Postarałem się o subiektywną 'zapowiedz' dalszej czesci rundy zasadniczej dla "drugiego koszyka"
Mecze ŁKSu: Lotos (wyjazd), Wisła (dom), CCC (d), Polfa (d), Toruń (w), Poznań (d), Jelenia (w).
Gorzów: SMS (w), Odra (d), Lotos (w), Wisła (d), CCC (w), Polfa (d), Toruń (w),
CCC: Toruń (d), Poznań (w), ŁKS (w), Leszno (w), Gorzów (d), SMS (w), Cukierki (d).
Ciezki okres czeka ŁKS i Gorzów, którzy mają dwie kolejki pod rząd emcze z 'pierwszym koszykiem', czyli Lotosem i Wisłą. Do tego dochodzą także pojedynki między ŁKSem/Gorzowem a CCC. Zakładając, że ŁKS przegra z Wisłą i Lotosem, ale wygra z Polfą, Toruniem, Poznaniem i Jelenią to ma 34 punkty i mecz z CCC. Gorzów: przegrywa z Wisłą i Lotosem, pokonując Polfę, Toruń, SMS i Odrę i także ma 34 punkty i mecz z CCC. My z kolei mamy już praktycznie samych teoretycznie słabszych rywali i myślę, że Toruń, Poznan, Leszno, SMS i Cukeirki zostaną pokonane, co daje nam 12 punktów i 34 na koncie w perspektywie dwóch meczów: z ŁKSem i Gorzowem. Wystarczy nam więc jedna wygrana, z jednym z tych rywali (teoretycznie powinno był łatwiej u siebie z Gorzowem niż z ŁKSem w Łodzi), by mieć punktów 37 i 3 miejsce przed play off. Tylko ewentualne dwie porażki z tymi zespołami, zakładając ze pozostałe mecze potoczą się tak, jak pisałem wyżej, mogą nas strącić nawet na 5 lokatę.
To oczywiscie tylko czyste teoretyzowanie, bo (co udowodniła np. Odra) wygrać może każdy z każdym. Do tego Polfa "rośnie" w siłę (co b. mnie cieszy w perspektywie jej meczów z ŁKSem i Gorzowem

No, ale zobaczymy jak to będzie, a będzie na pewno ciekawie!