16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Widzew Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Widzew Łódź

Postautor: ann » 19 grudnia 2010, 22:14

Poniedziałek, 20.12.2010
godz.17:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: 16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Widzew Łódź

Postautor: paulo2907 » 20 grudnia 2010, 22:39

Ciekawa metamorfoza w ciągu niespełna 24 godzin jeśli chodzi o skuteczność za 3 pkt - z 0/19 na 7/15. Szkoda, że Lotos nie gra jeszcze jutro, bo wtedy to już im by dosłownie wszystko z dystansu wpadło, a - nawiązując do niezwykle mądrych słów coacha - wyższa skuteczność sprawiłaby, że zawodniczki miałyby więcej sił. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 21 grudnia 2010, 00:14

Śmiem twierdzić, że jak Raczyński będzie nas "prowadził" w PO to nie mamy szans na półfinał (nawet biorąc pod uwagę zmiany kadrowe)...

Mecz bez historii - Wright była o dwie klasy lepsza niż wszystkie inne zawodniczki w tym meczu. Nawet Raczyński dojrzał, że nie jest potrzebna w ostatniej kwarcie. Widzew to przeciętny ligowiec i to bez centra. Porażka w Łodzi pozostaje zagadką...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 21 grudnia 2010, 20:20

reaktywacja pisze:Śmiem twierdzić, że jak Raczyński będzie nas "prowadził" w PO to nie mamy szans na półfinał (nawet biorąc pod uwagę zmiany kadrowe)...

Mecz bez historii - Wright była o dwie klasy lepsza niż wszystkie inne zawodniczki w tym meczu. Nawet Raczyński dojrzał, że nie jest potrzebna w ostatniej kwarcie. Widzew to przeciętny ligowiec i to bez centra. Porażka w Łodzi pozostaje zagadką...

Przecież my też gramy bez centra, to jest po równo.
Zagadka tam zaraz, wtedy ich było jeszcze dwóch od główkowania.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 grudnia 2010, 20:57

a Jujka to niby kto ? 8) Poza tym silne fizycznie Bjelica i Irvin .

Widzew gra dość wysoką piątką : rozgrywająca +4 skrzydłowe (przeważnie) Żytomirska , Tondel to skrzydłowe a Górzyńska ogólnie za niska na centra - mimo , że większość kariery grała raczej na centrze...

Widzewowi potrzeba przede wszystkim rozgrywającej - bo Chomicką czy Kopczyk raczej play offu nie będzie . Pod względem siły na rozegraniu Bydgoszcz , Leszno nie mówiąc o silniejszych - biją Widzew na łeb na szyję... Zresztą wydaje mi się że Widzew już lekko spuchł...

Co do Lotosu - choćby ze względu na swoją renomę - jak Krawczyk mógł zatrudnić takich trenerów jak Tanasejczuk czy Raczyński ??? Przecież oni nawet na asystentów się nie nadają... Choć może do podawania piłek na treningach ewentualnie mogą być...

Ja bym na miejscu Krawczyka wziął Zyskowskiego - rok temu zrobił fajną drużynę w Brzegu - w tym roku nie miał niestety tyle szczęścia ani pieniędzy ale właśnie rok temu Brzeg grał fajny basket jako drużyna.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”