Piątek, 19.12.2014
18:00 MKK Siedlce - Widzew Łódź
Sobota, 20.12.2014
17:45 CCC Polkowice - Ślęza Wrocław
18:00 Energa Toruń - AZS Lublin
Niedziela, 21.12.2014
16:00 Basket Gdynia - Wisła Kraków
17:00 Artego Bydgoszcz - ROW Rybnik
17:00 Basket Konin - AZS Gorzów
12 i 13 kolejka TBLK (19-21.12.2014; 3-7.1.2015)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 12 kolejka TBLK (19-21.12.2014)
nie myślałem ze po meczu w Gdyni będę odczuwał ulgę ze się udało wygrać..
całe szczęście dla nas że teraz jest przerwa świąteczna i bo to co sie z nami dzieje to juz nie sygnał ostrzegawczy a alarmowy. I cale szczęście ze graliśmy dziś w Gdyni a nie np w Gorzowie, bo pewnie 1 porażka w lidze stałaby sie faktem.
Meczu nie widziałem, ale już sam fakt ze Gdynia rzuca nam ponad 80 punktów, a dupę znowu muszą ratować nam Jantel i Allie (patrząc indywidualnie) lub przewaga na desce 9zepsołowo) wystarczy by nazwać nasz występ kompromitacja. Ale skoro pani kapitan (!!!) po meczu z Galatasaray wypowiada się tak:
to trudno sie dziwić ze mecz wygląda tak a nie inaczej.
Nie zdziwiłbym sie - i nie żałował - gdyby teraz doszło do jakiejś terapii wstrząsowej w klubie (Svitek, Abdi, Petronyte...)
PS Brawa dla Gdyni. Bez względu na nasze podejście do meczu, nie byłoby tak wyrównanej walki gdyby miejscowe przegrały go w szatni.
Meczu nie widziałem, ale już sam fakt ze Gdynia rzuca nam ponad 80 punktów, a dupę znowu muszą ratować nam Jantel i Allie (patrząc indywidualnie) lub przewaga na desce 9zepsołowo) wystarczy by nazwać nasz występ kompromitacja. Ale skoro pani kapitan (!!!) po meczu z Galatasaray wypowiada się tak:
– Zanim rozjedziecie się do domów, czeka was jeszcze w niedzielę w Gdyni mecz ekstraklasy. – Tak, przed nami jeszcze mecz z Basketem Gdynia. Ale nawet jeżeli w lidze przytrafiłaby nam się porażka – choć nie zakładamy tego – to nic takiego wielkiego się nie wydarzy
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html
to trudno sie dziwić ze mecz wygląda tak a nie inaczej.
Nie zdziwiłbym sie - i nie żałował - gdyby teraz doszło do jakiejś terapii wstrząsowej w klubie (Svitek, Abdi, Petronyte...)
PS Brawa dla Gdyni. Bez względu na nasze podejście do meczu, nie byłoby tak wyrównanej walki gdyby miejscowe przegrały go w szatni.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Re: 12 kolejka TBLK (19-21.12.2014)
Jeśli jest jakiś pozytyw w tym roku w Gdyni to jest nim brak przegranych meczów w szatni - walczymy zawsze i często przynosi to efekty a czasem zwycięstwa. Tym razem się nie wypowiem, bo nas wywiało na drugi biegun (trzeba było zamienić gospodarza
) ale podejrzewam, że tak właśnie było i dziś.
Dziś także podobno pożegnaliśmy panią Simon. Czyli Gala pobiega sobie na "5" trochę więcej. Miłoszewska też. Może to i lepiej wyjdzie?
Dziś także podobno pożegnaliśmy panią Simon. Czyli Gala pobiega sobie na "5" trochę więcej. Miłoszewska też. Może to i lepiej wyjdzie?
