12 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Lider Pruszków 54-51

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

12 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Lider Pruszków 54-51

Postautor: ann » 26 listopada 2009, 00:14

Czwartek, 26.11.2009 godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Re: 12 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Lider Pruszków

Postautor: Łukasz_UFB » 26 listopada 2009, 14:19

Dziewczyny pojechały naprawde zmotywowane na ten mecz - jednak jeżeli gra będzie wyglądała jak w meczu z AZS-em to bedą łatwe 2pkt dla Tęczy...

Niestety wygląda na kontynuowanie serii porażek aż do meczu z ŁKS-em gdzie będzie walka... :roll:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 listopada 2009, 18:21

Liczę że Pruszkowianki pokuszą się o wygraną .. Stać je na to .

akar
Żak

Postautor: akar » 26 listopada 2009, 19:35

4 min. trzeciej kwarty 35:29 dla Tęczy.Nie jest źle!!!!!!
Na 1 min.przed końcem trzeciej kwarty 44:33 dla Tęczy............Po meczu :(

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 26 listopada 2009, 20:19

Jest pięknie - kolejna porażka - a w perspektywie kolejne dwie - Wisła,Lotos...

Odwróć tabele!!....

Ale pewnie trener Rybczyński bedzie zadowolony - i ciekaw jestem co teraz - brak skuteczności/doświadczenia/koncentracji czy moze zawodniczki PLKK przerosła - czekam z niecierpliwością na komentarze pomeczowe....

Obrazek
Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 26 listopada 2009, 20:46

Łukasz (L) pisze:
Ale pewnie trener Rybczyński bedzie zadowolony - i ciekaw jestem co teraz - brak skuteczności/doświadczenia/koncentracji czy moze zawodniczki PLKK przerosła - czekam z niecierpliwością na komentarze pomeczowe....

Tak jak piszesz... Był zadowolony, że jego dziewczyny walczyły od 1 do 40 minuty...

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 26 listopada 2009, 22:06

Wynik pokazuje ze walczyły - jakby nie było walki to znowu -20 i bye bye....

Jednak walka to nie wszystko - oby zmiana na stanowisku trenera nastąpiła - najchętniej widziałbym Wierzbickiego na miejscu Ryby - ale cóż - czas pokaże....

Obrazek
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 26 listopada 2009, 22:08

ja słyszałem ze niby sędziowie wypaczyli wynik...aczkolwiek wiadomo w polskiej lidze sędziują każdemu jednakowo zle...taki poziom sedziowania

a tak poważnie 1/15 za 3 i macie odpowiedz dlaczego przegraliscie 6 % skuteczności. Ale mniejsza o Pruszków co to Tecza mialo byc ? najgroźniejsza bron miały być rzuty za 3 a u nas nie za wiele lepiej! męczarnie z 2 zawodniczkami Bond i Shields które nawet na zmęczeniu potrafią zebrać piłkę w ataku i w obronie, kiepski mecz leszczynianek szkoda ze tęcza rozmienia sie na drobne.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

akar
Żak

Re: 12 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Lider Pruszków 54-51

Postautor: akar » 27 listopada 2009, 19:40

No cóż należy pogratulować Tęczy zwycięstwa tym bardziej że jak twierdzi Mozarthio zagrała słaby mecz.
Tak to już jest że gdy ma się wygórowane(niczym nie uzasadnione) ambicje nie potrafi się docenić przeciwnika w tym wypadku "jakiegoś tam" Lidera z 60-cio tysięcznego Pruszkowa.
Lider przecież powinien położyć się na parkiecie i czekać na ścięcie.Tak myślał Mozarthio.Z relacji wiem że mecz co prawda nie był piękny ale za to pełen walki i emocji a to chyba najważniejsze dla kibiców z wyjątkiem Mozarthio.Ten znawca koszykówki już widzi swoją Tęczę na mistrzowskim tronie i nie może się pogodzić z faktem iż ten przyszły mistrz wygrywa z beniaminkiem tylko 3 oczkami.
Więcej luzu Mozarthio a KAŻDE zwycięstwo będzie ciebie wtedy cieszyć.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 27 listopada 2009, 19:57

