II runda PO: Orzeł Polkowice - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe

rzymi
Oldboy

II runda PO: Orzeł Polkowice - Lotos Gdynia

Postautor: rzymi » 03 kwietnia 2012, 20:41

11.04.2012, środa - godz. ... (Polkowice)
12.04.2012, czwartek - godz. ... (Polkowice)
14.04.2012, sobota - godz. ... (Gdynia)
*15.04.2012, niedziela - godz. ... (Gdynia)
*18.04.2012, środa - godz. ... (Polkowice)

* - ewentualnie
ObrazekObrazek

piotrek2100
Amator

Re: II runda PO: Orzeł Polkowice - Lotos Gdynia

Postautor: piotrek2100 » 10 kwietnia 2012, 10:17

CCC w półfinale bez Megan Frazee... :(

źródło: sportowefakty.pl

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 10 kwietnia 2012, 11:21

piotrek2100 pisze:CCC w półfinale bez Megan Frazee... :(

źródło: sportowefakty.pl

Megan już nie wróci przecież...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 kwietnia 2012, 17:42

Nie ma tragedii, zawsze mogliśmy nie rzucić ani jednego punktu w drugiej kwarcie. :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 11 kwietnia 2012, 19:54

11.04.2012 CCC Polkowice [73] - [49] Lotos Gdynia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=149

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 kwietnia 2012, 19:58

pafelek pisze:[b]11.04.2012 CCC Polkowice [73] - [49] Lotos Gdynia

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=149

1 punkt w kwarcie? :shock: 8) :mrgreen:
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2012, 22:13

u nas o dziwo względnie spokojnie. pierwsze minuty tylko na styku, a potem odjazd naszych. Lotos zupełnie nie radził sobie ze strefą, a Henry pierwsze punkty dała dopiero 2min przed końcem 3 kwarty! niepotrzebnie daliśmy nadzieję na możliwość powalczenia po przerwie, na szczęście szybko dziewczyny wróciły do swojego grania i do końca meczu emocji przesadnych nie było. Bardzo mnie cieszy, że coach gra całą 9 podstawowych zawodniczek. Maksymalny czas jednej koszykarki u nas to 26minut, a w Lotosie pięć ma co najmniej 28min na swoim koncie. Musi to znaleźć odzwierciedlenie jutro i mam nadzieję, że wykorzystamy ten atut.

druga kwarta - masakra. Może mam słabą pamięć, ale jak żyję i te kilkanaście lat na kosza chodzę - nie przypominam sobie kwarty wygranej przez jeden zespół w stosunku "do jednego"! :shock:

Lotos dalej jest groźny i niewygodny. mam tylko nadzieję, że takie łatwe stosunkowo zwycięstwo nie wpłynie dekoncentrująco na nasz zespół i uda się całą rywalizację zakończyć w sobotę. Oby.

gremlin
Nowy na forum

Postautor: gremlin » 12 kwietnia 2012, 14:17

tak sie sklada ze mam okazje obejrzec dzis ten mecz na zywo, Mam nadzieje ze bedzie ciekawiej anizeli wczoraj

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 kwietnia 2012, 19:09

Dziś zdecydowanie lepsze zawody Gdynianek niż wczoraj, ale i tak CCC właściwie cały czas miało mecz pod kontrolą. U nas wychodzi teraz kompletny brak rotacji bez Natalii, ale jestem pod wrażeniem dzisiejszej gry Jinks pod kątem chęci, pomysłu i shot selection (jak na nią). Niestety jeśli u nas nie trafia całe podstawowe trio to jest gleba i nic nie jesteśmy w stanie zrobić :(

Teraz tylko dzień przerwy, więc niespecjalnie się zregenerujemy i teoria wskazywałaby na walkę do upadłego w sobotę z wyszarpanym zwycięstwem i roladę w niedzielę z powodu braku rękawów do oddychania. Zobaczymy, mam nadzieję, że z Madziarą ok.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 12 kwietnia 2012, 19:31

Kuba pisze:Może mam słabą pamięć, ale jak żyję i te kilkanaście lat na kosza chodzę - nie przypominam sobie kwarty wygranej przez jeden zespół w stosunku "do jednego"! :shock:

7.03.2009, 24 kolejka sezonu 2008/2009 i mecz MUKS-Tęcza. Wynik 4 kwarty 21:1.
http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... es&id=2191
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 kwietnia 2012, 19:40