Re: 13 kolejka TBLK (19-21.12.2014)
Sobota, 3.01.2015
17:00 Wisła Kraków - Widzew Łódź
Niedziela, 4.01.2015
17:00 Basket Konin - MKK Siedlce
18:00 AZS Gorzów - Energa Toruń
Wtorek, 6.01.2015
17:45 Ślęza Wrocław - Basket Gdynia
Środa, 7.01.2015
17:00 AZS Lublin - Artego Bydgoszcz
17:00 Wisła Kraków - Widzew Łódź
Niedziela, 4.01.2015
17:00 Basket Konin - MKK Siedlce
18:00 AZS Gorzów - Energa Toruń
Wtorek, 6.01.2015
17:45 Ślęza Wrocław - Basket Gdynia
Środa, 7.01.2015
17:00 AZS Lublin - Artego Bydgoszcz
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
No to dzisiaj w Gorzowie i Koninie przyjezdne drużyny wygrały w ostatnich sekundach. Oba wyniki nie są niespodzianką, wynik w drugą stronę też raczej nie byłby zaskoczeniem. Konin wypuścił z rąk sporą przewagę - jakiś wpływ na taką sytuację mogła mieć gra w siedmioosobowym składzie (chyba rzeczywiście nie dali rady zgłosić do składu meczowego nawet jakichś juniorek, a teraz pewnie będą musieli za to zapłacić). Gorzów też był blisko w końcówce, zwłaszcza jak Reid spadła za 5 fauli. Ze statystyk wygląda, że Enerdze udało się zatrzymać Zoll albo ona sama się zatrzymała, będąc dość słabo dysponowana rzutowo.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Kosz-ykarz
- Junior
Brewer widać że szalała , tak samo jak w Toruniu. a czy Zoll miała słabszy dzień ? Kolejny raz na ENERGE przypada jej słabszy dzień ? Może po prostu Toruń dzięki AMANDZIE JACKSON ją zatrzymał ? Bardzo ważne zwycięstwo KATARZYNEK , i niech wymówką nie będzie przerwa świąteczna bo przecież W Enerdze chyba też mieli święta 
Już wcześniej drogi Endrju - pisałem iż zwracam honor , mając na myśli wyniki AZSu , bo przed sezonem obstawiałem waszą drużynę na pograniczu play off . Nie sądziłem że beniaminki będą jednak aż tak słabe . I super trafiliście z zagranicznymi. Więc szacun dla Darka za wyniki .
Zwycięstwo Gorzowa mogło sporo namieszać na pozycjach 2-5 przed play off , a tak zwycięstwo Energi mocno zbliża Katarzynki do zajęcia drugiego miejsca.
Co do Konina........były blisko....+17 w pewnym momencie , i to w zdekompletowanym składzie , z takimi gwiazdami jak Kaja czy Płóciennik. Cięzko im będzie coś jeszcze ugrać. Ale być może znów im się upiecze , bo być może znów z ligi nikt nie spadnie. (powiększa lige do 14 ekip , zaproszenia dla Warszawy czy POznania)
Już wcześniej drogi Endrju - pisałem iż zwracam honor , mając na myśli wyniki AZSu , bo przed sezonem obstawiałem waszą drużynę na pograniczu play off . Nie sądziłem że beniaminki będą jednak aż tak słabe . I super trafiliście z zagranicznymi. Więc szacun dla Darka za wyniki .
Zwycięstwo Gorzowa mogło sporo namieszać na pozycjach 2-5 przed play off , a tak zwycięstwo Energi mocno zbliża Katarzynki do zajęcia drugiego miejsca.
Co do Konina........były blisko....+17 w pewnym momencie , i to w zdekompletowanym składzie , z takimi gwiazdami jak Kaja czy Płóciennik. Cięzko im będzie coś jeszcze ugrać. Ale być może znów im się upiecze , bo być może znów z ligi nikt nie spadnie. (powiększa lige do 14 ekip , zaproszenia dla Warszawy czy POznania)
Chciałem tutaj w tym miejscu odnieść się do pana lub pani prowadzącej statystyki dla TBLK w meczu AZS PWSZ Gorzów-Energa Toruń. Jesteś mistrzem!!! wyzerować czas przy prowadzeniu Gorzowa to mistrzostwo świata. 
Bum
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”