2 runda PO: TS Wisla Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.3-0
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Nie no juz tak bylo dobrze ... a Tomaszek musial swoje 5groszy dopowiedziec:/ Skasuj ten post lepiej i to jakos sprostuj.
Z kibicami Wisly gadalem przed, po polowie i po meczu. Naprawde spoko ekipa. A jak piszesz jacy kibice taka druzyna to kazdemu mozna cos zarzucic.
Z kibicami Wisly gadalem przed, po polowie i po meczu. Naprawde spoko ekipa. A jak piszesz jacy kibice taka druzyna to kazdemu mozna cos zarzucic.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Matii - nzl pisze:Marco pisze:wiadomo w Gorzowie sami damscy bokserzy i nic poza tym, jacy kibice taka drużyna i sam się pewnie do nich zaliczasz
a w Krakowie ich nie ma? tez sa... ukazali sie na finalach w ub roku i co ciekawe byli w barwach Wisły.
no patrzcie kumaty sledzioman z Chelma się odezwał
ty chyba nie wiesz jak wyglada uderzenie laski po twarzy, moze dlatego ze sam jestes "panienką" ktorej nigdy nie uderzono, a moze to Ty oberwałeś udając wielkiego kozaka ktoremu wszystko wolno. To moze fkatycznie ktos ruszył" taka panienke jak ty"
Endrju Jak jest to kto ma wiedzieć ten wie

WislaLive.pl
Postaram sie w miare obiektywnie
W AZSie gral caly zespol, solidna obrona, moze troche ospala, ale jednak skuteczna. Nie ma co wyrozniac ktorejs zawodniczki - brawa dla zespolu. Wisla ospale i bardzo ciezko przez dwie i pol kwarty, pozniej troche odskoczyla, ale koncowka zacieta. Piekne wejscia Holdsclaw pod kosz.
No i przechodzimy do sedna sprawy
Nie wiem jak to wygladalo w tv i jak to swiadczy o lidze, kiedy w polfinalowym meczu playoff na 3 sekundy do konca, przy 1 punkcie w plecy, zawodniczki protestuja przeciwko decyzjom sedziow i nic nie robia..
Niczego nie probuje nawet insynuowac, ale Wisle bardzo nie zalezalo na tym, zeby zostawac w Gorzowie na niedziele.
Trojka sedziow: niby silna ekipa, na prawde znane nazwiska. Sedzia Animucki - przez caly mecz trzy gwizdki, z czego dwa razy faule, ktorych na 100% nie bylo i raz aut
(teoretycznie najbezpieczniejsza rzecz dla sedziego do odgwizdania, jak sie pozniej okazalo...
). Rownie dobrze moglo ich byc dwoch, a sedziowaliby o wiele lepiej.
Odnosnie sytuacji z Kozdron i Holdsclaw, to podobno nasza zawodniczka tez ja zachaczala noga - w sumie nie to bylo w meczu najgorsze. Byly jeszcze faule Wielebnowskiej nieodgwizdywane, no i 2+1 Karpinskej niezauwazone (wymieniam na niekorzysc Gorzowa, nie twierdze, ze nie bylo bledow w druga strone). Nie to jest najgorsze: patrzysz na te r..e, co gwizdza babola za babolem, schodza sie na czasie, stukaja sobie zolwiki i usmiechnieci, nikt nie wymienia opinii, bledow, nie dyskutuje o akcjach, no kuzwa nie robi czegokolwiek normalnego dla sedziow.
I teraz najwazniejsza akcja meczu
Jest okolo 8 sek do konca 76:77 dla Wisly, po niecelnym rzucie zbiera nasza i od razu faul na przerwanie akcji, nieodgwizdany. Jedziemy dalej, pilka wyprowadzana wzdluz linii i caly czas faule Wisly, zeby przerwac nasza akcje. Kazdy chyba widzial jak sie fauluje w ostatnich sekundach i to dokladnie tak samo wygladalo, ale jezeli chodzi o gwizdki to cisza. No ale w koncu, na 2.8sek do konca, przy rowniez oczywistym wypychaniu kolega sedzia Janusz Kiełbiński gwizdze aut, ktorego na 100% nie bylo - widac to na powtorkach (nie sciemniam, bo nie mam w sumie po co). Maciejewskiego nosi, widac, ze zaraz kogos rozwali. Kielbinski sie odwraca na maksa wyluzowany, nie zdajac sobie sprawy z tego co zrobil, a cala hala jedzie po nim. W sumie tyle i po meczu.
