9 kolejka FGE: Energa Toruń - ROW Rybnik 70-62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: 9 kolejka FGE: Energa Toruń - ROW Rybnik 70-62

Postautor: Saletra » 08 listopada 2010, 14:02

Jezeli faktycznie Omanić stwierdził ,że Ela ma małe umiejętności to chyba za przeproszeniem jest pojeb.... .

Rzadko używam wulgaryzmów, ale normalna osoba o wielokrotnej reprezentantce Polski tak mówić nie może.

Trześniewska to wg mnie absolutny top w naszej reprezentacji przez wiele lat- zawodniczka myśląca i bardzo wszechstronna. Pamiętam ją z czasów rywalizacji ŁKS-u i Olimpii, jak śmigała w ataku równo. Wtedy grając pod panieńskim nazwiskiem Nowak, była bardzo obiecującym talentem, który objawił się w pełnej krasie już w kolejnych sezonach.

Dużo pozytywnego można by pisać o Eli, ograniczę się jednakże do tego co napisałem powyżej.
Oczywiście, Ela w wieku 34-35 lat, to nie ta Ela co kiedyś, ale gadanie bzdur o braku umiejętności to upakarzanie się Edo.
Dobrze wkomponowana do zespołu, jako zmienniczka z pewnością spełniłaby swoją rolę - do tego jednakże potrzeba by szerszej wizji i większych umiejętności trenerskich.

Ja cały czas mam obraz Wisły Edo, która grała fatalnie w eurolidze, w PLKK nie ogrywała Polek i karneciku dla podstawowych 5 koszykarek
Jedną z osób, które notorycznie siedziały na ławie u Omanicia w euro, byłą nie kto inny jak... Monika Krawiec.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 listopada 2010, 14:18

Saletra pisze:Jedną z osób, które notorycznie siedziały na ławie u Omanicia w euro, byłą nie kto inny jak... Monika Krawiec.

no i co wyszło jej to na złe 8)-45 minut w ostatnim meczu z Saragossą!!!,a już co niektórzy piszą,że jak na swoje kolana gra za dużo.Tylko trzeba mieć Moni(trzeci z rzędu rok pracy z Edo!!!) charakter,który teraz właśnie zbiera plony i to jest ta zasadnicza różnica wokół,której kręci się ten właśnie temat....
PS.Odsyłam do ostatniej wypowiedzi bośniackiego szkoleniowca(w pełni się z nim zgadzam) na temat zawodniczki Krawiec Monika. Decyzje personalne podejmuje przede wszystkim trener(ma cały czas świadomość,że rozlicza się go ze sportowego wyniku drużyny),a jeśli nie to nie jest dla mnie trenerem!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 listopada 2010, 15:03

o ile mnie pamięć nie myli to właśnie Elka odpaliła w końcówce 4 meczu z Lotosem trójkę na znak pogoni - a potem canty dokonała działa zniszczenia!! :mrgreen:

a nie wspominając już kto w plejofach był kołczem, bo łysy szczelił focha i miał w dupie to co się dzieje na parkiecie... hihihi
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

anatol
Żak

Postautor: anatol » 08 listopada 2010, 15:23

jimmy pisze:o ile mnie pamięć nie myli to właśnie Elka odpaliła w końcówce 4 meczu z Lotosem trójkę na znak pogoni - a potem canty dokonała działa zniszczenia!! :mrgreen:

a nie wspominając już kto w plejofach był kołczem, bo łysy szczelił focha i miał w dupie to co się dzieje na parkiecie... hihihi

Ten pan się już nie zmieni.Najważniejsze żeby nie przeszkadzał.

