TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe
-
- Kadet
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016
aktualna tabela , 4 kolejki do konca i terminarz drużyn . .PROSTE. wiec twoje dogryzanie na nic mądralo . Tak samo jak niemal pewne derby Kuj POm w 1/4
Pewna jest tylko śmierć i płacenie podatków.
Po pierwsze - większość zespołów ma do rozegrania jeszcze 5 meczów, a dwa to nawet 6.
Po drugie - i dużo ważniejsze - Polkowice nie grają już z nikim z pierwszej czwórki, z trudniejszych meczów jedynie mają wyjazd do Gdyni. Ślęza jedzie do Bydgoszczy i gra u siebie z Wisłą. Jeśli przegra te mecze, całkiem realne jest, że przed play-off to Polkowice będą na 3 miejscu. Jeśli natomiast - czego wykluczyć nie można - Ślęza wygra wszystko, a Wisła przegra u siebie z Artego, trzy pierwsze drużyny będą mieć po 18-4. Wówczas zdecyduje mała tabela, w której najlepsza byłaby Ślęza, zatem w takim układzie to ekipa z Wrocławia byłaby pierwsza przed play-off. Nie jest to bardzo realny scenariusz i osobiście nie chciałbym aby do niego doszło, ale nie można go wykluczyć. Rozdawanie miejsc po sezonie zasadniczym, gdy czołowe drużyny nie zagrały 80% meczów, jest między nimi mała różnica i będą grać ze sobą, uważam za zdecydowanie przedwczesne. Jednak mając w pamięci niektóre wpisy na forum - w przypadku autora tych słów to standardowa postawa.

Po pierwsze - większość zespołów ma do rozegrania jeszcze 5 meczów, a dwa to nawet 6.
Po drugie - i dużo ważniejsze - Polkowice nie grają już z nikim z pierwszej czwórki, z trudniejszych meczów jedynie mają wyjazd do Gdyni. Ślęza jedzie do Bydgoszczy i gra u siebie z Wisłą. Jeśli przegra te mecze, całkiem realne jest, że przed play-off to Polkowice będą na 3 miejscu. Jeśli natomiast - czego wykluczyć nie można - Ślęza wygra wszystko, a Wisła przegra u siebie z Artego, trzy pierwsze drużyny będą mieć po 18-4. Wówczas zdecyduje mała tabela, w której najlepsza byłaby Ślęza, zatem w takim układzie to ekipa z Wrocławia byłaby pierwsza przed play-off. Nie jest to bardzo realny scenariusz i osobiście nie chciałbym aby do niego doszło, ale nie można go wykluczyć. Rozdawanie miejsc po sezonie zasadniczym, gdy czołowe drużyny nie zagrały 80% meczów, jest między nimi mała różnica i będą grać ze sobą, uważam za zdecydowanie przedwczesne. Jednak mając w pamięci niektóre wpisy na forum - w przypadku autora tych słów to standardowa postawa.