o co ci chodzi drogi akarze ? Nie moge juz stwierdzic ze nasze dziewcyzny zagraly slaby mecz? tak samo jak z Muksem ? Nie bylo moim zamiarem dyskredytować przeciwnika jakim był Lider. Tęcza już jest kolejny sezon w ekstralidze i jestem przyzwyczajony do lepszej gry i lepszych wyników...przypomnij sobie jakie baty zbieraliście w krajowym skladzie w sparingach przed sezonem od nas...gdzie nawet drugi sklad leszczynski potrafil sobie radzic... nie zebym ci to wypominal ale odejmij Shields i sprawdz jaką macie siłe rzeczywistą zespolu...a co mnei obchodzi ze Pruszków jest 60 tys miastem ? Leszno tez w tych granicach 64 tys a np Poznan 556 tys. i pokonaliśmy ich w znacznie lepszym stylu i po ciężkiej walce mowa tu o wyjazdowym pojedynku z Azs a nei tym z Muksem.
Więc pozwól ze bede wymagał od tych dziewczyn z mojego miasta znacznie wiecej bo wiem chyba ciut lepiej od Ciebie kiedy grają słabe zawody i na ile je stac.... skoro potrafily 3 kwarty toczy równy bój na wyjezdzie z Azs Gorzów to chyba mam prawo wymagac zeby jeszcze lepiej sie zaprezentowaly u siebie na swojej hali przy wsparciu kibicow przeciwko druzynie ktora nie byla faworytem spotkania. Sorki Winnetou my walczymy o play offy i jesli chcemy w nich byc musimy pokonywac teoretycznei slabsze druzyny i szukac tak potrzebnych punktow z wyzej notowanymi przeciwnikami.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

akar
Żak

Postautor: akar » 27 listopada 2009, 22:21

Jestem pod wrażeniem :!: :!: :!:
Powiem tylko tyle że kiedy ja zacząłem się pasjonować koszykówką ciebie pewnie jeszcze nie było na świecie a o koszykarskim Lesznie nikt nie słyszał.Przez ten czas zdążyłem się nauczyć że każdy sportowiec ma gorsze i lepsze chwile.Czasami przeplatają się one bardzo często a u kobiet ze względu na specyficzną fizjologię(chyba rozumiesz co mam na myśli) znacznie częściej niż u mężczyzn. To że w którejś kolejce wasze dziewczyny o mało co nie wygrały w Gorzowie nic nie znaczy tak samo jak nic nie znaczy to że nasze dziewczyny napędziły wam strachu.Ważne jest zwycięstwo bez względu na to w jakim stylu się je odnosi.Koszykówka drogi przyjacielu jest grą wymierną,to nie jazda figurowa na lodzie.Tam ocenia się styl jazdy zawodnika,tu - w koszykówce ważne jest to kto zdobędzie o ten JEDEN punkt więcej.Póki tego nie zrozumiesz-będziesz pisał takie posty jak napisałeś.
A na koniec:nie mów że poza przyjezdnymi(Amerykanki)Lider niczym nie dysponuje,czy u was podstawowe zawodniczki to rodowite leszczynianki :?: :?: :?:
To jest sport zawodowy a klub(każdy)jest po prostu pracodawcą.
Zapewne kilka lat temu kiedy Tęcza awansowała do ekstraklasy też walczyła o utrzymanie.Czyż nie :?: :?: :?:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 28 listopada 2009, 16:24

no własnie kolego drogi nie doceniasz rozmowcy swego... ja to już tak od 94 tak sie troszke interesuje koszykowką...

zrozum różnice...amerykanka a polka :) przynajmniej grają polki z pożytkiem dla reprezentacji...a chyba zawsze repra najwazniejsza....

ps. nei bądz smieszny nikogo nei nastraszyliscie ;) skoro tak dlugo siedzisz w koszu no to dobrze wiesz ze niebylo mozliwosci wygranej :0 pozdrawiam pewny siebie leszczyniani
finito.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”