8 kolejka FGE:AZS Poznań - Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

8 kolejka FGE:AZS Poznań - Tęcza Leszno

Postautor: ann » 10 listopada 2011, 19:37

Niedziela, 13.11.2011
g.19:15
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ajaja
Młodzik

Re: 8 kolejka FGE:AZS Poznań - Tęcza Leszno

Postautor: ajaja » 14 listopada 2011, 00:30

Zdążyłem na trzy kwarty tego meczu i muszę przyznać, że tak słabego zespołu jak AZS jeszcze w ekstraklasie nie widziałem. A pamiętam czasy Gliników, Starów itd. Na dziś typuję bilans 0-22 w rundzie zasadniczej.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 14 listopada 2011, 00:56

Hmmm - jest to ciekawe stwierdzenie... Chociaż nie wiem czy najsłabszą ekipą nie była Slęza Siechnice, która po paru spektakularnych porażkach wycofała się z e-klasy. Chociaż nawet chyba i ona kadrowo była lepsza.

Star/Perfopol / STK Stolbud Włoszczowa/ Starachowice był faktycznie cienki jak barszcz.
Podobnie Glinik Gorlice.

Twojej stwierdzenie ajajo wymagałoby sięgnięcia do najgłębszych zakamarków pamięci i dogłębnego zapoznania się a archiwaliami. Na tę chwilę jest mi ciężko ocenić czy AZS jest faktycznie najsłabszą drużyną w historii (przynajmniej tej nowożytnej z ostatniego dwudziestolecia) - z pewnością jest jedną z najsłabszych drużyn.

Przykre to wszystko - aby jednak uniknąć tak słabych kadrowo zespołów, trzeba byłoby mieć jednak ligę 10-zespołową.

AZs sam strzelił sobie w stopę puszczając Idczaque- Międzik plus Makowską. Stanowiły one trzon zespołu, który pozwalał na trzymanie zespołu w "dziesiątce". Do tego warto by sie przeprosic z poznaniankami": Mroziną i Waligóra i jakoś by to wyglądało.Można by było się pokusić o niespodzianki takie jak sprawia Widzew.
Szczytem obecnego zespołu jest uciułanie 50 pkt w meczu. Z innej beczki potwierdza to takze smutna prawde, ze obecne pokolenie Polek nie umie zdobywać rzeczy podstawowej w koszykówce - punktów. Większośc Polek w naszej lidze swoje zdobycze pkt ogranicza do przedziału od 1 do 7/8. I to jest dramat

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 14 listopada 2011, 12:18

a tak, zespół Och! Ruliński Wrocław (nie obrażajmy Ślęzy) był chyba wtedy, gdy Stary Browar sięgał po wicemajstra i przegrał bodaj z Polkowicami różnicą ponad 70 punktów :) Ale one takiego dna w ataku choć nie prezentowały.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”