PLKK Manager 2009 - download

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 11 października 2008, 06:25

Jest jakaś wstępna data wydania? :)
I jak tam idą prace?

Awatar użytkownika
rzymi
Oldboy
Posty: 5102
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 18:20
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: rzymi » 11 października 2008, 17:49

ja mógłbym coś dołożyć. Bo to chyba raczej nie kosztowałoby za wiele.

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 10 listopada 2008, 11:07

Jako że nie widzę większego zaangażowania w tworzenie nowej wersji Managera, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce :D i sam zrobić patch na nowy sezon... Tworzone są nowe składy (od początku, nie poprzez edycję), a statystyki zawodniczek są realniejsze, dzięki czemu nie spotkamy na przykład zwycięstwa SMSu Łomianki nad Lotosem, jak to miało miejsce w poprzedniej wersji :P
Mój patch jest już praktycznie skończony, trwają tylko prace techniczne nad tym, żeby nie pojawiały się żadne błędy itp.
Chciałem tylko zapytać, czy byłby ktoś chętny do pobrania tego managera, bo nie wiem, czy jest sens go zamieszczać :D

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik
Posty: 523
Rejestracja: 15 stycznia 2007, 21:08
Lokalizacja: Leszno

Postautor: czuken » 10 listopada 2008, 12:54

Pytanie retoryczne.. pewnie ze beda chetni :) Czekamy z niecierpliwoscia :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 11 listopada 2008, 20:33

Napisałem, ale zero odzewu...

Awatar użytkownika
tadziu
Junior
Posty: 2869
Rejestracja: 29 maja 2006, 11:19
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 11 listopada 2008, 21:15

Chętni są na bank, dlatego też wrzucaj śmiało. :)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
rzymi
Oldboy
Posty: 5102
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 18:20
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: rzymi » 11 listopada 2008, 22:53

Ja również jestem za tym, abyś to wrzucił.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 12 listopada 2008, 17:17

Teoretycznie wszystko gotowe, tylko właśnie muszę uporać się z tym błędem, żeby upewnić się, czy wszystko ok

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 13 listopada 2008, 17:25

Nie... napisałem przecież, że błąd wyświetla mi się, gdy próbuję wybrać jakąś bazę danych - nawet nie mam jeszcze w grze listy drużyn do wyboru... ten błąd, który mi pokazujesz można spokojnie naprawić :) gorzej z tym moim... tym bardziej, jeżeli u Ciebie go nie ma...
a plik tekstowy, który tworzy się po wyłączeniu tej gry jest taki:

Plik programu Koszykówka Manager 2001
Wersja: 1.1.0.25
Wygenerowany: 11/12/08, 17:36:12

FPS: 62
Błąd bazy danych! (Engine Wersja: Aug 10 2000)
Unknown error 0x800A07D4
DAOTest error list:
Kod: 2004 Source: DAO.DbEngine
Brak pamięci.


Awatar użytkownika
rzymi
Oldboy
Posty: 5102
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 18:20
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: rzymi » 13 listopada 2008, 22:13

I jak? Udało się naprawić błąd?

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 13 listopada 2008, 22:16

na razie jeszcze nie :|

Awatar użytkownika
rzymi
Oldboy
Posty: 5102
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 18:20
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: rzymi » 13 listopada 2008, 23:08

Cóż, życzę powodzenia i wytrwałości w rozwiązywaniu tego błędu :!: Liczę, że Wam się uda :!: :wink:

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 13 listopada 2008, 23:11

NARESZCIE! W końcu udało mi się jakoś rozwiązać ten problem! :)
W taki razie teraz zostaje tylko sprawdzenie błędu z bazą danych (o której pisał krysti) i nowy patch będzie dostępny do ściągnięcia najpóźniej jutro po południu, chociaż postaram się, żeby wyszedł już dzisiaj :)
Proszę jeszcze o wytrwałość :)

Awatar użytkownika
rzymi
Oldboy
Posty: 5102
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 18:20
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: rzymi » 13 listopada 2008, 23:13

Super. Czekam z niecierpliwością :!: Mam nadzieję, że wszystko będzie działać :wink:

Awatar użytkownika
gulchynsky
Młodzik
Posty: 575
Rejestracja: 18 lutego 2006, 12:58
Lokalizacja: Łódź

Postautor: gulchynsky » 14 listopada 2008, 22:16

Z moim błędem sobie poradziłem. Już wiem, o co Tobie chodzi, ale z tym już jest bardziej skomplikowana sprawa... już mówię, w czym tkwi problem...
Jeżeli otworzysz bazę danych za pomocą programu MS Access z Office'a, to zobaczysz, że każdy kraj, każda drużyna i każdy zawodnik ma swój numer ID. Kiedy tworzyłem dodatek najpierw usunąłem wszystkich zawodników, którzy byli stworzeni, a później zacząłem tworzyć zawodniczki od początku... tyle że każda nowo utworzona zawodniczka nie miała numeru ID zaczynającego się od 1 (czyli ID nr 1, 2, 3, 4, 5 itd. aż do bodaże 2600), ale od najbliższego wolnego, czyli jeżeli oryginalnych zawodników przed moim wykasowaniem było np. 2599, to ostatni miał numer ID 2599. Po usunięciu wszystkich zawodników teoretycznie nowo utworzona zawodniczka powinna mieć już numer ID 1, bo niby zawodnika z tym numerem usunąłem, jednak nowo powstała zawodniczka ma pierwszy wolny numer ID czyli 2600 (mam nadzieję, że wiesz, o co chodzi). I w ten sposób każda nowo powstała zawodniczka będzie miała numer ID od 2600 w górę, ale nigdy żadna nie będzie miała numeru ID od 1 do 2599 (nie wiem, dlaczego tak się dzieje).
Nie mogę również ręcznie zmienić numeru ID, dlatego, że pojawia mi się komunikat, że baza danych z danymi zawodników jest powiązana z bazą danych z danymi drużyn i zmiana ID mogłaby spowodować jakiś błąd.
Sprawdzałem to na MS Access 2002, niedługo zajmę się tym w MS Access 2007 i może nowa wersja programu będzie miała więcej opcji, bo nie wyobrażam sobie robienia dodatku od nowa :)
Mam nadzieję, że wyjaśniłem dobrze ten problem :) W każdym razie robię wszystko, żeby coś na to poradzić i mam nadzieję, że w końcu się uda :)
Pozdrawiam ;)


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość