20 kolejka FGE: Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

20 kolejka FGE: Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz

Postautor: rzymi » 07 lutego 2012, 15:39

Środa, 08.02.2012
godz. 18:00
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: 20 kolejka FGE: Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz

Postautor: Shavo » 07 lutego 2012, 17:16

http://beta.sportowefakty.pl/koszykowka/266397/erin-phillips-wystapi-juz-w-srode

Erin Phillips wystąpi już w środę?

Po ponad sześciu tygodniach przerwy wydaje się, że absencja Erin Phillips w końcu dobiega końca. Australijka dostała bowiem zgodę od lekarzy i prawdopodobnie wystąpi w najbliższym spotkaniu swojej drużyny z Artego Bydgoszcz.

Na tę chwilę pod Wawelem czekano od dawna. 26-letnia zawodniczka zakończyła okres rehabilitacji i już nic nie stoi na przeszkodzie, by w nadchodzącym czasie pojawiła się na parkiecie w trakcie rywalizacji o punkty. Taki obrót sprawy na pewno jest bardzo satysfakcjonujący dla wszystkich związanych z krakowskim klubem ponieważ Phillips to bezapelacyjna gwiazda całego zespołu i w ostatnim miesiącu jej brak był bardzo widoczny. Pozostałe zawodniczki, co prawda dokładały wszelkich starań by ją zastąpić, ale na dłuższą metę jej nieobecność była spory osłabieniem.

Teraz jednak wszystko jest na dobrej drodze i trener Jose Ignacio Hernandez przypuszczalnie desygnuje do gry niezwykle energiczną koszykarkę w meczu z Artego. Dla niej byłaby to znakomita okazja do ponownego debiutu bowiem bydgoszczanki nie są rywalem z najwyższej półki, w związku z czym bez większych kłopotów mogłaby wprowadzić się do rywalizacji.

O formę sportową Phillips raczej nie ma powodu się obawiać. Już od ponad tygodnia normalnie trenuje z całą drużyną i śmiało można powiedzieć, że jest przygotowana na większe obciążenia. Jak zaprezentuje się po półtora miesięcznej przerwie?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 08 lutego 2012, 21:34

Ehh. Mam nadzieję że kontuzja Nicole to nic poważnego.

Maliszewski dał kolejny popis swojej "inwencji twórczej" w sędziowaniu ....
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 lutego 2012, 21:44

Shavo pisze:Ehh. Mam nadzieję że kontuzja Nicole to nic poważnego.

A co się stało? Bo na meczu nic nie zauważyłem?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 08 lutego 2012, 21:49

Greebo pisze:

Bo trudno było zauważyć. Ja uchwycilem tylko moment jak Wilczyński masował jej kark, natomiast po meczu wychodziła uśmiechnięta.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 08 lutego 2012, 21:54

Shavo pisze:

Dał czadu :lol: Taki spokojny mecz, a tu facet zagotował kilka razy całą halę - zawsze musi być w centrum uwagi :shock:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 lutego 2012, 22:44

Zwycięstwo pewne, chociaż do połowy trzeciej kwarty odnosiło się wrażenie, że dziewczyny chcą zapewnić kibicom kolejną zaciętą końcówkę. Jednak potem znacznie przyspieszyły, a 16 pkt z rzędu (od stanu 43:39) całkowicie pogrążyło Artego. Cieszy powrót Erin i jej w miarę niezła dyspozycja. Na największy plus Lecia, której wejście w trzeciej kwarcie było bardzo udane. Jej punkty były dzisiaj bardzo potrzebne, bo Ewka miała słabszy dzień, zwłaszcza w pierwszej połowie. Rozkład punktów był dzisiaj bardziej równomierny niż w meczu z Gospicem, chociaż też była większa rotacja składem niż wówczas. W ekipie z Bydgoszczy ciężko kogoś wyróżnić, chociaż Sissoko potwierdziła swoje ogólnie znane walory. Ciekawostka to debiut w lidze niespełna 18-letniej Patrycji Jastrzębskiej (na plkk.pl podają, że silna skrzydłowa), którą trener po raz pierwszy desygnował do gry na ostatnią akcję drugiej kwarty. W składzie Artego nie było w tych ostatnich sekundach żadnej zawodniczki grającej nominalnie na pozycjach 1-2.
Sędziowanie faktycznie dość dziwne. :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 lutego 2012, 22:53

Shavo pisze:
Greebo pisze:

Bo trudno było zauważyć. Ja uchwycilem tylko moment jak Wilczyński masował jej kark, natomiast po meczu wychodziła uśmiechnięta.

E tam, nie dorabiajmy ideologii do takich sytuacji. Najpewniej nawyrężyła jakieś mięśnie czy coś w tym stylu. To normalna sprawa jak się trochę biega po parkiecie i styka z rywalkami. Sprawa z Aną tydzień temu wyglądała na znacznie gorszą, a wszystko było OK.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”