TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe

basket75
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: basket75 » 26 maja 2019, 10:43

Ta reprezentantka Litwy - Eglė Šulčiūtė - podobno po odejściu z zespołu wicemistrza Węgier - Aluinvent DVTK Miszkolc wśród nowych ofert dostała jakąś ofertę z Polski. Ktoś coś wie, kojarzy? Plotka?

http://www.prodep.com/jugadora/egle-sulciute/

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 26 maja 2019, 12:45

basket75 pisze:Ta reprezentantka Litwy - Eglė Šulčiūtė - podobno po odejściu z zespołu wicemistrza Węgier - Aluinvent DVTK Miszkolc wśród nowych ofert dostała jakąś ofertę z Polski. Ktoś coś wie, kojarzy? Plotka?

ioe

to ta co grała wcześniej w Ślęzie ??

Lublin ma już Labuckiene i Day.... ENERGA nie ma trenera , , w Slezie juz grala.... Gorzów chyba mierzy w lepsze Europejki....wiec mogłby by zostawać tylko Wisła , Artego w zasadzie...no chyba że Gdynia ? za Jurcenkovą... bo CCC tak samo weźmie bardziej topowe

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 26 maja 2019, 12:48

ps... w temacie lig europejskich pisałes pare tygodni wcześniej ze przecież potężny sponsor ma przyjść do SOPRONU...a teraz że kasa mniejsza ??? kolejny raz piszesz co innego niż wcześniej , tak samo jak z liczba chetnych drużyn z Węgier do Euroligi....pieknie wszystko ubarwiasz...wszedzie wszystich znasz z tego co widze..z każdego kraju masz znajomych ...gratuluje.....to gdzie byles jak cie tu nie bylo ??? to forum w cholere stracilo bez takiego żrodla informacji...

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 26 maja 2019, 13:10

1. Tak, to ta co grała już kiedyś w Ślęzie.

2. Do Sopronu miał przyjść sponsor na miarę dawnego Euroleasingu. I o tym pisałem. Ale nie zdecydował się ostatecznie na sponsoring (też pisałem) i dlatego w Sopron Basket są te cięcia budżetowe, które widzisz. Podobnie jak w wielu innych klubach kk w Europie, w tych najbogatszych też... W Turcji Fener i Gala "wewnątrz swoich klubów" przegrały właśnie z...siatkówką...

3. Gościu, jak nie rozumiesz, że sytuacja w sporcie, tak na parkiecie jak i po za nim jest dynamiczna i wiele się może zmienić nawet w ciągu kilkunastu godzin...to sorry ale nie mój problem, a Twój. To, że ktoś z kimś rozmawia, nie znaczy, że od razu podpisuje kontrakt (tak zawodniczki, jak i przede wszystkim sponsorzy).

4. I nie jest moim problemem, że nie chcesz się z innymi dzielić swoimi informacjami. Ja się dzielę, bo mam taką ochotę...

Gdzie byłem jak mnie nie było? A sorry, to już moja prywatna sprawa :) Mógłbym zapytać - gdzie Ty byłeś w sierpniu 2002 roku, że Ciebie tu na KKForum nie było? No gdzie byłeś? :)
Zaraz Ci wyślę Priv, to może coś Ci się rozjaśni :)

ps: Wszędzie znajomych nie mam, ale od 1988 roku trochę się ich nazbierało... Jak i żródeł informacji, zwłaszcza w dobie internetu...

Pozdrawiam.

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 26 maja 2019, 13:23

basket75 pisze:Ta reprezentantka Litwy - Eglė Šulčiūtė - podobno po odejściu z zespołu wicemistrza Węgier - Aluinvent DVTK Miszkolc wśród nowych ofert dostała jakąś ofertę z Polski. Ktoś coś wie, kojarzy? Plotka?

Na stronie tej agencji Sulciute ma status fichada (podpisana). Ale przeglądając zakładkę "news" można mieć wątpliwości, czy informacje na temat zawodniczek są tam tak naprawdę aktualne...