I tak sie tylko zastanawiam, czy nie mozna bylo probowac brac czas. Mielismy trzy faule - dwa szybkie, osobiste i trzy punkty straty - moze mozliwe, moze nie do odrobienia w jednej akcji. niewazne.
Janusza Kiełbińskiego juz chyba dlugo w Gorzowie nie zobaczymy, ale sobotni mecz zostanie mu na pewno zapamietany.
Na koniec: gratulacje dla Wisly, powodzenia w walce o mistrzostwo i oczywiscie udanej obrony tytulu.
W AZSie gral caly zespol, solidna obrona, moze troche ospala, ale jednak skuteczna. Nie ma co wyrozniac ktorejs zawodniczki - brawa dla zespolu. Wisla ospale i bardzo ciezko przez dwie i pol kwarty, pozniej troche odskoczyla, ale koncowka zacieta. Piekne wejscia Holdsclaw pod kosz.
No i przechodzimy do sedna sprawy
Nie wiem jak to wygladalo w tv i jak to swiadczy o lidze, kiedy w polfinalowym meczu playoff na 3 sekundy do konca, przy 1 punkcie w plecy, zawodniczki protestuja przeciwko decyzjom sedziow i nic nie robia..
Niczego nie probuje nawet insynuowac, ale Wisle bardzo nie zalezalo na tym, zeby zostawac w Gorzowie na niedziele.
Trojka sedziow: niby silna ekipa, na prawde znane nazwiska. Sedzia Animucki - przez caly mecz trzy gwizdki, z czego dwa razy faule, ktorych na 100% nie bylo i raz aut
Odnosnie sytuacji z Kozdron i Holdsclaw, to podobno nasza zawodniczka tez ja zachaczala noga - w sumie nie to bylo w meczu najgorsze. Byly jeszcze faule Wielebnowskiej nieodgwizdywane, no i 2+1 Karpinskej niezauwazone (wymieniam na niekorzysc Gorzowa, nie twierdze, ze nie bylo bledow w druga strone). Nie to jest najgorsze: patrzysz na te r..e, co gwizdza babola za babolem, schodza sie na czasie, stukaja sobie zolwiki i usmiechnieci, nikt nie wymienia opinii, bledow, nie dyskutuje o akcjach, no kuzwa nie robi czegokolwiek normalnego dla sedziow.
I teraz najwazniejsza akcja meczu
Jest okolo 8 sek do konca 76:77 dla Wisly, po niecelnym rzucie zbiera nasza i od razu faul na przerwanie akcji, nieodgwizdany. Jedziemy dalej, pilka wyprowadzana wzdluz linii i caly czas faule Wisly, zeby przerwac nasza akcje. Kazdy chyba widzial jak sie fauluje w ostatnich sekundach i to dokladnie tak samo wygladalo, ale jezeli chodzi o gwizdki to cisza. No ale w koncu, na 2.8sek do konca, przy rowniez oczywistym wypychaniu kolega sedzia Janusz Kiełbiński gwizdze aut, ktorego na 100% nie bylo - widac to na powtorkach (nie sciemniam, bo nie mam w sumie po co). Maciejewskiego nosi, widac, ze zaraz kogos rozwali. Kielbinski sie odwraca na maksa wyluzowany, nie zdajac sobie sprawy z tego co zrobil, a cala hala jedzie po nim. W sumie tyle i po meczu.
I tak sie tylko zastanawiam, czy nie mozna bylo probowac brac czas. Mielismy trzy faule - dwa szybkie, osobiste i trzy punkty straty - moze mozliwe, moze nie do odrobienia w jednej akcji. niewazne.
Janusza Kiełbińskiego juz chyba dlugo w Gorzowie nie zobaczymy, ale sobotni mecz zostanie mu na pewno zapamietany.
