TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: MARAS » 22 lipca 2011, 17:21

tommiiii pisze:AZS Poznań szuka trenera...Szewczyk bedzie asystentem Winnickiego w Zgorzelcu

Romka Habera my chcemy mieć za trenera 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 lipca 2011, 17:28

MARAS pisze:
Romka Habera my chcemy mieć za trenera 8)

a ileż to już razy on wracał? kto mi podpowie?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Shem
Nowy na forum

Postautor: Shem » 22 lipca 2011, 17:29

Przecież on nie wraca.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 lipca 2011, 17:34

Shem pisze:Przecież on nie wraca.

Szkoda, bo zawdzięczacie mu niemal tyle co Toruń Błajetowi. 8)

Shem
Nowy na forum

Postautor: Shem » 22 lipca 2011, 17:36

MUKS nie ma już szans na grę w ekstraklasie

Potwierdziły się nasze informacje sprzed miesiąca, że MUKS Poznań nie zagra w Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. - Klub ten nie spełnił wymagań dotyczących zgłoszenia do rozgrywek w sezonie 2011/2012 - poinformował nas wiceprezes zarządu PLKK Grzegorz Ziemblicki.

Wszystkie zespoły zainteresowane grą w ekstraklasie koszykarek do 15 czerwca musiały przesłać do ligi wymagane przez nią dokumenty. Działacze uczniowskiego klubu nie zrobili tego. Zabrakło umowy o wynajem hali na nowy sezon. - To był jeden z warunków uczestnictwa, który nie został spełniony. MUKS nie zadbał o to - dodał wiceprezes Ziemblicki. Pozostałe 13 klubów dostarczyło pełną dokumentację.

- Tutaj nie chodzi o to, że nie złożyliśmy wszystkich dokumentów, tylko prosiliśmy o prolongatę terminu 15 czerwca do 30 czerwca ze względu na to, że nie wiedzieliśmy, gdzie będziemy grali - w Poznaniu, czy Kórniku. Teraz już wiemy. Będzie to poznańska Arena - 28 czerwca tłumaczył portalowi SportowyPoznan.pl prezes klubu Andrzej Jabłoński.

Pismo MUKS-u zostało jednak odrzucone z przyczyn formalnych. Trudno juwierzyć w to, że beniaminkowki PLKK naprawdę zależało na grze w najwyższej klasie rozgrywkowej. Na pytanie: czy MUKS wykazywał jakiekolwiek chęci gry w Ekstraklasie? Ziemblicki odpowiedział: - Sądząc po efektach - mizerne. Przez dwa miesiące od powzięcia informacji o warunkach uczestnictwa w rozgrywkach, klub ani razu nie zatelefonował do PLKK i nie napisał żadnego maila.

źródło: http://www.sportowypoznan.pl/index.php

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 23 lipca 2011, 21:15

Cóż ewidentnie należy w przyszłym sezonie zrobić ligę nieparzystoliczbową - jedyna to metoda, żeby wystartowała w niej parzysta liczba drużyn...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 lipca 2011, 08:49

przemoe pisze:Cóż ewidentnie należy w przyszłym sezonie zrobić ligę nieparzystoliczbową - jedyna to metoda, żeby wystartowała w niej parzysta liczba drużyn...

chyba tak :lol: albo przestać gadac o 16 druzynach jak ledwo 13 udaje sie sklecic :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lipca 2011, 09:09

Proszę też mi pokazać, jakąś inną polską ligę,gdzie dwa kluby w sportowej rywalizacji uzyskują awans do najwyższej klasy rozgrywkowej, a już w następnym sezonie w niej nie grają. 8) Pabianice to już chyba nawet ewenement na skalę światową i nigdy nie chciałbym być w skórze zawodniczek tego zasłużonego klubu.
PS. Na tych "dzikich kartach" to niedługo też PLKK niezły majątek zbije (a może o to chodzi? 8) ). I ligę podzieliłbym na dwie grupy: tych, których stać na grę w PLKK i mają odpowiedni do tego obiekt i tych, którzy grają,aby tylko grać. Na pewno nierówne ilościowo byłyby to grupy. 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 lipca 2011, 09:25

a w której grupie wtedy grałaby Energa?

cóż temat był wielokrotnie poruszany,wiele przykładów było przytaczanych, ale widzę że mimo to niektórym ciągle trudno uwierzyć w to, że PLKK jest w TOP 5 europejskich lig.

hermes46: ledwo 13? 13 jest wystarczająco. przytoczę Ci, bo byc może nie wiesz: Liga włoska- 12 drużyn, liga turecka 12 drużyn, liga rosyjska-10, francuska i hiszpańska po 14, czeska 10, słowacka 7. wymieniac dalej?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lipca 2011, 09:34

ann pisze:a w której grupie wtedy grałaby Energa?

uwierz mi, ze o przyszłość tego klubu to ja cały czas drżę, bo przecież nigdy nie wiesz co przyniesie jutro,a wzloty i upadki też już w Toruniu były przerabiane. 8)
PS.ann miałem na myśli ligę na zapleczu FGE( a tego krajobrazu nawet najlepsza liga na świecie nie przysłoni) i tzw." grę w ciemno".