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 08 listopada 2010, 16:00

Nie przeszkadzał???
Zdaje się że przydałoby się trochę pokory i szacunku dla człowieka który wprowadził toruńską koszykówkę żeńską na salony (czytaj podium PLKK i europejskie puchary)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 listopada 2010, 16:12

szunaj67 pisze:Nie przeszkadzał???
Zdaje się że przydałoby się trochę pokory i szacunku dla człowieka który wprowadził toruńską koszykówkę żeńską na salony (czytaj podium PLKK i europejskie puchary)

szunaj67 szkoda słów i nie warto.... 8) Ten człowiek był dobry dla innych,kiedy odnosił sukcesy z innymi też zespołami...
i o to przede wszystkim chodzi,a jak Toruń nie chce to pewien trener z Wybrzeża będzie nie za długo do wzięcia(on się słucha i na pewno nie przeszkadza :lol: )

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 listopada 2010, 19:39

Jestem pozytywnie zaskoczony gra Bortelovej - jednak doświadczenie jej jest nieocenione na boisku - i o dziwo gra bardzo szybko - z przeszłości znałem ją z ,,ciut'' wolniejszej gry. Już stała się ważnym ogniwem zespołu - zresztą tak doświadczona zawodniczka już z niejednego pieca chleb jadła przecież .
Poza tym - Maksimović - tą zawodniczkę to już trzeba myśleć na kolejny sezon - taka się zawsze przyda - wybiegając już w przyszłość.
Co do innych koszykarek : Gajda , Krawiec grały swoje - aczkolwiek Monika miała pozycje za 3 pkt a nie trafiała. Podobnie Szpila - ale EDO mimo wcześniejszych narzekań - stawia na nią.

Co do wysokich Mazić i Gulak : - no Mazić mecz się udał - aczkolwiek z wysokimi Rybnika to nie sztuka - pewnych rzeczy się nie przeskoczy - co do Pati Gulak - kompletnie sparaliżowana nasza pani kapitan - każdy jej niecelny rzut czy strata - powodowało kolejne błędy. Nie wiem z czego to wynika - przecież stanowi ważne ogniwo zespołu.

Słówko o Małej - Natalia zagrała niezłe zawody - ale nadal nie znam odpowiedzi na pytanie - czy rozwija się w Toruniu.
Czas i kolejne pokażą co z tego wszystkiego wyniknie. Aczkolwiek EDO już powoli pokazuje na kogo będzie stawiał , a kto może liczyć się z grzaniem ławki.
Wydaje mi się że Puchary zagramy tym co mamy - ale w styczniu na ,,4'' pojawi się pani z USA - na ligę oczywiście. Bo tym co mamy - przy składach CCC , Gorzowa , Lotosu (mimo wszystko myślę że MIECIO coś wymyśli w styczniu) , nie mówiąc o Wiśle - wzmocnienie na ,,4'' z USA - będzie potrzebne - bo sama JELENA to stanowczo za mało na walkę o medale , VERA Perostijska - to też nie jest zawodnicxzka która może nam zapewnić medal - o Mazić i Pati Gulak nie wspomniając.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 listopada 2010, 20:03

Koszykarz (Toruń) pisze:Poza tym - Maksimović - tą zawodniczkę to już trzeba myśleć na kolejny sezon

to będzie Nasz główny atut zwłaszcza,że Jela imponuje mi tak potrzebnym w tym sporcie spokojem i odwagą w podejmowaniu ważnych dla zespołu decyzji.Widziałem też z dachu Spożywczaka 8) ,że gdy inne dziewczyny normalnie trenowały to reprezentantka Serbii ambitnie biegała na około parkietu. Nie można niczego przesądzać,ale szanse na pozostanie Jeli na pewno są.Pozycja nr 4 to jest już nawet potrzeba chwili(Edo daje to do zrozumienia coraz częściej grając duetem Jela-Vera),bo strasznie trudno będzie ograć Polkowice czy Gorzów obecnym materiałem.Pati Gulak daję czas,bo zeszłoroczny początek sezonu również był nie szczególny,a później wszystko szło,jak należy.Natalia i Mirna pokazały natomiast,że pewien potencjał w tych dziewczynach drzemie.Pytanie czy tylko i aż na łatwy taktycznie do rozszyfrowania Rybnik? Czekam z niecierpliwością na dalsze mecze Katarzynek. 8)
PS.Chwała też trenerowi reprezentacji Czech,bo Vera Bortelova jest motorycznie przygotowana,jak nigdy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”