Forumowe Oskary - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Forumowe Oskary - dyskusja

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2012, 20:33

...
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Re: Forumowe Oskary - dyskusja

Postautor: zancia_a » 30 kwietnia 2012, 16:15

ann pisze:19. Największy kit/bzdura - "Mistrz, mistrz CeCeCe" juz w meczach polfinalowych...

A nawet ćwierćfinałowych ;)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 kwietnia 2012, 16:16

zancia_a pisze:
ann pisze:19. Największy kit/bzdura - "Mistrz, mistrz CeCeCe" juz w meczach polfinalowych...

A nawet ćwierćfinałowych ;)

o to jeszcze lepiej;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 kwietnia 2012, 23:27

Co tam się dziwicie - szły na mistrza, to i piosenka adekwatna do tego. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 30 kwietnia 2012, 23:45

Czuję się zobowiązany do wyjaśnienia swojego typu na trenera roku - Elmedina Omanicia. Nie lubię go, ale pomimo trzęsienia w klubie, szeregu kontuzji kluczowych graczy, problemów kadrowych, wreszcie niejasnej sytuacji z Maksimović i bójki / przepychanki pomiędzy zawodniczkami tuż przed PO potrafił zmobilizować zespół, poukładać go na tyle, by trzykrotnie pokonał drużynę wyraźnie lepszą, jeśli chodzi o indywidualne wyszkolenie zawodniczek.

Energa to według mnie jedyny zespół PLKK, który zrobił wyraźny progres w stosunku do oczekiwań. Wisła w lidze zrobiła co należało, CCC zanotowało nieznaczny regres pomimo dużo lepszego składu, o Lotosie nie chce mi się pisać, Gorzów się rozpadł w trakcie sezonu i potem już Maciejewski nic nie był w stanie z niego wykrzesać. Ewentualnie Lider swoją postawą w drugiej części sezonu zaskoczył pozytywnie, ale trudno szukać trenera roku poza półfinałem (no może jakby taki AZS Poznań o włos przegrał ćwierćfinał). Summa sumarum - tylko zespół Omanicia zrobił wynik wyraźnie ponad to, czego można było oczekiwać przed sezonem (dawałem tej ekipie 6 miejsce) i chociaż torunianki nic szczególnego przez cały sezon nie grały, były efektywne. Trener dołożył swoją cegiełkę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 maja 2012, 00:39

Tutaj kilka słów uzasadniających moje Oscarowe wybory:

Kategorie:

1. Najlepsza zawodniczka FGE
Nie było żadnych wątpliwości, najpoważniejsze rywalki Kobryn to Robert i De Mondt.

2. Najlepsza polska zawodniczka
Tutaj w zasadzie ciężko mówić o poważnych rywalkach dla Kobryn, zwłaszcza, że Biba grała za krótko.

3. Pierwsza piątka "Polek"
Idczak trochę tak na kredyt znalazła się w piątce kosztem Pawlak, ale doceniłem jej niezły sezon w Toruniu, poza tym blisko piątki Ziętara. Wśród wysokich wybór drugiej obok Kobryn był bardzo trudny - Jankowską wybrałem głównie za doświadczenie i rolę w Widzewie. Udane wejścia Leciejewskiej w finałach to według mnie za mało, podobnie jak sporadyczne dobre występy Majewskiej.

4. Najlepsza zagraniczna zawodniczka
Francuzka przebiła tutaj pozostałe, chociaż równie dobrze mógłbym wstawić tu De Mondt, podobnie jak w kategorii ligowej "nowicjuszki". Nieco za tą dwójką jest Zoll.

5. Pierwsza piątka "zagranicznych"
Tutaj wybór był cholernie trudny, poza PG. Powell byłaby w piątce, gdyby lepiej zagrała w finałach, a Phillips, gdyby w ostatniej fazie sezonu (nie tylko finały) tak świetnie nie grała De Mondt. Maltsi nieco na wyrost, ale trzeba zauważyć jej dobrą dyspozycję. Uznałem, że McWilliams więcej wniosła od Lavender, a Maksimović i Dosty mimo bardzo dobrych statystyk są nieco niżej.

6. Najlepszy trener
Wątpliwości nie mogło być żadnych, jeśli drużyna przegrywa jeden mecz na 34 rozegrane. Czystym populizmem byłoby stwierdzić, że ten zespół z równie dobrym skutkiem poprowadziłaby przysłowiowa teściowa trenera. Gdzieś na drugim miejscu Omanić za zdobycie brązu z rozbitą na początku sezonu Energą, a potem Mikołajec za wyniki ROW-u zwłaszcza w pierwszej fazie sezonu właśnie.

