TBLK- 15 kolejka (16-17.01.2016r.)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

papageno
Amator

Re: TBLK- 15 kolejka (16-17.01.2015r.)

Postautor: papageno » 16 stycznia 2016, 19:29

Ciekawy wynik pierwszej kwarty w meczu pomiędzy Bydgoszczą a Polkowicami.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 stycznia 2016, 20:40

No wynik rzadki, ale w wypadku Polkowic to juz w ostatnich latach recydywa
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

OjTam
Młodzik

Postautor: OjTam » 17 stycznia 2016, 09:20

Gdyby nie postawa Polkowic w pierwszej kwarcie jak i całym meczu, po raz kolejny można by mecz z udziałem AZS-u Gorzów okrzyknąć żenadą kolejki... Cóż to się dzieje z drużyną prowadzoną przez Dariusza Maciejewskiego, wystarczył niezbyt trafny wybór amerykanek, brak jednej doświadczonej Polki i z gry robi się kabaret, bo inaczej nie można tego nazwać.. Drużyna z średnią 58pkt na mecz, to jest MAKABRA, w tym zestawieniu Gorzów wyprzedza tylko MUKS oraz Sosnowiec, co powinno odzwierciedlać pozycje w tabeli. Mimo, że jestem z Gorzowa, bardzo bym chciał by wyglądało to inaczej, lecz na ten moment aż żal na to wszystko patrzeć. Poziom jaki prezentuje ta drużyna woła o pomstę do nieba. Zresztą tak naprawdę jakąkolwiek koszykówkę godną uwagi z 12 drużyn występujących w tej lidze prezentuje 5 może 6, a 2 może 3 czasami można obejrzeć na trzeźwo.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 stycznia 2016, 15:08

Niestety to prawda. Byłem zwolennikiem 12 zespołowej ligi, ale jak się na to patrzy to moze faktycznie "10-cio" zespołówka by nam wystarczyła. Trzeba równiez przyznać, że faktycznie meczu Gorzowa z MUKS-em faktycznie nie dało się oglądać i przysłowiowy żal za dupę ściskał. Już kiedyś wspominałem, że tragicznie się ogląda gdy zespoły duszą w meczu po 50-40 pkt ... Niedługo ta granica przesunie się ku 30-40 pkt na mecz i wtedy oczywiście będziemy mogli sobie wmawiać, że to wynik dobrej obrony któregoś z zespołów, a tymczasem wynika to z kompletnej indolencji rzutowej i bylejakości w wyszkoleniu technicznym.

Po raz kolejny ostro należy skrytykować Kaczmarczyk. Co ta właściwie wyrabia? Przez całym mecz z zespołem z dołu tabeli zdobywa 1 pkt (na ostatnie 5 minut wyłączylem relację więc nie wiem czy jeszcze cos tam dodusiła)..... I to reprezentantka Polski. Ja nie wiem co ona w Wiśle robiła. Miała Lavender, miała inne markowe koszykarki, mogła ćwiczyć, podpatrywać.... A tymczasem co? Uwsteczniła się kompletnie. Jest statyczna, wolna i w zasadzie każda przeciętna Amerykanka czy zagraniczna mija ją jak chce (Brumermane z Widzewa, która wirtuozem gry nie jest ogrywała ją jak chciała). Koszmar. W ofensywie bierność i apatia.

Co do Skowronek to już się w ogóle nie będę wypowiadał.

Zespół dramatycznie potrzebuje Amerykanki na pozycję środkowej bo z Skowronek i Kaczmarczyk to jedyne co można zrobic to spaść z ligi.

Inna sprawa, że niestety pokolenie Durak, Idziorek, Skowronek, Kaczmarczyk i Skoble już nic nie osiągnie więcej i chyba nie ma co już w nie inwestować tylko ogrywać kadetki. Skoble jeszcze jakoś rokowała ale pobyt na Węgrzech i w Wiśle spowodował takze regres i przekształcił ją w "typową ligówkę". A papiery na grę miała nieco lepsze.

Drop to już w ogóle szkoda słów. Także albo wzmacniać środkową albo jak nie ma kasy to odstawić wspomniane koszykarki i grać 20-latkami i młodszymi może jakis talent się wykluje. Reszta już niestety nic nie osiągnie.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 stycznia 2016, 17:41

Turner uratowała nas przed nieco wstydliwą porażką. Inna sprawa że dopóki Kryska nie wróci to w kazdym meczu ligowym możemy mieć problemy o ile rywal sie nie przestraszy i zagra dobre spotkanie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”