Na koniec: gratulacje dla Wisly, powodzenia w walce o mistrzostwo i oczywiscie udanej obrony tytulu.
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
-
Matii - nzl
Marco pisze:Matii - nzl pisze:Marco pisze:wiadomo w Gorzowie sami damscy bokserzy i nic poza tym, jacy kibice taka drużyna i sam się pewnie do nich zaliczasz
a w Krakowie ich nie ma? tez sa... ukazali sie na finalach w ub roku i co ciekawe byli w barwach Wisły.
no patrzcie kumaty sledzioman z Chelma się odezwał![]()
![]()
![]()
ty chyba nie wiesz jak wyglada uderzenie laski po twarzy, moze dlatego ze sam jestes "panienką" ktorej nigdy nie uderzono, a moze to Ty oberwałeś udając wielkiego kozaka ktoremu wszystko wolno. To moze fkatycznie ktos ruszył" taka panienke jak ty"
![]()
![]()
![]()
urodzony 22 września... wiec sila rzeczy jestem panienka
I tak wlasnie jezdzicie po kibicach z Gorzowa, wytykajac zachowanie jakiegos debila, a gdy ktos pokaze, ze zachowujecie sie tak samo i to w grupie, w barwach, szalach... to tak odbijasz pileczke. Stawiam, ze jednak baran
praca sędziów bez komentarza a może tylko jeden .. może ktoś by w damskiej koszykówce poszedł śladem PZPN-u i zrobił porządek z sędziami .. o ile mi wiadomo to sędziowie nie dostają ocen za sędziowanie (co ma miejsce de facto w piłce) .. a takowa skala pomogła by wyselekcjonować najlepszych ..w/g mnie za ten mecz powinni dostać ocenę 2 (w skali 10 pktowej)
a Ci panowie to nie wiem skąd się wzięli na hali .. {co trzy głowy to nie jedna ale jedna kumata w przepisach lepiej by sędziowała}
:D:D:D
no nic nie pierwszy nie ostatni mecz kiedy będziemy narzekać ..
pozdrawiam kibiców z Krakowa z którymi rozmawiałem przed meczem i życzę dalszych sukcesów temu klubowi na koszykarskich halach
(w piłkę już tak dobrze Wiśle nie życzę)
:D:D
no nic nie pierwszy nie ostatni mecz kiedy będziemy narzekać ..
pozdrawiam kibiców z Krakowa z którymi rozmawiałem przed meczem i życzę dalszych sukcesów temu klubowi na koszykarskich halach
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
:)
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
ostatnia w domu po wyprawie do Gorzowa;)
o sędziach słów kilka skoro się taka afera zrobiła.czemu nie odgwizdali ostatniego faulu? pewnie z tego samego powodu co tych kilkunastu wcześniejszych popełnianych przez zawodniczki obu drużyn.( w tym dwóch identycznych jak opisany przez Bartka w ostatniej akcji).
Gratulacje dla Gorzowa, że po dwóch fatanych meczach w Krakowie pokazały że tanio skóry nie sprzedadzą. życzę powodzenia w walce o brąz i Age Szott też pozdrawiam
o sędziach słów kilka skoro się taka afera zrobiła.czemu nie odgwizdali ostatniego faulu? pewnie z tego samego powodu co tych kilkunastu wcześniejszych popełnianych przez zawodniczki obu drużyn.( w tym dwóch identycznych jak opisany przez Bartka w ostatniej akcji).
Gratulacje dla Gorzowa, że po dwóch fatanych meczach w Krakowie pokazały że tanio skóry nie sprzedadzą. życzę powodzenia w walce o brąz i Age Szott też pozdrawiam
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
odyniec
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:
Te dwa pogromy w Krakwoiec tez kupilismy. Gdyby nie paskudni sedziowie to pewnie AZS wygrałby serie 3-0.![]()
wybacz, ale gra sie do 3 wygranych, a wygrywajac 2:0 nie jest sie jeszcze wygranym, o czym przekonal gorzowski zespol siatkarzy... przegrywając 2:0 a wygrywając cały mecz 3:2.
