Statsy kibicowskie!

Wasze pomysły oraz propozycje co do KKforum, ogłoszenie o zmianach, ostrzeżeniach i innych sprawach organizacyjnych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Statsy kibicowskie!

Postautor: Mikey » 22 maja 2006, 23:25

Ponieważ od miesięcy trwaja ciągłe dyskusje którzy kibice są najlepsi w lidze kk (niektórzy wpisują samych siebie, tylko pogratulowac samopoczucia...) myśle ze od przyszłego sezonu warto założyć stały topic o kibicach. Sezon jest ogórkowy więc mamy czas zeby podyskutować. Na pewno powinna się znaleść statystyka wyjazdowiczów. Po każedej kolejce wpisywałoby sie gdzie kto w jakiej liczbie pojechał (jeżęli wogóle pojechał). Nie myślę tu o zakamuflowanych osobach. Albo barwy albo przynajmniej doping chocby sporadyczny. Można by tez pomyślec o jakiejś ocenie gospodarzy (oprawy doping). Jakies propozycje?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 23 maja 2006, 16:04

JEstem za każdy mógłby się wypowiedzieć o meczu pod kątem kibicowania:D:)
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 23 maja 2006, 16:21

bardzo dobry pomysł :!: Od dawna wszyscy się spierają, kto jest najlepszy w dopingu itp.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 maja 2006, 18:25

Ja bym proponował takie opisy wyjazdow (nie chwalac się) jak nasz wislacki na Lotos , bo takie opisy sa najabrdziej ciekawe, jelsi jedzie jakas grupa niech ustlai ze po powrocie ta osoba daje relacje a potem ewentualnie ktos cos dopisuje jakby ta osoba pominęła.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 23 maja 2006, 19:19

Nie mam nic przeciwko :!: Zwlaszcza ze wspomnienia z takich wyjazdow mozna pozniej opowiadac swoim dzieciom i wiele razy nikt nie wierzy ze takie czy inne historie mogly sie zdarzyc naprawde... Ja kiedys czytalem opisy wyjazdow na forum Wisly i tez niezle sie dzialo :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 23 maja 2006, 19:32

Pomysł całkiem niezły.Zapiszemy kto gdzie był i jak ocenia gospodarzy.Jak nie był to nie ma prawa oceniać :wink: Tylko wydaje mi się że z tego może powstac kośc niezgody.Jedni ocenią oprawę gospodarzy nie tak jak oni tego oczekują i jadka gotowa :wink: Mnie osobiście się ten pomysł podoba.Nawet jeśli wynikną jakies spory to bedzie tylko ciekawiej :D Kibice gospodarzy mogą wypowiedziec się o przyjezdnych (jeślitakowych zaobserwują) i również się ustosunkować do ich zachowania.Jak dla mnie trafiony pomysł i Mikey gratuluje inicjatywy.Oby to było zrobione na przyzwoitym poziomie.
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu2 » 23 maja 2006, 20:06

pomysł dobry :) takie "okiem kibica"

ja moge tylko powiedziec ,że jestem zadowolony z naszego "jeleniogorskiego" dopingu ponieważ jest około 30 stałych osób na młynie mamy szaliki,koszulki,flage, zestaw wielu piosenek no i głos:evil: nasza przygoda z kibicowaniem zaczeła się na meczu z lotosem (śmiesznie podobno...bo mnie nie było) potem z meczu na mecz coraz wiecej i rekord na play out z lks :) ) mam nadzieje że nowy sezon(nieważne a jakiej lidze,choć nie mówie ze nie popatrzyłbym na ekstraklase jeszcze sezon )przyniesie duzooo nowego

pozderka

Obrazek
Obrazek

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 23 maja 2006, 20:38

:arrow: no dobre, dobre sam bym na to nie wpadł :D :!: :wink:
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 23 maja 2006, 21:42

Niezła inicjatywa.

Trzeba tylko wymyśleć czy osobne podforum zrobic z tematami czy jakoś tak inaczej. Bo podejrzewam że nie wszyscy będą chcieli czytać spory i kłótnie kibicowskie.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 23 maja 2006, 22:03

Trzeba to dobrze zareklamować :!:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 maja 2006, 14:13

gryglu2 pisze:pomysł dobry :) takie "okiem kibica"

ja moge tylko powiedziec ,że jestem zadowolony z naszego "jeleniogorskiego" dopingu ponieważ jest około 30 stałych osób na młynie mamy szaliki,koszulki,flage, zestaw wielu piosenek no i głos:evil: nasza przygoda z kibicowaniem zaczeła się na meczu z lotosem (śmiesznie podobno...bo mnie nie było) potem z meczu na mecz coraz wiecej i rekord na play out z lks :) ) mam nadzieje że nowy sezon(nieważne a jakiej lidze,choć nie mówie ze nie popatrzyłbym na ekstraklase jeszcze sezon )przyniesie duzooo nowego

Najgorsza rzecz to osiąść na laurach i życ w przekonaniu że jest fajnie. To dobrze że masz wiarę w Wasz młyn ale ja np nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek ktoś u nas po meczu nawet przy niezłej korbie powiedział ze było super. ZAWSZE MOZE BYC LEPIEJ. U Was też, zapewniam , bo widziałem na własne oczy. Ale oczywiście dobrze ze pracujecie nad sobą (mam taka nadzieję przynajmniej)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 25 maja 2006, 14:24

Viallos pisze:Niezła inicjatywa.

