III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów W. - Orzeł Polkowice 79-54

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów W. - Orzeł Polkowice 79-54

Postautor: paulo2907 » 06 października 2010, 22:06

Gratulacje dla AZS-u. Przed tym meczem wydawało mi się, że CCC ma niemałe szanse na wygraną, na co wskazywała bardzo pewna wygrana nad AZS-em Poznań, natomiast gorzowianki debiutowały w tym sezonie (co zawsze stanowi pewną niewiadomą), osłabione brakiem Lewczenko, a powrót Richards do zespołu nastąpił dopiero 2 dni przed meczem. A jednak to ona zagrała kapitalny mecz. Także Piekarska zaskoczyła in plus. Kluczem do wygranej AZS-u w jakimś sensie była makabryczna gra obwodowych z Polkowic. Cztery panie zanotowały dramatyczną skuteczność z gry - łącznie 3/34!!! :shock: :shock: :shock: Czy w takiej sytuacji można realnie myśleć o wygranej? Chyba nie...
Ostatnio zmieniony 06 października 2010, 22:48 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 października 2010, 22:43

Ja nie wiem czy Trębicka nie powinna dostać więcej szans na grę kosztem Skobelka nie wiem może przedwczesna ocena ale skobel cały mecz prawie nie istniał Klaudia weszła i rzuciła Nie wiem to bolączka trenejro mnie cieszy wygrana i dobry Eval Sam ^^
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

PROSTO.
Nowy na forum

Postautor: PROSTO. » 07 października 2010, 08:02

friel pisze:Ja nie wiem czy Trębicka nie powinna dostać więcej szans na grę kosztem Skobelka nie wiem może przedwczesna ocena ale skobel cały mecz prawie nie istniał Klaudia weszła i rzuciła Nie wiem to bolączka trenejro mnie cieszy wygrana i dobry Eval Sam ^^

Zastanów się co piszesz, Claudia weszła gdy wynik był już rozstrzygnięty i stąd bez presji te 2 punkty
KSSSE AZS PWSZ!

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 07 października 2010, 09:03

PROSTO. pisze:
friel pisze:Ja nie wiem czy Trębicka nie powinna dostać więcej szans na grę kosztem Skobelka nie wiem może przedwczesna ocena ale skobel cały mecz prawie nie istniał Klaudia weszła i rzuciła Nie wiem to bolączka trenejro mnie cieszy wygrana i dobry Eval Sam ^^

Zastanów się co piszesz, Claudia weszła gdy wynik był już rozstrzygnięty i stąd bez presji te 2 punkty
.
Zgadzam się całkowicie z PROSTO..
Ten jeden celny kosz wcale nie znaczy, że Claudia jest lepsza (teraz, obecnie) od Agnieszki Skobel.
Popatrzmy, co kandydatka do gry w Ekstraklasie "osiągnęła" 4 dni temu w ostatnim meczu pierwszoligowym w Wejherowie (GTK Wejherowo wygrało z Gorzowem 75:39).
Claudia Trębicka ___ 31 min. _____ 2/7 za 2 _____ 0/2 za 3 _____ 0/0 za 1 _____________ Eval 1 !!!

Podkreślam, to był mecz na zapleczu Ekstraklasy !

------------------------------------------------------------------------------
916
.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 października 2010, 10:30

Boże co z tego czy to były 2 min czy 30 sec jest naszą wychowanką i jeżeli Skobelek z całą sympatią dla niej będzie tak słabo grała w ataku to uważam że Klaudia (nasza wychowanka ) powinna dostać szanse
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 października 2010, 11:12

friel wydaje mi się, że mocno przesadzasz. Skobel jest młodą zawodniczką i to był dla niej pierwszy oficjalny mecz w naszych barwach. Istnieje coś takiego jak trema - pewnie też nie raz ją miałeś. I ta trema trochę Ją zjadła. Trębicka weszła, oddała jeden rzut i akurat wpadło..co wcale nie oznacza, że jest lepsza. Poza tym jest jeszcze obrona, a tutaj Skobel jest bardzo dobra. W następnych meczach będzie grała coraz lepiej..tego jestem pewien.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 07 października 2010, 11:38

bart_81 pisze:friel wydaje mi się, że mocno przesadzasz. Skobel jest młodą zawodniczką i to był dla niej pierwszy oficjalny mecz w naszych barwach. Istnieje coś takiego jak trema - pewnie też nie raz ją miałeś. I ta trema trochę Ją zjadła. Trębicka weszła, oddała jeden rzut i akurat wpadło..co wcale nie oznacza, że jest lepsza. Poza tym jest jeszcze obrona, a tutaj Skobel jest bardzo dobra. W następnych meczach będzie grała coraz lepiej..tego jestem pewien.

W tej krytyce jest sporo racji.Już ostatni sezon pokazał,że nie robi oczekiwanych postępów a i gra w kadrze była słaba.Może się okazać że gra oparta na taktyce troche ja przerasta.Ale jest młoda i ma jeszcze czas z tym że drugiej BIBY chy ba z niej nie bedzie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”