17 kolejka FGE: MUKS Poznań - Lider Pruszków 62-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

17 kolejka FGE: MUKS Poznań - Lider Pruszków 62-65

Postautor: ann » 15 stycznia 2010, 15:55

Sobota, 16.01.2010 godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Re: 17 kolejka FGE: MUKS Poznań - Lider Pruszków 62-65

Postautor: rzymi » 17 stycznia 2010, 16:05

Kristi Cirone nie została jeszcze uprawniona do gry?
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 stycznia 2010, 20:57

eval 78-59 dla Poznania wynik 65-62 dla Pruszkowa :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 18 stycznia 2010, 00:35

Majac Ole Semmler w skladzie nie jest latwo wygrac mecz :wink:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 18 stycznia 2010, 00:39

Moim zdaniem Ola jest bardzo dobrą koszykarką.... no ale ten mecz akurat jej nie wyszedl ;]

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 stycznia 2010, 01:05

Dżi ej el ej pisze:Moim zdaniem Ola jest bardzo dobrą koszykarką.... no ale ten mecz akurat jej nie wyszedl ;]

oj niestety niestety trudno się z Tobą zgodzic, przez zeszły sezon jej broniłem, ale w tym sezonie to juz gra kompletną padakę.

Niestety nie nadaje się juz na PLKK- jej eval mówi sam za siebie.

Dodatkowo sieje ferment w druzynie swoim aroganckim zachowaniem, psując atmosferę, przyszła kryska na matyska.

Jak dla mnie to niestety ale drużyna powinna się pozbyć trenerki Iwony i latorośli. Iwona nei radzi sobie kompletnie ze stresem, ponosza ją nerwy i miast z chłodną głową pomoc koszykarkom, jest jeszcze bardziej bezradna niz one.

Plus nie umie wyegzekwowac stosowania zagrywek przez koszykarki, nie umie taktycznie przygotować zespołu, nie reaguje na przebieg wydarzen na boisku, dodatkowo zle rotuje składem i dokonuje złych zmian koszykarek.

Iwona to wybitna specjalistka od młodzieży - i tym wlasnie powinna sie zajmowac - jak pokazuje zycie nie kazdy jest dobry do wszystkiego- seniorska koszykówka co innego, mlodziezowa co innego.

Jesli MUKS chce pokonac ŁKS muszą do środy nastąpic roszady trenerskie i wg mnie nastąpią - prognozuję,że albo trenerems zostanie Krajca(co mu obcięli jajca) albo Jabol

W związku z tym, że Jabol raczej trenejrem nie będzie chciał zostac, to prognozuję Krajewskiego.

Moze natchnie nowego ducha do druzyny, która wzmocniona naprawe niezłą Mauritę Reid powinna grać lepiej.

Najwazniejsze jednak zeby ukrócił karnet na gre Oli i ją zdyscyplinował. Moze wreszcie skonczy sie faworyzowanie przez Matkę i wieczne awantury i pyskówki.

Relacja z meczu jutro i parę zdań podsumowujących postawę MUKS-u plus prognozy na przyszlosc, takze jutro :)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2010, 12:28

1/13 Semmler to i tak dobrze bo bywało jeszcze gorzej :lol: :lol: :lol:

Nie wiem czemu kolejny sezon Semmlerowa ma ciągle pewne miejsce w składzie...

Cierpi na tym choćby Ramona Casimiro która w przyszłości z pewnością będzie o 2,3 klasy lepszą zawodniczką niż Semmler - już jest o klasę lepsza a ma dopiero 18 lat...

Tak naprawdę Semmler tylko przeszkadza Muksowi w meczach

Zresztą wystarczy popatrzeć na statystyki i oddawane rzuty Semmler

za 2 pkt 18/77 - 23%
za 3 pkt 18/93 - 19%

toć to tragedia po prostu... Nie można tu mówić o żadnych umiejętnościach czy talencie , bo byle amator myślę osiągnął by lepszą skutecznosć...

Moim zdaniem Semmler to najgorsza rozgrywająca (która MA DOŚWIADCZENIE jako takie) jaka kiedykolwiek grała w najwyższej klasie rozgrywek....

Muks nie ma nic do stracenia - bo i tak już jest prawie na wylocie... a warto chociażby zadbać by kariery Casimiro i innych nie zakończyły się wraz ze spadkiem z ligi... 8)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 stycznia 2010, 01:34

Niestety nie mam czasu poki co na dłuższą analizę -w kazdym razie zaszły na szczęście pewne zmiany w klubie.

W praktyce trenerem nie jest juz Iwona, w teorii trenerem pozostaje gdyż wykupienie licencji kosztuje az 5 tyz zlotych i jest to w liczącym każdą złotówkę klubie duzy wydatek.

W praktyce trenerską schedę przejmie jednak Jabol, ktory będzie prowadził treningi a także zespol podczas meczu. Iwona będzie siedzieć obok na krzesełku.

Niestety brak kasy determinuje takie ruchy, ja jestem jednak zadowolony- przyda sie nowy impuls a niepijący Jabol gwarantuje urozmaicone schematy obronne plus przypomnijmy sobie postawę MUKS-u w zeszłym sezonie gdy przejął zespol po Iwonie- gra od razu zaczęła wyglądać inaczej.

Nikt nie gwarantuje, ze w obecnej sytuacji zespół zmieni swoje oblicze i będzie lepie, ale nie ma juz nic do stracenia i warto poeksperymentować.

Acha na szczęscie Ojciec nie jest taki spolegliwy wobec córy jak Mama, więc można liczyć, ze jak Ola cos spier... to zejdzie na ławę i karnetu na grę przez 30 min nie będzie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”