18 kolejka FGE: AZS Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: 18 kolejka FGE: AZS Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik

Postautor: Endrju » 30 stycznia 2012, 17:45

Jak napisali inni powyzej mysle ze to byla swietna promocja koszykowki (dawno nie widzialem meczu z tak duza skutecznoscia obydwu druzyn). AZS w 5-tke praktycznie pokonal naszpikowany amerykankami ROW. Skutecznosc Weaver :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Skobel -poezja koszykowki (zatrzymanie jej w Gorzowie na nastepny sezon moze rownac sie z cudem jaki kiedys Wislacy (za sprawa ADF sprawili w Gdyni).
Cieszy fakt ze nauka Maciejewskiego nie idzie w las i nawet z tak skromej ilosci zawodniczek potrafi zrobic zespol ktory walczy z kazdym. W Krakowie czy Gdynii i takze pewnie u siebie z Polkowicami (chociaz magia Chopina potrafi wszystko:P), za duzo do powiedzenia miec nie bedziemy, za to cieszy fakt ze zespol tak niszczony przez jednego miejskiego gnoja potrafi dalej radowac kibiców swoja walka!.
Jeden z minusów tego meczu (to jak to ktos juz tu zauwazyl) straszne cegly Trebickiej... naprawde nie dalo sie na to patrzyc. (w statystykach +/- to mialaby chyba z -20 [w pierwszej kwarcie przy 21:10 zrobilo sie 23:26, w 2 kwarcie jak weszla z 10pkt przewagi szybko zrobilo sie 5...]).
Co do drugiej zmienniczki Agaty Chaliburdy to za wielkich pretensji raczej nie mozna miec, dopiero co wrocila po kontuzji wiec i oczekiwania mniejsze, a fajnie ze jest zawodniczka ktora moze zastapic szybko lapiaca faule Agnieszke Kaczmarczyk i z jej zastepstwa tragedii nie ma.

PS (pomimo ze sezon sie jeszcze nie skonczyl to do posezonowych Oskarów jako "Najwiekszy kit/bzdura" typuje Koszykarza z Forum i jego "zlote mysli/wypowiedzi").
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 30 stycznia 2012, 18:25

Endrju - no przecież mi chodzi generalnie tylko o te CEGŁY Trębickiej..... :!: Sam meczy był spoko.

Co do złotych myśli - chodziło mi też o to że w poprzednich kolejkach było mnóstwo hitowych meczy , meczów na szczycie - a TVP nie pokazała nic.

Tak więc radze i proszę - wyluzujcie trochę - sam meczy bardzo emocjonujący - lecz mi chodziło jedynie o te rzuty Trębickiej - które nawet w obręcz nie trafiały - a jedynie w tablicę... Podobnie gra Chaliburdy - a po drugiej stronie panie Velentine - dawno nie widziałem tak słabej zawodniczki made in usa.

Gra Skobel , Weaver , Fitz - PALCE LIZAĆ . Przede wszystkim skuteczność. Fitz miała za małe wsparcie w pozostałych paniach - zwłaszcza Polkach - bo Skorek i Radwan zagrały słabiutko.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 stycznia 2012, 21:38

Taka mała dygresja:
Skobel jest teraz w najlepszym dla siebie położeniu, ponieważ musi brać ciężar gry na siebie, wiedząc że jak nie ona to za bardzo nie ma zmienniczek, wśród Polek, dlatego średnią punktową ma wysoką. Taka rola zdecydowanie bardziej jej odpowiada niż rok temu gdy była jedną z wielu i za bardzo jej w tej roli nie szło. Tak samo było w ostatnim sezonie jej gry w Poznaniu, gdzie na "odchodne" rzuciła 35 pkt z Pruszkowem.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 stycznia 2012, 22:38

Maras, musiałbyś ten podpis pod spodem zmienić. Teraz może być Zagajnikowa - A, Zagajnikowa - Z, Zagajnikowa - S. No chyba że na Chwiałke na MUKS chodzisz ;)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 stycznia 2012, 14:10

ajaja pisze:Maras, musiałbyś ten podpis pod spodem zmienić. Teraz może być Zagajnikowa - A, Zagajnikowa - Z, Zagajnikowa - S. No chyba że na Chwiałke na MUKS chodzisz ;)

To nawiązanie do starej Chwiłałki, a na Chwiałce B jestem tylko przy okazji derbów.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 31 stycznia 2012, 15:38

To już lepiej brzmi "Młyńska"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”