7. Najlepszy obrońca
Tutaj równie dobrze można byłoby wstawić De Mondt, ale chciałem jakoś docenić Powell i jej wkład w grę obronną Wisły. Nieco dalej znajduje się Skobel.

8. Największy postęp
Postępy Ziętary zrobiły większe wrażenie, biorąc pod uwagę towarzystwo, w którym grała. Wyróżnić można jeszcze Owczarzak i Misiek, na pewno postępy poczyniła też Idczak.

9. Najlepsza nowa zawodniczka w PLKK
Twardy orzech do zgryzienia. Patrz pkt 4. Oprócz tej dwójki z nowych zawodniczek w lidze wyraźnie błysnęło kilka wymienionych powyżej w piątce zagranicznych czy "blisko" tej piątki.

10. Najsympatyczniejsza zawodniczka
Ta kategoria to szalenie subiektywny wybór. 8)

11. Największa niespodzianka/zawodniczka
Równie dobrze mógłbym wstawić tutaj jakąś panią z zagranicy, choćby Dosty czy Page, ale uznałem, że warto zauważyć niemłodą już (25 lat) właściwie debiutantkę w PLKK. Osiągi Pauliny Misiek można tłumaczyć bardzo przeciętną kadrą Widzewa, przez co mogła grać długo, ale to byłoby duże uproszczenie.

12. Największa niespodzianka/zespół
Dobre Amerykanki i rozsądny trener dały ekipie z Rybnika piąte miejsce po sezonie zasadniczym. Postawa zwłaszcza w pierszej części sezonu i wyższe miejsce przed play off od Lidera, Gorzowa czy Artego było właśnie sporą niespodzianką. Nieco tylko mniejsze zaskoczenie to brązowy medal dla Energi.

13. Największe rozczarowanie/zawodniczka
Petronyte miała zdominować strefę podkoszową w PLKK, a grała tak, że po dwóch miesiącach sezonu nie było jej już w Polkowicach. Jej postawa w stosunku do oczekiwań to właśnie największe rozczarowanie. "Pretendentkami" były - z różnych przyczyn - Dabović i Żurowska.

14. Największe rozczarowanie/zespół
W Bydgoszczy głośno mówiło się nawet o 5-6 miejscu, do czego upoważniał skład tej drużyny. Jednak trener nie umiał dobrze ustawić zespołu, zabrakło chemii, no i skończyło się poza play off. Nieco inne rozczarowanie to Lotos - tutaj chodzi głównie o brak brązowego medalu.

17. Najlepsi kibice
Zagłosowanie w tym sezonie na Wisłę byłoby skażone zbyt dużym subiektywizmem, chociaż fani z Pruszkowa też z powodów "pozasportowych" nieco odpuścili.

18. Najciekawszy mecz
Mecz, w którym na kilka sekund przed końcem pada celny rzut za 3 pkt, decydujący o zwycięstwie 1 pkt i prowadzeniu Wisły w serii już 3-0. Sam poziom nie zachwycił, ale zrekompensowały to spore emocje i odrobienie przez krakowianki 16 pkt straty.

19. Największy kit/bzdura
Wygłupy ŁKS-u pod wodzą Mira T. już przeszły do historii PLKK. Musina i jej rola w CCC to też zupełnie wyjątkowe zjawisko, ale jeszcze kilka lat pogra w tym klubie, więc może cierpliwie poczekać na moje wyróżnienie. 8)

PS. Nie ma kategorii "pierwsza piątka open", ale jeśli byłaby, to do Kobryn dołożyłbym cztery zawodniczki z wybranej przez siebie piątki zagranicznych, pomijając tylko Taj. Czyli: Zoll, De Mondt, Maltsi, Robert, Kobryn.
Gdyby istniała kategoria "najgorszy trener" lub "największe rozczarowanie trenerskie", to niewątpliwie bezkonkurencyjny byłby Ziemiński, ale tuż za nim Rusin. Gdyby Polkowice nie awansowały do finału (do czego było całkiem blisko), to jemu należałby się ten "zaszczytny" tytuł.

