o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe
Re: o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń
Tak nie tłumacz porazki. Przemek to zadam pytanie A kto Wam kazał tyle meczy grac? Po raz enty pisze ze ten system rozgrywek jest psu na bude! To ze Lotos nie da rady kondycyjnie było tak pewne jak dzisiaj jest niedziela a jutro bedzie poniedziałek. Pytanie tylko ile czasu to zajmie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:Tak nie tłumacz porazki. Przemek to zadam pytanie A kto Wam kazał tyle meczy grac? Po raz enty pisze ze ten system rozgrywek jest psu na bude! To ze Lotos nie da rady kondycyjnie było tak pewne jak dzisiaj jest niedziela a jutro bedzie poniedziałek. Pytanie tylko ile czasu to zajmie.
Teraz to przyznam, że nie rozumiem... Jak kto nam kazał tyle grać?
Że terminarz zakładający 5 meczy w tydzień jest do bani to się zgodzę, ale że system PO jest do bani to chyba coś Ci się potentegesowało.
z tymi meczami to zartuje bo na finał mało Wam zabrakło.
PO rewelacja a taki ŁKS "gra" w tym tez jest super?
PO rewelacja a taki ŁKS "gra" w tym tez jest super?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
- Senior
- Kontaktowanie:
Jest gdzies mecz transmitowany ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
czy ktos z Was widział pierwszy mecz na żywo?
co sie stało ze dziewczyny zagrały tak słabo i to na własnej hali?
wyszło moze zmeczenie po meczach z CCC?
szkoda druzyny bo naprawde zasługuje na braz
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
-
- Junior
No i znów zaczynamy zabawę od 0:2. Widziałem tylko pierwszy mecz. Żenująco słaba gra Plumbi i żenujące reakcje boiskowe (a raczej ich brak) ze strony trenera. Uszło powietrze po półfinałach, nie uszło - w każdym razie Plumbi nie potrafi bronić, trzymanie jej w grze w ostatniej kwarcie pierwszego meczu to kompletne nieporozumienie, takie samo jak długi odpoczynek dla Jinks - ok, chyba siadła po wspaniałych półfinałach, ale trenejro przetrzymał ją na ławie i swoim brakiem pomysłów i jakiejkolwiek reakcji przysłużył się toruniankom. JAK MOŻNA MIEĆ PRZEZ CAŁĄ KWARTĘ 2-3 RYWALKI Z CZTEREMA PRZEWINIENIAMI I NAWET NIE GRAĆ KONTAKTOWEJ KOSZYKÓWKI W ATAKU!!!??? Wreszcie rzecz trzecia i decydująca - jak przez 40 minut nie ma żadnego (ŻADNEGO!!!) pomysłu na strefę i ustawia się zonę 2:3, gdzie wysunięte są te, co najgorzej bronią, to trudni tego nie wykorzystać. Wciąż uważam, że Lotos koszykarsko jest dużo lepszy od Energi, ale taktycznie jesteśmy w ciemnym lesie. Do medalu dziś droga długa i kręta. Póki co gramy o honor w czwartek. I jak laski zagrają kolejny raz tak ospale i bez pomysłu jak w sobotę i - jak sądzę, że też w niedzielę - osobiście je wygwiżdżę.
13 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Na pewno mało kto się spodziewał, że po dwóch meczach taki będzie wynik tej rywalizacji. Ciekawe co teraz o zamianie gospodarza meczu nr 2 sądzą krzykacze z Torunia? Inaczej ich nie można nazwać, bo podróż na dzisiejszy mecz była znacznie mniej na rękę Lotosowi - w nogach dwa mecze więcej w ostatnim tygodniu, a także wcześniejszy wyjazd do Polkowic. No ale nie jest to dla tej druzyny usprawiedliwieniem dla dwóch porażek. Pewnie to kwestia motywacji - dla Energi to walka o brąz, a dla Lotosu mecze po przegranej walce o finał. Przynajmniej tak to widzę.
O koszykarkach Wisły w czasie przeszłym: https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... znica.html
reaktywacja pisze:No i znów zaczynamy zabawę od 0:2. Widziałem tylko pierwszy mecz. Żenująco słaba gra Plumbi i żenujące reakcje boiskowe (a raczej ich brak) ze strony trenera. Uszło powietrze po półfinałach, nie uszło - w każdym razie Plumbi nie potrafi bronić, trzymanie jej w grze w ostatniej kwarcie pierwszego meczu to kompletne nieporozumienie, takie samo jak długi odpoczynek dla Jinks - ok, chyba siadła po wspaniałych półfinałach, ale trenejro przetrzymał ją na ławie i swoim brakiem pomysłów i jakiejkolwiek reakcji przysłużył się toruniankom. JAK MOŻNA MIEĆ PRZEZ CAŁĄ KWARTĘ 2-3 RYWALKI Z CZTEREMA PRZEWINIENIAMI I NAWET NIE GRAĆ KONTAKTOWEJ KOSZYKÓWKI W ATAKU!!!??? Wreszcie rzecz trzecia i decydująca - jak przez 40 minut nie ma żadnego (ŻADNEGO!!!) pomysłu na strefę i ustawia się zonę 2:3, gdzie wysunięte są te, co najgorzej bronią, to trudni tego nie wykorzystać. Wciąż uważam, że Lotos koszykarsko jest dużo lepszy od Energi, ale taktycznie jesteśmy w ciemnym lesie. Do medalu dziś droga długa i kręta. Póki co gramy o honor w czwartek. I jak laski zagrają kolejny raz tak ospale i bez pomysłu jak w sobotę i - jak sądzę, że też w niedzielę - osobiście je wygwiżdżę.
