem po co powoływać Lewandhinio, ale skoro Janas wie po co...
A o Olim - zamknijmy sprawę tak, że skoro trenerem jest Janas (a w rękach trenera pokłada się całą ufność w "nosa", spryt, taktykę i koncepcję budowania kadry) to nie widzę powodów by z jego decyją polemizować jeszcze zamim, zrobi to boisko...
Powołać Ensiego - widać jest mu on w kadrze potrzebny - a ja osobiście nie wiem po co powoływać Lewandhinio, ale skoro Janas wie po co...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Masz rację Simon, Trener Selekcjoner ma swoje powody przy wysyłaniu powołań i już wiem dlaczego powołanie dostał Olisadebe.
Co do Lewandowskiego, to jak się dowiedziałem, Trener Selekcjoner pokłada w nim spore nadzieje.
I najważniejsza sprawa, Trener Selekcjoner ma zawsze rację

Co do Lewandowskiego, to jak się dowiedziałem, Trener Selekcjoner pokłada w nim spore nadzieje.
I najważniejsza sprawa, Trener Selekcjoner ma zawsze rację
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

steve_bramkarz pisze:ale Qiero czemu Ty pisesz, że nie jest Polakiem?? Chciałbyć Polakiem to dostał obywatelstwo Polskie, a teraz powiedz mi dlaczego je dostał i od kogo? Od nas, naszego Prezydenta, naszego rządu... Czemu każdy o nim mówił wspaniale jak zdobywał dla Polski gole, ale słysze i czytam to co o nim piszecie. Dla mnie to Wy jesteście dziwni. Oli w tych dwóch meczach udowodnił, że ma doświadczenie i potrafi zdobywać bramki, jeszcze !! Takie jest moje zdanie i nikt tego nie zmieni, ale nie róbcie z siebie dziwolągów, bo to samo się dzieje teraz z Zurawskim. W tam tym sezonie zdobywał bramki i stał się dla was wielkim piłkarze, a teraz jak jest w nowym klubie i narazie nie potrafi się wstrzelić to już każdy pesymistycznie się wyraża na jego temat. Ten kraj jest dziwny !! I wali mnie to co o tym wszystkim myślycie co ja pisze itd.
Został Polakiem, bo był wtedy potrzebny kadrze, dostał obywatelstwo zaledwie po kilku krótkich latach w Polsce i jeżeli myslisz, że po tak krótkim czasie nagle poczuł wielki patriotyzm, to sam jesteś dziwolongiem... to była tylko potrzeba chwili... przecież on anawet po polsku nie mówi...
Tak, wcześniej był wspaniały, bo strzelał gole, a teraz szkoda gadać... mówi, że nie chce przychodzić na gotowe, że nie chce nikomu zabierać miejsca, czy to jest godne reprezentanta? Czy nie uważasz, że bardziej godne byłoby, gdyby powiedział "wracam i chcę udowodnić, że zasługuję na miejsce w kadrze, jestem z tego dumny i pomogę moim RODAKOM"
Ale reasumując, to nie uważam, że jest złym piłkarzem i że nie pomógłby kadrze. Pomógłby tylko wtedy, gdyby chciał w niej grać, a tak lepiej powoływać tych, którym na tym zależy, choćby mieli tylko grzać ławę...
PS do steve. Mam prośbę, nie ciągnijmy już tej dyskusji, bo nie chcę się z Tobą kłócić, bo tak to się może skończyć (pamiętasz, że tak już kiedyś było), lepiej to zostawić... pozdro
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2005, 07:44 przez qiero, łącznie zmieniany 1 raz.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE
Szymon pisze:Masz rację Simon, Trener Selekcjoner ma swoje powody przy wysyłaniu powołań i już wiem dlaczego powołanie dostał Olisadebe.
I najważniejsza sprawa, Trener Selekcjoner ma zawsze rację![]()
![]()
Oli jak jest w pełni sił ma nosa do strzelania bramek. Te dwa gole (w Krakowie i Atenach) nie były może czymś pięknym, wspaniałym, wypracowanym. Znalazł się tam gdzie powinien rasowy snajper i umieścił piłkę w siatce. Oto w tym wszystkim chodzi. Brożek jeszcze powinien poczekać na swoją szansę gry w kadrze, póki co powołanie dostał Oli i ocenimy jego przydatność dopiero jak zweryfikuje to boisko..
..you got to lose, to know how to win..