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 01 maja 2012, 09:32

Może ktoś uzasadnić dlaczego wybiera na najlepszą zawodniczkę I ligi Elżbietę Mukosiej? Zagrała w ledwo czterech spotkaniach, notując nieco ponad 8 punktów na mecz..
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 02 maja 2012, 22:50

Uzasadnienie:

1) Więc tutaj miałem ciężki orzech do zgryzienia a propo Dżeraldin i De Mondt. Przyznam, że zawsze miałem słabość do zawodniczek, które zdobywały dużo pkt, miały dobry eval i w ogóle dobre statsy a wk. mnie Panie "duszące" statystyki a juz do szewskiej pasji doprowadzały mnie transfery koszykarek, które jakieś tam 5-7 pkt zdobywały. Toteż dość sceptycznie patrzyłem na Anke przed sezonem, posiłkując się jeszcze statystykami z poprzedniego sezonu. Pamiętam także, że pomstowałem, iż Wisła pozwoliła sobie takiej "cieniarze" tyle punktów w dwumeczu nawrzucać.
Nic bardziej mylącego. Ku mojemu zdumieniu, transfer de Mondt okazał się znakomitym ruchem transferowym Wisły. Sama zaś zawodniczka pokazała, że statsy to często możemy sobie wsadzic w d..... :P . Dobrze, że Wisełka z nią przedłużyła, aczkolwiek trochę obawiam się o jej wiek - będzie miała już chyba z 34 wiosny na karku w przyszłym sezonie, a jeżeli Jose będzie dość ekstensywnie szafował jej siłami w przyszłym sezonie, tak jak w tym, to moze być różnie.
Także dylemat : Anke czy Dżeraldin. 51 proc do 49 daję jednak Dżeraldin. Podoba mi się jej skoczność, waleczność plus duża liczba przechwytów. Był to jednak najcięższy wybor z tych wszystkich, bo z drugiej strony De Mondt bardziej zapracowała na skutek zespołu, a Dżeraldin nie. Ta druga miała dobre statsy,ale jej zespół skończył na 4 miejscu. Ciężki orzech do zgryzienia: 51 do 49 procentowo dla Dżeraldin. Fajnie gdyby została w Polsce.

2) Ewencja -czekamy na Polki aby dorównaly poziomem. Biba grała zbyt krótko i chimerycznie aby zostac wyróżnioną.

3) Pierwsza piątka Polek: dość mam wyróżniania Pawlaczkiny, która gra kompletna kaszanę i z "braku laku" jest wyróżniana co roku, mimo iż na to nie zasługuje. Dam raz szansę Werze, aczkolwiek do jej gry mam również wiele zastrzeżeń. Czas poprawic rzut bo skuteczność bardzo słaba.
Ziętarke dałem bo trzeba popromowac młode Polki, plus podoba mi się progres w jej grze. Tylko więcej tych punkcików Madzia, a nie jakieś tam duszenie po 5-6 pkt !!! Trzeba się uczyc zdobywania pkt w klubach bo potem zawodniczki w kadrze przyzwyczajone do pełnienia zadań ofensywnych w klubach przez zawodniczki zagraniczne mają problem w ofensywie i grają ze sobą "w dziada" przekazując sobie tylko piłkę po obwodzie z czego punktów nam nie przybywa. Co do Pałencji - Lecia grała zbyt krótko aby ją wyróżniać. Pałka też szału nie robiła, ale niestety kogos trzeba wytypować a na przypływ bogactwa jeżeli chodzi o te pozycje to nie narzekamy.

4) wybor w kategorii 1) determinuje w tym przypadku ten punkt: Dżeraldin.

5)Tutaj chyba nie trzeba uzasadniać specjalnie. Pałeł super w defensywie, Prababcia Taj trzyma klasę a Colówka co by o niej nie mówić też jest niezła.

6) Herni - jedna porażka w całym sezonie i wszystko jasne. Bede uparty jednakże z rotacją - uwazam ,że warto poogrywać jedną zawodniczkę przez cały sezon, tak aby mieć szerszy skład na koniec sezonu -zwłaszcza w kontekście final 8 by sie to przydało. Umiejętnie wkomponowana jedna zwodniczka dająca odsapnąc podstawowym koszykarkom i poszerzająca rotację byłaby też dobrym kapitałem na przyszły sezon- "bo ograna" i wiedzialaby o co chodzi. A tka to poza podstawową 7-8 reszta ma strach w oczach jak włazi na parkiet.

7) najlepszy obrońca - Nikol - trochę szkoda odejścia no ale może tak będzie dla Wisły lepiej.

