Kiedy zaczyna się sezon 2008/2009?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 20 czerwca 2008, 19:21

pietroc pisze:
ann pisze:dzis w głównym wydaniu Faktów na TVN było o tym wspaniałym pomyśle.
wypowiadały się dziewczyny z ŁKSu-

no to wiele wyjasnia...

bo dzis bylem na ŁKSie, gdyz byla konferencja w sekcji kosza kobiet i tak patrze, a tu TVN na sali na treningu dziewczyn... dziwilismy sie co oni tu robia, bo przeciez o istnieniu takiej dyscypliny jak kosz kobiet, to oni dotychczas nie wiedzieli... no ale jak tylko o gaciach a nie o sporcie, to rozumiem...

najwidoczniej pamiętają gdzie jest serce polskiej koszykówki kobiet, w centrum Polski :)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 czerwca 2008, 19:42

No i dobrze. Szumu narobili. Telewizja poważna przyjechała i pokazała. Oglądalność była. Ludzie zapamiętali.
A teraz dyskretnie po cichu za tydzień zrezygnować z pomysłu i gitara.

Jak tak zrobią to są marketingowymi mistrzami.
Jak nie to kotwica im w plecy ;)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 czerwca 2008, 20:10

Tez ogladalem Fakty. Ziemblicki rzeczywiscie z duzym podekscytowaniem prezentowal te projektowane stroje.:) Jeszcze byla Justyna Jeziorny i ogolnie watek o tym, ze druzyna CCC gra juz od dwoch lat w spodniczkach. Rozglos jest, ale czy to zamierzone dzialanie? Chyba tak. Warto zauwazyc, ze w LSK poszli tym tropem kilka lat temu i popularnosc ligi znacznie wzrosla - chociaz to niewatpliwie spora zasluga Zlotek. Spojrzmy jednak - tak w drodze pewnej analogii - w jakiej dlugosci gaciach graja siatkarze. Dluzsze raczej przeszkadzalyby im w grze, wiec nic dziwnego, ze siatkarki maja tak krotkie i obcisle. Ogolnie pomysl nie jest tak beznadziejny, lecz jest pewne "ale". Jesli opor zainteresowanych, czyli zawodniczek, bedzie spory, to wladzom ligi powinno dac to wiele do myslenia. A juz pogrozki Zycha wobec ewentualnych protestow sa skrajna bezczelnoscia i faktycznie moga zakrawac na seksizm.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 czerwca 2008, 20:29

Tutaj taka mala ciekawosteczka - wiem, ze troche nie na temat, ale kontekst chyba ciekawy. Zastrzegam, ze traktuje to z co najmniej lekkim przymruzeniem oka.
Oto co napisal pewien internauta, komentujac artykul w podkarpackim dzienniku Nowiny na temat zupelnej degrengolady druzyny koszykarzy Polonii Przemysl:

Czasy "wielkiego" basketu? Wielkośc urabiali, niestety, nie zawodnicy na parkiecie, a grono cwaniaków zwanych "działaczami" i trener "cudotwórca", który zarabiał w Przemyslu 3 razy więcej niż np. szkoleniowiec Mazowszanki pruszków. To, czy Polonia wygra sobotni mecz było wiadomo juz w czwartek, po wizycie arbitrów w burdelu pod miastem, dokąd woził ich (za to w klubie był odpowiedzialny) pan, który jeszcze niedawno chciał byc szefem PZKoSz. Z tego, co wiem, to jedynym, który nie dawał sie na to nabrac był sędzia o nazwisku Zych.

Pomijam juz, czy te mityczne opowiesci sa prawdziwe - sam temu dalem troche odpor - dla bardziej zainteresowanych to link do dyskusji o artykule: http://forum.nowiny24.pl/index.php?s=d9 ... entry25254
Tak czy inaczej Zych kilkoma dziwnymi gwizdkami znacznie przyczynil sie do zwyciestwa Pruszkowa w pierwszym meczu finalu play off 1995 w Przemyslu. Caly moral z tego bylby taki, ze mial mocny kregoslup moralny, a na stare lata jako szef PLKK rekompensuje to sobie takimi pomyslami jak ten, ktory obecnie przykul uwage mediow.;)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 20 czerwca 2008, 20:54

no no niczym Listek ten Zych :) szkoda ze w Faktach zdjęc nie było na całą Polske jak ostatnio bawili sie na ME działacze PZPN :) wakacyjnie, hehehe

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 20 czerwca 2008, 21:03

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800, ... nsora.html

czyli dalej Korona walczy o PLKK...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 czerwca 2008, 21:53

znowu powtorka z rozrywki ? :? WRRRRRRRRRRRRRRRRR
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

radosław
Nowy na forum

Postautor: radosław » 21 czerwca 2008, 19:04

Hmmm, właśnie opublikowano kalendarz rozgrywek - dziewczyny grają 2 listopada, w Dzień Zaduszny. Nie wiedziałem, że tego dnia organizuje się jakiekolwiek zawody.

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 21 czerwca 2008, 19:34

radosław pisze:Hmmm, właśnie opublikowano kalendarz rozgrywek - dziewczyny grają 2 listopada, w Dzień Zaduszny. Nie wiedziałem, że tego dnia organizuje się jakiekolwiek zawody.

Myśle ze już od pażdziernika, po wyborach w ub. roku nie jesteśmy "państwem kościelnym" i nie ma wiekszego znaczenia czy to Dzień Zaduszny, ba i tak wszyscy pracują...
Poza tym, zdarzało sie że 1 listopada odbywały się rozgrywki ligowe w niektóych dyscyplinach...
Jak Ktoś wierzy, to nie zmieni to jego na pewno na gorsze, zapewniam

W maju są Nabożeństwa Majowe i całe szczęście że już jest Finisz Rozgrywek, bo coniektórzy umacniają swoją wiare... :)

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 21 czerwca 2008, 19:36

Jeśli Radosław będzie miał jakieś inne wątpliwości, to śmiało prosze na Forum, myśle że ja i inni koledzy i koleżanki rozwiążemy nawet najbardziej zawiłe nieścisłości na każdy temat...

radosław
Nowy na forum

Postautor: radosław » 21 czerwca 2008, 20:08

być może zaskoczę Cię - nie jestem wierzący. i zupełnie nie leżała mi linia przed październikowych koalicjantów. nie chciałbym również mieszać tutaj w dyskusję ojca dyrektora czy jakiejkolwiek innej polityki. ale mam szacunek dla tradycji. I tyle tytułem komentarza. a co do rozwiewania innych wątpliwości - będę pamiętał.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”