O koszykarkach Wisły w czasie przeszłym: https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... znica.html
-
- Kadet
No wlasnie mecze w Gdyni moze przypieczetowac 4 miejsce Gdynianek . No juz nie przesadzajcie ze Wisla przegra z Artego...przedstawilem najbardziej realny scenariusz i tyle.. i to nie początek sezonu a juz koncowka i chyba czymś podparte moje tezy. ...jak macie sie tak czepiac to lada chwila bedzie aktualny tylko jeden temat : Co slychac w Krakowie....
Jak będziesz pisał takie rzeczy to się będę czepiać bo moim zdaniem ani derby pomorza ani mecz Polkowice - Gdynia wcale nie są pewne. Większe niespodzianki się zdarzają - patrz tegoroczna końcówka Euroligi. Na 2 kolejki przed końcem sporo osób było pewnych ze mamy min 6 miejsce w kieszeni nawet jeśli przegramy oba mecze. A jak się okazało poleglibyśmy wówczas z kretesem. A gwarantuje Ci ze wygrana np. Belgijek w Orenburgu była dużo większa niespodzianką niż np. ewentualne wygrana w Bydgoszczy u nas.
edit - żeby Gdynia wyprzedziła Polkowice przed PO to musiałby albo wygrać więcej niż 14 punktami bezpośrednie starcie i do tego albo wygrać wszystko (a gra jeszcze w Bydgoszczy) albo liczyć na jakąś wpadkę Polkowic (najbardziej realna chyba w Gorzowie). A jeśli wygra z Polkowicami mniej niż 14 punkt, to nawet ogranie Artego może nie wystarczyć... znam bardziej realne scenariusze które nie wchodziły w życie.
edit - żeby Gdynia wyprzedziła Polkowice przed PO to musiałby albo wygrać więcej niż 14 punktami bezpośrednie starcie i do tego albo wygrać wszystko (a gra jeszcze w Bydgoszczy) albo liczyć na jakąś wpadkę Polkowic (najbardziej realna chyba w Gorzowie). A jeśli wygra z Polkowicami mniej niż 14 punkt, to nawet ogranie Artego może nie wystarczyć... znam bardziej realne scenariusze które nie wchodziły w życie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
- Junior
Ja też sądzę, że gdynianki zagrają w PO z Polkowicami i miałem takie wrażenie już po pierwszej rundzie, kiedy Polko było na czele tabeli. Fakt, to wróżenie z fusów, bo w pierwszej czwórce bardzo różne scenariusze są możliwe, ale "życzeniowo" lepiej Basketowi grać z Polkowicami niż ze Ślęzą, która ma porównywalny poziom, ale trzeba neutralizować Sharnee Zoll, a to jak dotąd właściwie nikomu w lidze się nie udało. Czy Ashley Shields będzie w stanie to zrobić, wolę się nie przekonywać. Prawda jest jednak taka, że różnica między Ślęzą, Artego a Polkowicami jest na tyle mała, że to w sumie bez różnicy - jak gdynianki zagrają na maksa, to pierwszą rundę PO mogą przebrnąć z każdym z tych rywali. Szanse oceniam wtedy na 50 procent. A, że nie będą faworytkami, to nawet lepiej. Ewidentnie pozyskując Shields zgłaszamy chęć realnej walki o półfinał i to mnie osobiście bardzo cieszy.
13 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Jak dla mnie jednak Ślęza i Artego są obecnie dużo mocniejsze niż Polkowice a to w dużej mierze przez odejście Bojowic. Rozegranie Polkowic praktycznie nie istnieje i wątpię by tą lukę udało im się jakoś nadrobić. Również krajowe zawodniczki we Wrocławiu i Bydgoszczy lepsze niż w Polkowicach, a to tez istotne.
W Gdyni z Shields powinniście mieć pociechę, ale jednak Biby nie zastąpi, choćby i ze względu na paszport. Z Biba mogliście grać praktycznie na 4 zawodniczki na europejskim poziomie teraz musicie liczyć na "młode". A z nimi to tak ze raz zagrają a raz nie.
W Gdyni z Shields powinniście mieć pociechę, ale jednak Biby nie zastąpi, choćby i ze względu na paszport. Z Biba mogliście grać praktycznie na 4 zawodniczki na europejskim poziomie teraz musicie liczyć na "młode". A z nimi to tak ze raz zagrają a raz nie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
27-letnia rozgrywająca Corin Adams została nową zawodniczką MKS-u Polkowice.
Amerykanka jest absolwentką uczelni Morgan State, a w profesjonalnej karierze zbierała doświadczenia m. in. w Portoryko, Portugalii, Szwecji i Czechach. Ostatnim klubem Adams był szwajcarski Esperance Sportive Pully.
W Polkowicach Adams będzie grać w koszulce z numerem 1.
Nowa zawodniczka MKS-u Polkowice zadebiutuje w niedzielnym (28.02) meczu z JAS-FBG Zagłębiem Sosnowiec (godz. 17.45).
Skobel w Polkowicach
Ostatnia z MUKS Poznań Agnieszka Kaczmarczyk w Ślęzie Wrocław
Bum
A co z transferem podkoszowej w Bydgoszczy? Zgłosili kogoś w końcu?
Była lepsza opcja kilku fajnych Europejek nawet. Niestety nie wypaliło.
Bum
23-letnia Kanadyjka miała 1,7 promila, gdy w nocy z niedzieli na poniedziałek kontrolowali ją gorzowscy policjanci. We wtorek usłyszała zarzuty. - To nasza zawodniczka - potwierdził Zbigniew Sosulski, prezes koszykarskiego klubu z Gorzowa.
http://gorzow.wyborcza.pl/gorzow/1,36844,19808088,policja-w-nocy-zatrzymuje-chryslera-a-tam-pijana-koszykarka.html
http://gorzow.wyborcza.pl/gorzow/1,36844,19808088,policja-w-nocy-zatrzymuje-chryslera-a-tam-pijana-koszykarka.html
Cóż, w Gorzowie narodziła się właśnie nowa koszykarska tradycja. Teraz przed sezonem będziemy spekulowali nie tylko nad tym, czy załapiemy się do PO, ale także nad tym, którą naprutą złapie drogówka. Na chwilę obecną "galeria sław" przedstawia się następująco:
1. Lyndra
2. Cassandra
Po transferach zapraszam do obstawiania :)
1. Lyndra
2. Cassandra
Po transferach zapraszam do obstawiania :)
Dziewczyna pewnie świętowała z pozostałymi utrzymanie się w lidze, a jak zwykle w tego typu przypadkach - szkoda było jej kasy na taksówkę. 

O koszykarkach Wisły w czasie przeszłym: https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... znica.html
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”