wynik powinien byc uczciwy, a jesli cudze jest tobie to pojecie no to juz nie moja wina.
ann pisze:ostatnia w domu po wyprawie do Gorzowa;)
dlatego powinny być wprowadzane jakieś oceny pracy sędziów .. bo przez takie sędziowanie odechciewa się chodzić na mecze .. i nie jestem tu jednostronny .. faule były ewidentne z obu stron ale czas najwyższy by ktoś się tym zajął
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
:)
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
cesare... pomarzyć zawsze można. Zych czuwa
a tak odchodząc od sędziowania to statystyki z meczu lewe jakieś :/
p.s. odyniec kogo Ty z kibiców Wisły widziałeś po meczu zeby biegł? nie kolego, nie tym razem .
a tak odchodząc od sędziowania to statystyki z meczu lewe jakieś :/
p.s. odyniec kogo Ty z kibiców Wisły widziałeś po meczu zeby biegł? nie kolego, nie tym razem .
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
-
tomaszek
Bardzo to przykre, ale po raz pierwszy nie cieszyłam się ze zwycięstwa.
Przy stanie 76:77 dla Wisły, kiedy to nasze koszykarki nie rzuciły punktów a piłkę miało AZS i jakieś 8 sek akcji to już właściwie pogodziłam sie z porażką i z tym, że jednak trzeba będzie w Gorzowie zostać na następny dzień. Przy piłce jest Aga Szott i co sie dzieje? Zostaje sfaulowana przez Anę i piłka wypada na aut. Gwizdek sędziego. Byłam pewna, że gwizdnął faul, tylko nie rozumiałam, dlaczego Ana się cieszy? Ale zaraz wszystko było jasne, ten pan, który jest niedorajdą życiowym gwizdnął aut.
Tak więc moim skromnym zdaniem, był faul.
Fajnie, że awansowaliśmy do finału, tylko szkoda, że w takich okolicznościach.
Koszykarkom z Gorzowa gratuluję woli walki i życzę zdobycia brązowego medalu. Będę trzymać za Was kciuki.
Przy stanie 76:77 dla Wisły, kiedy to nasze koszykarki nie rzuciły punktów a piłkę miało AZS i jakieś 8 sek akcji to już właściwie pogodziłam sie z porażką i z tym, że jednak trzeba będzie w Gorzowie zostać na następny dzień. Przy piłce jest Aga Szott i co sie dzieje? Zostaje sfaulowana przez Anę i piłka wypada na aut. Gwizdek sędziego. Byłam pewna, że gwizdnął faul, tylko nie rozumiałam, dlaczego Ana się cieszy? Ale zaraz wszystko było jasne, ten pan, który jest niedorajdą życiowym gwizdnął aut.
Tak więc moim skromnym zdaniem, był faul.
Fajnie, że awansowaliśmy do finału, tylko szkoda, że w takich okolicznościach.
Koszykarkom z Gorzowa gratuluję woli walki i życzę zdobycia brązowego medalu. Będę trzymać za Was kciuki.
Debiutantka Roku!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
W tym calym zamieszaniu najbardziej szkoda koszykarek ktore z pewnoscia nie wygraly by calej rywalizacji z Wisla, jednak takie zwyciestwo by bardzo podbudowalo zespol i (bylo by to pierwsze historyczne zwyciestwo ktore naprawde sie nalezalo) Ale coz bylo jak bylo...
Rowniez zycze Wisle obrony tytulu... jednak latwo nie bedzie.
Rowniez zycze Wisle obrony tytulu... jednak latwo nie bedzie.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
AroGW pisze:Ciekawe czy kiedyś doczekamy się powtórek wideo dla sędziów. Jak są ślepi to trzeba im pomóc.
w NBA/WNBA masz na przyklad.... w przyszłym roku Fiba ma to testować w fazie grupowej Euroligi/Pucharu Uleb.... nie pamiętam dokładnie. ale niestety u nas nie na każdym meczu jest kamera .... a co dopiero 4 czy 5 dla samych sędziów.... pomyłki sędziowskie to też element tej gry ... niekiedy są na twoją korzyść a czasem przeciw tobie .... nic na to nie poradzisz ....
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”