Trzeba tylko wymyśleć czy osobne podforum zrobic z tematami czy jakoś tak inaczej. Bo podejrzewam że nie wszyscy będą chcieli czytać spory i kłótnie kibicowskie.

Mysle ze po kazdej kolejce w AKTUALNOSCIACH powstaje temat. Relacje kibicowskie xx kolejki. i tam kazdy pisze tylko i wyłacznie relacje czyli napewno w kazdej ekipie znajdzie sie 1-2 osoby ktore bedą mialy za zadanie opisac co sie dzialo w domu jak i na wyjeździe.

Natomiast wszelkie komentarze tka jak dotychczas w watku meczowym albo temat Relacje kibicowskie - komentarze.

Coz na wzór kibice.net ;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 04 lipca 2006, 19:50

Uważam że powinien powstać na forum dział "KIBICE". Zbyt często niektóre temat w "Aktualnościach" zostają rozmyte na kilka a nawet kilkanaście stron przez dyskusje o charakterze czysto "kibicowski". Moim zdaniem "Aktualności" to dział sportowy i raczej tam powinno się omawiać rzeczy z tym związane.

W takim dziale jak "KIBICE" można byłoby pisać własne wrażenia z meczu odnośnie całej jego otoczki, atmosfery na trybunach itp. Wielu z forumowiczów jeździ na mecze wyjazdowe, w takim dziale każdy mógłby opisać swoje wrażenia, spostrzeżenia i uwagi odnośnie kibiców, atmosfery na trybunach czy organizacji danego meczu.

Zdaję sobie sprawę że w większości miast atmosfera na hali jest daleka od ideału a o takim dopingu jak choćby tutaj http://www.youtube.com/watch?v=beDg2Iy_mSQ nie ma mowy. Jednak na takim forum można prezentować fotki, opisy i pomysły odnośnie dopingu. Być może użytkownicy z innych miast podchwyciliby niektóre pomysły i ruch kibicowski rozwijałby się na meczach koszykówki.

Wielu uważa że kibice w szalikach którzy zdzierają gardła na meczach to zwykli "chuligani piłkarscy". Dzięki takiemu forum można pokazać że to nie prawda, że na mecze można przychodzić i robić pozytywną korbę, świetnie się bawiąc i dopingując swój ukochany klub!

Nic tak nie poprawia atmosfery na meczu jak głośny doping i pozytywna atmosfera.

Być może dzięki temu forum a raczej wpisom które by się na nim pojawiał rozruszamy Polskie hale koszykarskie a co za tym idzie przyciągniemy nowy widzów na mecz.

Kiedyś założyłem taki temat, taki lans ;) ale fajnie byłby w dziale "KIBICE" zobaczyć zdjęcia tego typu z innych miast:

http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=740

Może warto zrobić ankietę?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 lipca 2006, 12:03

W sumie byłbym za tym, aby spróbować pociągnąć takie nowe podforum - często czytelnicy "sportowi" denerwują się, że temat jest rozmywany przez trendy "kibicowskie" - często wynikają z tego powodu nieporozumienia.
A i czytałby każdy dokłądnie to, co chce... - bo naprzykład wielu nie jest zainteresowanymi tym, w której dokładnie sekundzie i minucie co tam się w meczu stało...

moja konkretna propozycja dotycząca zmian w w/w temacie przed ligą - a właściwie dwie:

1. osobne podforum "KIBICE" - +ew. obligatoryjnie (lub nie) otwierane wątki tuż po poprzednim meczu o następnej kolejce.

2. obligatoryjne otwieranie w dotychczasowych aktualnościach 2 wątków np. 1. ŁKS-Wisłą(sportowo) i 2. ŁKS-Wisła(kibicowsko) - zawsze tak samo i zawsze tuż po poprzednim meczu.

Wiąże się to oczywiście z zaostrzeniem pilnowania utrzymywania tematyczności wątków.

W sumie ja popieram któreś z tych rozwiązań (lecz jakieś napewno) bo myślę, że takie zmiany porządkowe są forum potrzebne.

proszę forumowiczów o zdanie na ten temat - nie robię ankiety bo i tak proszę o odpowiedzi z rozwinięciem

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 05 lipca 2006, 13:33

Moim zdaniem bardziej widoczne i przejzyste bedzie utworzenie nowego podforum. zaoszczedziłoby to szukania odpowiedniego tematu w aktualnościach.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „Propozycje-Ogłoszenia-Organizacja forum”