A jeszcze lepsze były reprezentantki Węgier w eliminacjach do ostatnich ME (tych w Polsce). W 4 kwarcie roztrwoniły 15 punktowa zaliczke nie zdobywając ani jednego punktu

http://www.eurobasketwomen2011.com/en/c ... D_299.html

Z meczy widzianych "na żywo" niewiele zabrakło koszykarzom bodajże z Krosna w meczu PP z Wisła rok temu. W jednej z kwart (chyba tez w ostatniej) jedyne 2 pkt zdobyli coś na 20 sek do końca :(
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 12 kwietnia 2012, 19:58

12.04.2012 CCC Polkowice [76] - [66] Lotos Gdynia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=150

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 kwietnia 2012, 20:52

Greebo pisze:A jeszcze lepsze były reprezentantki Węgier w eliminacjach do ostatnich ME (tych w Polsce). W 4 kwarcie roztrwoniły 15 punktowa zaliczke nie zdobywając ani jednego punktu

http://www.eurobasketwomen2011.com/en/c ... D_299.html

Z meczy widzianych "na żywo" niewiele zabrakło koszykarzom bodajże z Krosna w meczu PP z Wisła rok temu. W jednej z kwart (chyba tez w ostatniej) jedyne 2 pkt zdobyli coś na 20 sek do końca :(

Kiedys AZS (ale juz nie pamietam czy byly ty AMP-y czy jakies uczelniane rozgrywki.. pierwsza kwarte wygral ponad 40:0 ;D)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 kwietnia 2012, 21:55

Mamy 2:0, czyli plan minimum osiągnięty. mecz pod kontrolą praktycznie od samego początku. Niepotrzebnie pozwoliliśmy Lotosowi zbliżyć się na 9-10 oczek w końcówce, ale poza tym - wszystko ok. Na specjalną uwagę w naszym graniu zasługują moim zdaniem trzy rzeczy:
1) Akcja 3+1 w wykonaniu ... Asi Walich :D
2) dobry mecz Musiny
3) dobra gra Agaty. i choć w końcówce na chwilę zrobiło się nerwowo - grała do końca i prowadziła zespół. Czyli jednak można dać Zoll święty spokój, bo zmienniczka na jej pozycji również daje radę - Brawo!

ze strony Lotosu streetballowy mecz Jinks i sporo jej powpadało. Robert momentami przypominała mi naszą Robbins, gdzie na szybkości mijała obrońcę i wchodziła jak w masło. Udało się kolejny raz zniwelować Henry i Anderson.

Mam nadzieję, że zakończymy półfinał w sobotę i będzie spokojny tydzień by dobrze przygotować się do meczów w Krakowie.

gremlin
Nowy na forum

Postautor: gremlin » 13 kwietnia 2012, 15:11

mysle ze róznica 10 punktów do których zbliżył się Lotos może wynikać z tego, że CCC grał w tym czasie większością Polek na boisku - jak dobrze pamiętam układ - Walich, Gajda, Majewska

słabszy mecz Biby (sporo strat) ale jej wybaczyć można wszystko - zreszta najważniejsze ze cała drużyna dobrze zagrała - widac to choćby po wyrównanej liczbie zdobytych punktów
(przy okazji zastanawiam się dlaczego to ona nigdy nie została uznana za najładniejszą tylko Szott)

co do Gajdy - ładna, dobra zmiana. Może gdyby miała więcej szans w sezonie zasadniczym grałaby jeszcze lepiej. z drugiej strony Zoll jest nie do zastąpienia - dobre asysty dobry rzut.

co do Musiny - jak na nią patrzyłem to miałem wrażenie że biega jak nakręcona jakby była w jakimś transie - trochę oderwana od rzeczywistości :) (ciężko to opisać), ale może to taki odbiór live

z kolei w Lotosie jestem zachwycony Jinks (lubie takie stretball'owe akcje) oraz Robert
to była siła tej druzyny. Misiuk zajmie jeszcze troche czasu powrót do formy.

Sądzę ze Lotos moze wygrać 1 mecz ale nie wiecej. Bo jesli wygra w sobote to w niedziele dziewczynom zabraknie sił - maja za krótka ławkę i w tym CCC jest zdecydowanie lepszy

podsumowując dobry mecz godny półfinału - szkoda tylko ze jak ja miałem okazje obejrzeć go na zywo to akurat była też transmisja tv :(

przy okazji , siedziałem niedaleko reporterki TVP Sport - zuch dziewczyna, uśmiechnięta mimo ze miała noge w gipsie i kulała (tego chyba nie widać w TV) :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”