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 26 maja 2019, 13:32

Niestety ProDep, to jedna z tych agencji która z dużym poślizgiem uaktualnia swoją stronę internetową :(

Wystarczy zajrzeć na stronę z ofertą zawodniczek tej agencji i ich przynależnościami klubowymi:
http://www.prodep.com/jugadoras/

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 26 maja 2019, 17:20

Tymczasem dzień dobry Angelika Slamova.

Przyznam się, że aż tak nie ogarniam żeby panią rozpoznawać, ale powiedzmy że mamy dobre doświadczenia że średnio rozpoznawalnymi słowackimi rozgrywajkami :P
W Eurocupie sobie dawała radę to i u nas ogarnie jako backup.

Ps Sulciute bym w sumie nie pogardził o ile potwierdzą się pozostałe znane mi nazwiska.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 maja 2019, 18:18

przemoe pisze:Tymczasem dzień dobry Angelika Slamova.

Przyznam się, że aż tak nie ogarniam żeby panią rozpoznawać, ale powiedzmy że mamy dobre doświadczenia że średnio rozpoznawalnymi słowackimi rozgrywajkami :P
W Eurocupie sobie dawała radę to i u nas ogarnie jako backup.

Ps Sulciute bym w sumie nie pogardził o ile potwierdzą się pozostałe znane mi nazwiska.

Zarówno z tego co podają przy niej nia stronie internetowej, jak i ze samych statystyk to raczej SG a nie rozgrywajka.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 26 maja 2019, 18:25

Generalnie ktos tam te 10-15 min będzie musiał wytrzymać czy ona czy Kastanek czy Kama. Nie mamy luksusu grania na dwie rzucające jak piłka zostanie po naszej stronie parkietu.

Aha podobno w Radiu Gdańsk się prezes przyznał, więc także zostają Sonja i Kama.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

basket02
Nowy na forum

Postautor: basket02 » 26 maja 2019, 19:35

Kosz-ykarz pisze:

ioe

to ta co grała wcześniej w Ślęzie ??

Lublin ma już Labuckiene i Day.... ENERGA nie ma trenera , , w Slezie juz grala.... Gorzów chyba mierzy w lepsze Europejki....wiec mogłby by zostawać tylko Wisła , Artego w zasadzie...no chyba że Gdynia ? za Jurcenkovą... bo CCC tak samo weźmie bardziej topowe

Energa ma trenera no chyba, że nagle coś się zmieni

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 26 maja 2019, 22:02

Przy okazji wiadomości o transferze Slamovej słowacki portal basket.sk ponownie informuje, że Jurcenkova nie zagra w Gdyni w najbliższym sezonie.

https://basket.zoznam.sk/doc/33554/slam ... balintovou

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 27 maja 2019, 03:55

przemoe pisze:Generalnie ktos tam te 10-15 min będzie musiał wytrzymać czy ona czy Kastanek czy Kama. Nie mamy luksusu grania na dwie rzucające jak piłka zostanie po naszej stronie parkietu.

Aha podobno w Radiu Gdańsk się prezes przyznał, więc także zostają Sonja i Kama.

Slamova wygląda na solidniejszą opcję niż Baltkojiene, a w migawkach promocyjnych jej atuty można podsumować tak - szybka, lubiąca wejścia po kosz, często niekonwencjonalne oraz sytuacyjne rzuty za 3 punkty (to ostatnie z 28-30 proc. skutecznością, czyli całkowicie przeciętnie), ale profil zawodniczki bardzo przypomina profil Santy Baltkojiene, więc liczymy, że w większym stopniu będzie potrafiła przełożyć to, co grała w wicemistrzu Słowacji i mistrzu Rumunii na nasze realia. Na 10-15 minut powinna dawać radę i chyba faktycznie po to ją bierzemy. To transfer niskiego ryzyka, bo jeśli nie wypali, jak wspomniał Przemoe, Barbora z Marissą i Kamą powinny ogarnąć temat bez jej wsparcia.
13 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 27 maja 2019, 07:39

Maria Araujo oficjalnie w Gironie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Pick&Pop
Nowy na forum

Postautor: Pick&Pop » 27 maja 2019, 18:14

Generalnym Menadżerem zespołu CCC Polkowice w sezonie 2019/2020 zostaje Marcin Indzierowski

Facebook CCC https://www.facebook.com/CCCPolkowice/p ... =3&theater

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”