Chciałem dziś obejrzeć cały mecz w TVK Toruń, ale jak na złość w trakcie przeszły nad moją miejscowością dwie gwałtowne burze i musiałem dwa razy wyłączyć. Dane mi było więc zobaczyć tylko fragmenty drugiej i czwartej kwarty. W każdym bądź razie w tych fragmentach Lotos grał rzeczywiście – tak jak tu ująłeś – ospale i bez pomysłu. Plumbi grała fatalnie, robila makabryczne straty. W końcówce była szansa na dogonienie torunianek, ale gdynianki totalnie ją zaprzepaściły – wyglądały jakby nie wiedziały co mają robić i ich jedynym pomysłem były szalone wjazdy Jinks, kończące się na ogół niepowodzeniami. Nie widziałem wczorajszego meczu, ale patrząc na obserwacje Reaktywacji z niego i moje z dzisiejszego dnia dochodzę do wniosku że w obu meczach Lotos popełniał podobne błędy.
Bardzo mnie martwi natomiast kontuzja odniesiona przez Robert w końcówce, wyglądało to bardzo nieciekawie. Jeśli by miała nie zagrać w czwartek to pozamiatane. (Chociaż mecze z tego weekendu pokazują że nie zawsze tak musi być – np. brak Maksimovic chyba zadziałał mobilizująco na torunianki ). No i czemu tylko półtorej minuty Ziętary? Jej „epizodu” nie mogłem oglądać bo przypadł w trakcie jednej ze wspomnianych burz – czyżby ona też odniosła kontuzję?
gremlin pisze:czy ktos z Was widział pierwszy mecz na żywo?
opadły z sił około 30-35 min. Nic wiecej.
Ziętara gra mało, bo przeciw Mitchell nie jest w stanie nic pokazać ani w ataku ani tym bardziej w obronie, gdzie fizycznie nie jest żadną przeszkodą, co było widać w sobotę i w niedzielę, chociaż tyle zmysłu taktycznego starczyło Fortowi, by to zobaczyć. Gosia Misiuk też nic nie wniosła poza dwoma ekspresowymi faulami i tak rotacja nam zdechła kompletnie.
Generalnie piach i żenada. Znowu ten sam problem na boisku co wczoraj i ten sam problem z sędziowaniem po zamojsku. Przespaliśmy zupełnie drugą kwartę po fajnym początku i znowu dogonić Torunianki było bardzo trudno a wręcz się po prostu nie dało.
Znowu mamy 0-2 ale tym razem nie ma dwóch meczy u siebie pod rząd. Żeby jednak ten medal zdobyć to trzeba też wygrać w piątek w Toruniu. Po formie i podejściu dziewczyn coś mi to się przestaje wydawać wykonalne :/ Może przez te 3 dni bez meczu coś się zmieni?
Generalnie piach i żenada. Znowu ten sam problem na boisku co wczoraj i ten sam problem z sędziowaniem po zamojsku. Przespaliśmy zupełnie drugą kwartę po fajnym początku i znowu dogonić Torunianki było bardzo trudno a wręcz się po prostu nie dało.
Znowu mamy 0-2 ale tym razem nie ma dwóch meczy u siebie pod rząd. Żeby jednak ten medal zdobyć to trzeba też wygrać w piątek w Toruniu. Po formie i podejściu dziewczyn coś mi to się przestaje wydawać wykonalne :/ Może przez te 3 dni bez meczu coś się zmieni?
z całym szacunkiem dla druzyny toruńskiej, ale nie sadziłem ze Lotos zagra tak słabo i bedziemy miec 2:0. jezeli teraz tak graja to nie wierze ze sie podniosa i mysle ze drugi sezon z rzędu zakończą na 4 miejscu.
Akurat sedziowanie było na niskim poziomie ale w drugim meczu. W pierwszym sedziowie mam wrazenie starali sie nie przeszkadzac w grze obu zespolom
No cóż, gratulacje dla Torunia za drugie zwycięstwo i jak tak dalej pójdzie to zanosi się, że w czwartek koniec sezonu w Gdyni...
przemoe pisze:Ziętara gra mało, bo przeciw Mitchell nie jest w stanie nic pokazać ani w ataku ani tym bardziej w obronie, gdzie fizycznie nie jest żadną przeszkodą, co było widać w sobotę i w niedzielę, chociaż tyle zmysłu taktycznego starczyło Fortowi, by to zobaczyć. Gosia Misiuk też nic nie wniosła poza dwoma ekspresowymi faulami i tak rotacja nam zdechła kompletnie.
PSZEMOE MISZCZUNIU KOMENTARZA I SPOSTRZEGAWCZOŚCI,"ZNAFCO" KOSZYKÓWKI Z MOICH INFORMACJI WIEM,ŻE SZYKUJE SIĘ WAKAT NA STANOWISKU TRENERA W LOTOSIE A TY ZE SWĄ WIEDZĄ TRENERSKĄ IDEALNIE WYPEŁNISZ LUKĘ POWSTAŁĄ MIĘDZY TANASIEJCZUKIEM A RACZYŃSKIM I ZE SWOIMI UMIEJĘTNOŚCIAMI POPROWADZISZ KAŻDĄ ZAWODNICZKĘ I KAŻDY ZESPÓŁ DO MISTRZOSTWA. ALLELUJA!!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”