8) Ziętarka - dużo minut i nieźle. Oby w nastepnym sezonie było podobnie z Gosią Misiuk. I tak jak pisałem - co najmnije 10 pkt na mecz Madzia przy 60 proc skuteczności!!

9) No tutaj też wybor z kategorii numer 1 i 4 determinuje postawienie na Dżeraldin

10) Co tu dużo pisać, Madzia jest bardoz sympatyczna:)

11) Bezapelacyjnie De Mondt - kto by pomyślał... Na pewno nie ja :mrgreen: . Zapracowała sobie w pełni na wyróżnienie.

12) Toruń- bądź co bądź wywalczył medal a ROW nie. Miła duże problemy w trakcie sezonu - jak zwykle niezrównoważony psychicznie trener, non stop drący mordę na sędziów i mający pretensje, plus prostackie przepychanki między koszykarkami sprawiające, że zaciera się granica nieco między światem damskim a męskim itp itd. Jednak z tego wybrnęły i dały radę. Za to ROW jak przestał płacić to zawodniczki też przestały grać i spuściły z tonu a to wypacza w pewien sposób sens ligi, bo pewne zwycięstwa są innym podarowane. Jak nie mamy kasy na cały sezon dla koszykarek to ich nie kontraktujmy. Niestety taka zasada nie obowiązuje jak widac w Rybniku.

13) Petronyte- drewninho koszmarne. Tragedia. Surowizna. Nic więcej, nic mniej.

14) Musiało się dostac Lotosowi - niby Fort wybrał swój autorski skład- no i jak wybrał? Jedyne czym nas Gdynianki raczyły to rozpulchniona obrona i odpuszczanie meczy kiedy były zaległosci z opłatami. 3 miejsce było obowiązkiem, a nie łaskę czy nagrodą pocieszenia. Nie ma co się tłumaczyć zmęczeniem itp. Potencjał kadrowy Lotosu był znacznie wyższy i należało to udowodnić - a tu co? Dupa blada. Słabo - najbardziej wkurzały te wpadk iz Gyorem, AZS-em Poznań gdzie zespoł grał sennie i bezpłciowo. JA wiem, że sennośc jest charakterystyczna dla zespołów gdzie się nie płaci kasy, ale trzeba się też opamiętać. Kibice patrzą.

16) Karina - tragedia i tutaj także nie ma co rozwijać. Do tego nieucziwość z pamietnych czasów.

19) ŁKS - wypatrzył ligę ,ale z drugije strony wypatrzają ja inne kluby, które nie płacą. Cos z tym trzeba zrobić. Tylko wtedy liga może stać się czteroosobową.

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 04 maja 2012, 21:38

Podliczyłem dzisiaj z ciekawości wszystkie głosy:

