CCC wystartuje w II lidze!!!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

CCC wystartuje w II lidze!!!

Postautor: Kuba » 06 sierpnia 2004, 09:30

Będzie drugi zespół koszykarek

CCC II Polkowice - najprawdopodobniej pod taką nazwą będą występować rezerwy polkowickiego klubu ekstraklasy, które od tego sezonu rozpoczną grę w II lidze.

W II-ligowym zespole mają grać zawodniczki, które nie mieszczą się do pierwszego składu występującego w ekstraklasie oraz obecne juniorki z Chocianowa i Przemkowa. Ewentualnym uzupełnieniem mają być najzdolniejsze kadetki, których opiekunem jest Krzysztof Olszyński. Jednakże to nie on poprowadzi II-ligową ekipę, a Ewa Portianko, która do niedawna występowała jeszcze na parkietach ekstraklasy w CCC Aquaparku.

- Ten zespół będzie alternatywą dla zawodniczek, które nie mieszczą się do pierwszego składu. - mówi prezes CCC Polkowice, Krzysztof Korsak - Nie będzie wtedy potrzeby wypożyczania naszych zawodniczek z klubów występujących w niższych klasach rozgrywkowych. - dodaje.

Gazeta Polkowicka
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2004, 12:00 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 sierpnia 2004, 11:54

Według mnie to bardzo słuszne pociągnięcie. Cały czas mi żal że my już nie mamy drugiej drużyny. Laski nie musiały się rozjeżdżać po kraju a czasami to nawet się fajne mecze trafiały, np. z tym takim czyms co teraz Boniek chce ratować.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 09 sierpnia 2004, 14:07

Kuba mam prośbe. Mógłbyś podać autora razem następnym???

Bym się k***a ucieszył.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 09 sierpnia 2004, 20:04

Andrzej Nowakowski poprowadził pierwszy trening koszykarek CCC. Nowy szkoleniowiec zespołu z Polkowic ma podpisać w najbliższych dniach kontrakt

Koszykarki CCC Polkowice rozpoczęły przygotowania do nowego sezonu. Pierwszy trening poprowadził Andrzej Nowakowski, który zastąpi na stanowisku trenera Wojciecha Spisackiego.

- Jeszcze nie podpisaliśmy umowy z trenerem Nowakowskim, ale stanie się to na dniach. Wszystko mamy ustalone i dogadane, więc wydaje się to tylko formalnością. Trener poprowadzi pierwszy trening i także kolejne - powiedział nam wczoraj Krzysztof Korsak, prezes klubu.

W pierwszych zajęciach udział wzięły wszystkie zawodniczki oprócz Edyty Koryzny i Agnieszki Pałki, które są na zgrupowaniu kadry w Hiszpanii. Zespół do 21 sierpnia będzie trenował na obiektach w Polkowicach. Później drużyna CCC uda się na dwutygodniowy obóz do Szklarskiej Poręby. Tam zawodniczki będą pracowały nad kondycją. Po obozie CCC weźmie udział w cyklu turniejów, między innymi w Brzegu, Pabianicach oraz Gdyni.

Prezes Krzysztof Korsak wyklucza jakiekolwiek ruchy kadrowe w zespole. Drużyna CCC do sezonu przystąpi w takim składzie, jakim dysponuje w tej chwili. - Nie przewidujemy już żadnych zmian. Jesteśmy jedynym zespołem, któremu udało się utrzymać skład z poprzedniego sezonu, i uważam to za duży sukces. Wiadomo, jak ważne w grach zespołowych jest zrozumienie i zgranie się. A my dzięki temu, że nie było żadnych strat, już mamy zgrany i dobrze rozumiejący się zespół.

marw - Gazeta Wyborcza

-----------------------------------------------------------------------------------------

plk_ONeal pisze:Kuba mam prośbe. Mógłbyś podać autora razem następnym???

Bym się k***a ucieszył.

a ja bym sie ucieszyl, gdybys wykazal troszke wiecej kultury.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 12 sierpnia 2004, 16:30

plk_ONeal pisze:Kuba mam prośbe. Mógłbyś podać autora razem następnym???

Bym się k***a ucieszył.

Ale burak z Ciebie ha! ha! ha!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”