Shem
Nowy na forum

Postautor: Shem » 24 lipca 2011, 09:58

No ale w ligach piłkarskich też tak jest - vide Podbeskidzie. Grają, ale stadionu na Ekstraklasę nie mieli.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 lipca 2011, 10:41

Ann a czemu znów do Energii pijesz? Wisła tez nie gra w gigantycznej hali tylko w małej hali ( z tego co pamietam do pana Majchrowskiego mieliscie spory zal o to) Mnie nie interesuje ze w Czechach (jakby nie patrzec kraj mniejszy) gra 10 zespołow albo we Włoszech gdzie na mecze Serie C2 pilki skopanej przychodzi wiecej widzów niż na wszystkie mecze naszej Eligi koszykówki kobiet :lol: .
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 lipca 2011, 11:15

hermes46 pisze:Ann a czemu znów do Energii pijesz? Wisła tez nie gra w gigantycznej hali tylko w małej hali ( z tego co pamietam do pana Majchrowskiego mieliscie spory zal o to) Mnie nie interesuje ze w Czechach (jakby nie patrzec kraj mniejszy) gra 10 zespołow albo we Włoszech gdzie na mecze Serie C2 pilki skopanej przychodzi wiecej widzów niż na wszystkie mecze naszej Eligi koszykówki kobiet :lol: .

nie pije do Energi, bo mnie ten klub kompletnie nie obchodzi, zadałam pytanie koledze z Torunia, który chce dzielić ligę na biednych i bogatych gdzie widzi swoją drużynę.
oj hermes46 skoro już taki skrupulatny jesteś w tych porównaniach to czemu nie wspomnisz o Rosji czy Hiszpani, które są na europejskim topie od zawsze praktycznie.
ok kończę, bo nie będę z ignorantem dyskutowac o d... marynie.

p.s
pilki skopanej

:lol:
a piłka skopana mnie nie interesuje, bo to forum o koszykówce jakbyś nie wiedział.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lipca 2011, 11:57

ann pisze: zadałam pytanie koledze z Torunia, który chce dzielić ligę na biednych i bogatych gdzie widzi swoją drużynę.

jeszcze raz powtarzam.....pisałem o zapleczu FGE, gdzie drużyny walczą bez widoku finansowo-organizacyjnego na grę w PLKK. Nie może być tak, że gościom(patrz Europie o której często wspominasz) pokazujesz salon(PLKK), a np. w łazience lub kuchni(I liga) masz totalny brud. 8)
PS.Energi Toruń do krezusów finansowych(prezes Krystek zresztą dosyć często o tym fakcie wspomina i przypomina) też nie zaliczam. Na pewno tego niewielu pamięta, ale przez na przykład dziewięć lat 1992-2001 toruński klub miał taki budżet, że w ogóle nie powinno go być w ekstraklasie. Paradoksalnie, gdy zaczynało powoli być normalnie( klub m.in. przekształcił się w spółkę akcyjną) Katarzynki spadły z ligi. 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 lipca 2011, 12:17

Najłatwiej jest oceniać własne podwórko....Ale przecież w innych krajach nie jest lepiej...

FGE naprawde jest jedną z najlepszych lig w Europie - co udowadnia nam choćby FIBA przyznając Polsce 3 miejsca w OJRO...
Hiszpania , Rosja , Francja , Turcja i Polska -mniej więcej równy poziom jest WSZĘDZIE. Każda liga ma swoje problemy .

U nas tak jakoś pechowo ostatnio liga jest nieparzysta . Oczywiście można by bardziej RESTRYKCYJNIE podejść do rzeczy i okroić ligę... Ale chyba nie w tym sens. Koszykówka kobiet w Polsce to sport MEGA NISZOWY .Co Nawet Eurobasket pokazał... Nie można nikomu zabraniać gry w PLKK - nawet kosztem nieparzystej liczby drużyn.

Choć miniony sezon pokazał że - w sumie nie wiem o co grały kluby I ligowe - skoro Pabianice czy MUKS - znowu bez awansu - to szansę powinny mieć inne kluby - szkoda że nie zaproszono AZS Rzeszów - lub nie dookoptowano SMS-u

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”