1.G.Robert 14, A.De Mondt 7, E.Kobryn 7, A.Skobel 3, S.Zoll 1
2.E.Kobryn 27, A.Skobel 3, A.Bibrzycka 2
3.E.Kobryn 31, A.Skobel 29, A.Bibrzycka 23, W.Idczak 14, P.Pawlak 13, A.Pawlak 10, M.Ziętara 7, A.Szott 7, A.Majewska 6, M.Leciejewska 5, L.Jankowska 4, K.Dźwigalska 3, E.Mowlik 2, A.Kaczmarczyk 2, E.Tłumak 1, P.Misiek 1, A.Drzewińska 1
4.G.Robert 18, A.De Mondt 5, E.Maltsi 2, S.Zoll 2, E.Phillips 2, B.Mitchell 1, T.McWilliams 1, L.Weaver 1
5.S.Zoll 29, G.Robert 29, A.De Mondt 26, T.McWilliams 16, E.Maltsi 13, N.Powell 12, A.Henry 6, E.Phillips 6, J.Maksimovic 5, J.Lavender 4, J.Page 3, A.Smalley 2, L.Weaver 2, R.Fitz 1, L.Metcalf 1, B.Mitchell 1, J.Sepulveda 1, V.Musina 1, I.Perovanovic 1, D.Sissoko 1
6.J.I.Hernandez 20, D.Maciejewski 5, E.Omanic 2, K.Mikołajec 2, V.Czeczuro 1, E.Trześniewska 1
7.A.De Mondt 9. A.Skobel 9, N.Powell 9, V.Musina 1, J.Sepulveda 1, S.Zoll 1, A.Majewska 1
8.M.Ziętara 22, A.Pawlak 3, P.Misiek 3, A.Skobel 2, Jaworska 1
9.G.Robert 19, A.De Mondt 8, J.Page 2, A.Smalley 2, T.McWilliams 1
10.A.Smalley 6, A.Dabovic 5, S.Zoll 3, W.Idczak 2, N.Powell 2, T.McWilliams 1, E.Maltsi 1, G.Robert 1, A.Kowalska 1, B.Mitchell 1, L.Weaver 1, E.Kobryn 1, I.Kochubei 1, M.Radwan 1, M.Ziętara 1, A.Drzewińska 1, Płonka 1
11.G.Robert 7, A.De Mondt 5, A.Pawlak 5, J.Page 4, P.Misiek 2, J.Lavender 1, G.Petronyte 1, M.Ziętara 1, A.Smalley 1, S.Dosty 1
12.ROW Rybnik 26, Energa Toruń 5
13.G.Petronyte 15, V.Musina 4, U.Oha 3, P.Ujhelyi 1, E.Phillips 1, I.Perovanovic 1, J.Dickson 1, A.Bednarek 1, A.Gajda 1, A.Bibrzycka 1, P.Pawlak 1, S.Zoll 1
14.Artego Bydgoszcz 12, Lotos Gdynia 12, ŁKS Łódź 3, KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 2, Lider Pruszków 2, CCC Polkowice 1
15.R.Putyra 3, T.Trawicki 2, M.Ćmikiewicz 1, Kudlicki 1
16.K.Kamińska 3, M.Maliszewski 3, T.Trawicki 2, D.Lenczowski 1, A.Fiedler 1
17.Wisła Can Pack Kraków 6, KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 6, ROW Rybnik 3, Lider Pruszków 2, Lotos Gdynia 2, CCC Polkowice 1
18.Wisła-CCC (III mecz finałowy) 13, CCC-Lotos (V mecz półfinałowy) 7, Gorzów-CCC (64:67) 4
19.Sytuacja w ŁKS-ie 11, V.Musina 11
20.A.Szemraj 3, E.Mukosiej 2, M.Bibrzycka 1, D.Sobczyk 1
21.E.Koryzna 2, W.Downar-Zapolski 1, A.Talarczyk 1

Straszne nudy w Brzegu po sezonie i dlatego mnie na to wzięło ;)
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 04 maja 2012, 22:27

17. Najlepsi kibice: AZS Gorzów

Strasznie nie lubię głosować na coś czego sam jestem elementem, ale w tym przypadku biorąc pod uwagę czynniki, które powinno się brać pod uwagę w takich kategoriach, nie mogłem inaczej. Oprawy, "młyn" u siebie, liczby wyjazdowe to najważniejsze z nich.

Ew. wyróżnienie na pewno należy się kilku ekipom.

W skrócie moje osobiste zdanie o ekipach, które działają na koszu:

- Lider: bardzo fajnie u siebie, ale zabrakło z przyczyn technicznych liczb wyjazdowych;
- ROW: mecze u siebie ogromny +, wyjazdy w II części sezonu to troszkę za mało (malutki minusik za okrzyki typu "gramy u siebie"), opraw praktycznie nie było;
- Energa: z roku na rok lepiej, ale prostactwo co niektórych poraża; wyjazdy w skromniutkich liczbach (z wyjątkami);
- Lotos: cały czas na tym samym poziomie, a nawet kroczek w tył;
- Artego: coś tam zaczęło się dziać, ale raz "więzienie", a innym razem "gimnazjum" (brak stabilizacji);
- Wisła: biorąc pod uwagę możliwości jestem strasznie zawiedziony (przypominam, że w tym plebiscycie nie oceniamy występów w Eurolidze), co do wyjazdów to jak najbardziej jestem w stanie zrozumieć, ale na kilku meczach pustki jak na to co mogłoby być;
- AZS Poznań: mimo braku wyników działają na swoim podwórku, czasami można ujrzeć ich na meczach wyjazdowych jak wspierają swój zespół, trwają nawet w najgorszych czasach dla klubu i za to wielkie brawa;
- Tęcza: zero, null, czasem może od święta (ehhh szkoda);
- ŁKS, Widzew - mobilizacja na derby i to wszystko;

i na koniec kwiatek sfery kibicowskiej w PLKK:
- CCC Polkowice: generalnie żeby się nie rozwodzić kandydat numer 1 do obsadzenia w "kibolskim" filmie "Skrzydlate świnie 2" (swoją drogą kto wpuszcza taki chłam na ekrany kin).

