Kuba pisze:Przed meczami: Lotos - Wisła, Gorzów - Polkowice, tabela wygląda tak:
1. Lotos 44pkt.
2. Gorzów 42pkt.
3. Wisła 41pkt.
4. CCC 41pkt.
scenariusze:
1) Lotos wygrywa (46pkt), Gorzów też (44). wtedy o miejscach 3-4 decyduje różnica koszy przy ewentualnym zwycięstwie Polkowic nad Wisłą. jeśli 11+, 3 lokata dla CCC. jeśli nie - dla Wisły i prawdopodobne półfinały to Lotos-CCC, Gorzów-Wisła.
1.Lotos
2.Gorzów
3.Wisła
4.CCC
2) Lotos wygrywa (46), Gorzów nie i ma 43pkt. tyle samo CCC, które awansuje tym samym na 2. pozycje (2:0 z Gorzowem), a Wisła 42pkt i 4.miejsce.
1.Lotos
2.CCC
3.Gorzów
4.Wisła
3) Wisła wygrywa z Lotosem - Wisła 43pkt, Lotos 45. i wtedy jeśli CCC wygra w Gorzowie mamy trzy drużyny ze stanem 43pkt na koncie. i tworzymy "małą tabele"
Gorzów 2wygrane z Wisłą, 2 porażki z CCC
CCC 1:1 z Wisłą, 2 wygrane z Gorzowem
Wisła 0:2 z Gorzowem, 1:1 z CCC
1.Lotos
2.CCC
3.Gorzów
4.Wisła
4) Wisła wygrywa z Lotosem (Wisła 43, Lotos 45), a Gorzów wygrywa z CCC (Gorzów 44, CCC 42)
1.Lotos
2.Gorzów
3.Wisła
4.CCC
Witam, jestem tutaj nowy jako użytkownik, ale zaglądam na to forum już od dawna i postanowiłem się wypowiedzieć
Przed nami ostatnia już kolejka i wychodzi na to, że obojętne jaki wynik padnie między Wisłą i Lotosem to NAJWAŻNIEJSZE będzie spotkanie w Gorzowie.
Jeżeli dobrze rozumiem powyższe "symulacje" to zarówno Gorzów jak i CCC będą chciały żeby Wisła zajęła 4 miejsce bo w takim przypadku trafi już w półfinale na Lotos. W ten sposób właśnie Gorzów lub CCC mają większe szanse na grę w finale, a chyba każdy zespół woli trafić na Wisłę lub Lotos właśnie dopiero w finale?
Zatem pewnie CCC wygra w Gorzowie bo taki wynik będzie po myśli obu zespołów. Ponadto Gorzów bez Zohnovej i Taylor wydaje mi się słabszy na dzień dzisiejszy od CCC.