Ale o czym ty piszesz facet - jakie odżywianie, jakie prowadzenie????
O to nikt nie ma do dziewczyn pretensji - bo nie ma do czego się przyczepić - są "profi" i kropka. Chodzi tylko i wyłącznie o formę sportową którą reprezentują na boisku.
Koszykarki Polfy ukarane
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Jednym słowem to paranoja - bo:
albo kary indywidualne (jako metoda wychowawcza i mobilizacyjna)
albo zbiorowe - zespołowe (ale wówczas z kadrą trenerską na 1 miejscu – o ile nie powinny dotyczyć wyłącznie jej)
Ps. A swoją drogą to opinie w całym tym wątku są w/g mnie nieco pomylone - bo myślę że decydentom tak naprawdę nie chodzi o "karanie" za to co było - tylko na uzyskaniu za pomocą kar pewnego "narzędzia" w walce o to co będzie. Tak za jednym zamachem można i troszkę kasy zaoszczędzić.
A jeszcze jedno pytanie – skoro dokończymy „...wszyscy za jednego” – to oczywiście potrącenia z wypłat np. Sylwii i Reni są także uzasadnione – no bo oczywiście Błaszczyk czy tam Szemraj też są winne porażek?
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
simon pisze:A jeszcze jedno pytanie – skoro dokończymy „...wszyscy za jednego” – to oczywiście potrącenia z wypłat np. Sylwii i Reni są także uzasadnione – no bo oczywiście Błaszczyk czy tam Szemraj też są winne porażek?
Mówi się trudno - zespół jest zespół.
A co do trenerów - trenerzy nie grają i choćby najlepszą taktykę wymyślili to i tak nic z tego skoro dziewczyny jej nie realizują. Choć oczywiście nie jesteście bez racji i na tym polu jestem w stanie się z wami zgodzić
A co do trenerów - trenerzy nie grają
Znaczy co? - zespół (bo ukarany jest zespół) specjalnie, złośliwie nie realizuje zadanej gry (to trenerzy wybrali i motywują zawodniczki a jedyny słuszny krok to rozwiązanie takiej grupy) - czy też nie realizuje bo jest... za słaby? nie wyszkolony?, źle wytrenowany? nie przygotowany taktycznie? mentalnie? motorycznie? - otóż w obu przypadkach karałbym głównie trenerów lub... ew. zawodniczki (jeśli "słabują" ogniwa a nie całość) ale indywidualnie. Kara zespołowa to tylko rozwiązanie pewnej (tej) grupy ludzi skoro nie daje zadowalających rezultatów. Zresztą jest mi egal tak naprawdę czy trenerzy są czemuś winni czy też jako jedyni w tym stadzie czarnych owiec są śnieżnobiali - nie zgadzam się jedynie z tezą, że w grach zespołowych jedyne uzasadnione i słuszne kary oraz narzędzia motywacyjne muszą być też kolektywne.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Jestem w stanie się zgodzić co też potwierdziłem powyżej, choć nie bez wątpliwości
Kod: Zaznacz cały
Choć oczywiście nie jesteście bez racji i na tym polu jestem w stanie się z wami zgodzićWróć do „Aktualności Ekstraklasa”