Sympatie i antypatie odstawiłem na bok. Gdybym takie brał argumenty to faworyt byłby tylko 1 do zwycięstwa. KMWTW 8)
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 14:26 przez tadziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 maja 2012, 22:35

tadziu pisze:CCC Polkowice: generalnie żeby się nie rozwodzić kandydat numer 1 do obsadzenia w "kibolskim" filmie "Skrzydlate świnie 2" (swoją drogą kto wpuszcza taki chłam na ekrany kin).

Napisałem już w temacie meczów finałowych, że "fani" CCC żywcem przypominają mi "wynajętych do kibicowania" pracowników firmy, której właściciel postanowił zainwestować w klub piłkarski. 8)
A offtopując lekko - film jest całkiem niezły jak na polskie realia, bo pokazuje pewne uniwersalne problemy, głównie dylematy moralne, przed jakimi staje człowiek.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 04 maja 2012, 22:38

paulo2907 pisze:
tadziu pisze:CCC Polkowice: generalnie żeby się nie rozwodzić kandydat numer 1 do obsadzenia w "kibolskim" filmie "Skrzydlate świnie 2" (swoją drogą kto wpuszcza taki chłam na ekrany kin).

A offtopując lekko - film jest całkiem niezły jak na polskie realia, bo pokazuje pewne uniwersalne problemy, głównie dylematy moralne, przed jakimi staje człowiek.

Tu się z Tobą zgodzę. Pod względem psychologicznym jest do kąśnięcia.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 05 maja 2012, 09:16

dziewczyna, która zawaliła swojej drużynie sezon przez siedem osób została wybrana do najlepszej piątki Polek- dobre i o czymś to w jakimś tam stopniu na pewno świadczy.
Bum

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 06 maja 2012, 14:00

Parę dopisków z moich wyborów:

Mitchell umieściłem w piątce zagranicznych pewnie jako jedyny. Uważam jednak, że dziewczyna ma straszny potencjał, tylko czasem niezrozumiała (dla mnie przynajmniej) rotacja Omanicia trzymała ją dłużej na ławce przez co nie mogła pokazać wszystkiego co potrafi. A ile umie widać było jak zagrała pierwsze mecze w Toruniu i podczas małego finału.

Paulina Misiek - Jak na kogoś, kto ugrzązł w 1 lidze na długie lata przeskok oczko wyżej i jej rola w Widzewie była nie do przecenienia a trudno spodziewać się tego po kimś z taką karierą.

ŁKS - zaskoczył zarówno na plus jak i na minus. Wiadomo, przyczyną była kasa, ale skoro już tak ambitnie Miro poszedł to spodziewałem się, że jakośtam ten ŁKS powalczy może nawet o czwórkę. A tu wyszedł jeszcze większy minus niż plus z początku sezonu. Silnym konkurentem był strzał we własną w stopę Dariusza Miłka, ale jednak ostatnie wyczyny ŁKSu przeważyły.

Kibice AZS Gorzów - co by nie mówić z lekko podtopionego okrętu AZS ciągle starają się wylewać wodę a ostatnio nabyli nawet wiadra w postaci pomysłu na wspomożenie finansowe klubu. Do tego chyba jako ostatni mohikanie robią jeszcze jakieś porządne oprawy. No contest, Wiślakom poziom utrzymać mimo wszystko jest dużo łatwiej.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 maja 2012, 13:56

przemoe pisze:
Mitchell umieściłem w piątce zagranicznych pewnie jako jedyny. Uważam jednak, że dziewczyna ma straszny potencjał, tylko czasem niezrozumiała (dla mnie przynajmniej) rotacja Omanicia trzymała ją dłużej na ławce przez co nie mogła pokazać wszystkiego co potrafi.

Zaręczam, że nie tylko Ty tak uważasz. 8) Znając życie to tak, jak w przypadku Chaney (o Michelle Campbell z Nova Trading już nie wspominam) Energa nie przedłuży z tą zawodniczką kontraktu, a jej sportowa kariera pójdzie już tylko "w górę".

Mitchell- świetna motoryka, zwinność, umiejętność uwolnienia się od pilnującej rywalki, bardzo dobry kozioł i „bounce pass”) , a wszystko to wykonywane na sporym psychicznym luzie 8) (to mój wycinek z oceny postawy tej koszykarki.)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”