19 kolejka FGE: Wisła Kraków - Tęcza Leszno 86-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

19 kolejka FGE: Wisła Kraków - Tęcza Leszno 86-65

Postautor: Kuba » 29 stycznia 2010, 07:56

30.01.2010, godz. 18.00

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Re: 19 kolejka FGE: Wisła Kraków - Tęcza Leszno

Postautor: akakiusz » 29 stycznia 2010, 21:31

Giza, która ostatnio i tak nie grała w drugiej drużynie posiedzi na ławie w pierwszej, a Kotnis czy Kułaga, albo obie naraz pojadą na ciężki teren do Piekar na mecz rezerw. Tak to widzę:D
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 stycznia 2010, 01:11

Siemaszka Piekary nie zgodziła się na zmianę godziny czy też terminu meczu z Wisłą II (o tej same porze gra Wisła z Tęczą) bo pewnie Zapolski chciał co nie co udowodnić i liczył, że Kotnis czy Kułaga będą musiały być jako młode na meczu pierwszej drużyny. Więc nasi wpadli na pomysł, że zgłoszą Gizę a tamte pojadą z rezerwami i misterny plan DWZ by osłabić Wisłę nie wypalił. Zobaczymy tylko jaki będzie wynik.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 30 stycznia 2010, 08:10

Az chcialoby sie powiedziec "Zapolski!!! co??? Ty pijacka kur....."

Wtajemniczeni obserwujący poczynania lokalnego rywala powinni wiedzieć o co come on ;)

Wracajac do meczu z Tecza ciekaw jestem jak nasze zawodniczki pokaza się na parkiecie, wszak beda myslami zapewne juz przy wtorkowej potyczce z Mizo

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 30 stycznia 2010, 12:46

Jesl iwoogole Gahan przyejdzie to nie bedzie zgloszona do meczu. Jej pojawienei sie polegac bedzie tylko na zasadzie podpatrywania taktyki Teczy. Nic wiecej.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 30 stycznia 2010, 13:17

Gahan ma w Lesznie się pojawić dopiero jutro.

Tracy przyjedzie do Leszna w niedzielę, Od poniedziałku rozpoczyna trenować z zespołem, zadebiutuje 6 lutego w Trapezie przy okazji meczu z Lotosem Gdynia informuje leszczyński trener Jarosław Krysiewicz.
źródło: http://elka.fm//content/view/39881/56/
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 20:45

powiało sensacją,ale jak to wielokrotnie bywa tylko powiało :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 30 stycznia 2010, 22:51

Wnioskujac po statach to Gburczyk zagrala dzisiaj calkiem fajne zawody :) Oby tak dalej!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 stycznia 2010, 23:19

Myślałem, że to zwycięstwo przyjdzie łatwiej, ale wiślaczki zaczęły mecz mało skoncentrowane, a Tęcza bardzo dobrze realizowała swój plan. Takie zawodniczki jak Walich, Drzewińska, Krysiewicz czy Czarnecka nie są anonimowe i jak na polską ligę niemało potrafią. Z czasem musiała przyjść lepsza gra Wisły - tak w obronie, jak i w ataku, a zawodniczki z Leszna opadły z sił, nie były już tak groźne z dystansu. Ważne było też, że wysokie miały dużo fauli. Sędziowanie w tym meczu to osobny temat... Panowie z gwizdkiem chyba chcieli zostać najważniejszymi postaciami na parkiecie, czego efektem liczne pomyłki i odgwizdanie trzech technicznych/niesportowych Wiśle. No a Gburczyk faktycznie nieco poszalała. :) Chociaż wtedy, gdy było już pozamiatane, czyli w czwartej kwarcie. Tym niemniej sposób, w jaki ograła w akcji 1 na 1 Walich, wprowadził chyba nie tylko mnie w lekkie osłupienie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2010, 10:24

odnośnie pracy pana Dziopaka we wczorajszym meczu chciałam się krótko wypowiedzieć.

zero konsekwencji w poczynaniach tego człowieka, bo jeśli Ewka za wulgaryzm na literę K dostaje dacha, to czemu Pani Walich za zwrot:" k... to jak ja mam stać" takiego samego upomnienia od szanownych panów nie dostaje.
jeśli trener Józef za komentowanie decyzji sędziów dostaje dacha, to czemu trener Jarosław za dokładnie takie samo zachowanie przewinienia technicznego nie dostaje?
no cóż... trzeba się jakoś lansować,więc czemu nie kretyńskimi decyzjami 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 31 stycznia 2010, 10:30

wczoraj ci panowie czerpali wzorce od najlepszych - widzac co sedziowie robili na meczu ręcznej - nie chcieli byc gorsi ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 stycznia 2010, 12:16

ann pisze:odnośnie pracy pana Dziopaka we wczorajszym meczu chciałam się krótko wypowiedzieć.

zero konsekwencji w poczynaniach tego człowieka, bo jeśli Ewka za wulgaryzm na literę K dostaje dacha, to czemu Pani Walich za zwrot:" k... to jak ja mam stać" takiego samego upomnienia od szanownych panów nie dostaje.
jeśli trener Józef za komentowanie decyzji sędziów dostaje dacha, to czemu trener Jarosław za dokładnie takie samo zachowanie przewinienia technicznego nie dostaje?
no cóż... trzeba się jakoś lansować,więc czemu nie kretyńskimi decyzjami 8)

Widzę, że mamy podobne problemy - u nas pan Zamojski tak samo się lansował. Jakaś taka dziwna moda wśród panów sędziów panuje.
ObrazekObrazek

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 31 stycznia 2010, 12:19

U nas wczoraj to lansował się Trawicki :x :x
:twisted:

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 31 stycznia 2010, 17:16

ann pisze:odnośnie pracy pana Dziopaka we wczorajszym meczu chciałam się krótko wypowiedzieć.

A który to z sędziów popisał się odgwizdaniem autu, po tym jak Marta bez piłki wyleciała za boisko a piłka w nim została? Tzn. Marta będąc poza boiskiem nie miała styczności z piłką. :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”