Zakładając nawet scenariusz że w Pabianicach brak talentów, to przecież można kogoś ściągnąć z zewnątrz, tak jak robi to Gdynia! A swoją drogą, to ciekaw jestem czy jakis "pan działacz" z naszego klubu zaszczyci swoją obecnością finały Mistrzostw Polski juniorek
Wzmocnienia PZU Polfy Pabianice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Simon, problem w tym, że w Pabianicach, według mnie, nie istnieje coś takiego jak "długofalowy program działań". No sorry bardzo, ale kiedy my ściągneliśmy młodą, zdolną zawodniczkę??? Ostatnia to była chyba Agnieszka Pałka??? Pan Henryk Langierowicz ciągle powtarza, by zająć się bardziej szkolenim wychowanek. I nic w tej materii się nie zmienia, a dawniej to była nasza główna siła!!! Ja rozumiem, że być może ostatnio w Pabianicach nie rodzą się takie talenty koszykarskie jak kiedyś, ale bez przesady, żeby nie było choć jednej młodej wychowanki która by była 7-8 graczem drużyny???
Zakładając nawet scenariusz że w Pabianicach brak talentów, to przecież można kogoś ściągnąć z zewnątrz, tak jak robi to Gdynia! A swoją drogą, to ciekaw jestem czy jakis "pan działacz" z naszego klubu zaszczyci swoją obecnością finały Mistrzostw Polski juniorek
Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że z Pabianic, prócz kibiców Włókniarza nie będzie nikogo na finałach w Gdyni!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

To nieprawda, że się teraz nie rodzą - po prostu nie ma takiego "napału" na kosza jak dawniej i tyle. Zresztą sam wiesz - te pół puste trybuny, o ile pamiętam dawniej o bilety to trzeba było się starać... (no i kłania się nam coraz większe "uatrakcyjnienie ligi")
A co do programu długofalowego, to właśnie mówię, że powinno się go zbudować, a tylko ten transfer jako doraźny tłumaczę jako zasadny właśnie z powodu tego, że budowa długofalowa musi jednak potrwać...
Dobry ruch to praca byłych gwiazd (najlepiej jak najwcześniej - ta by najmłodsze pokolenie jeszcze je widziało jako gwiazdy, a nie znało tylko z opowieści) z najmłodszymi grupami - to gwarantuje duży nabór i zaangażowanie.
A co do programu długofalowego, to właśnie mówię, że powinno się go zbudować, a tylko ten transfer jako doraźny tłumaczę jako zasadny właśnie z powodu tego, że budowa długofalowa musi jednak potrwać...
Dobry ruch to praca byłych gwiazd (najlepiej jak najwcześniej - ta by najmłodsze pokolenie jeszcze je widziało jako gwiazdy, a nie znało tylko z opowieści) z najmłodszymi grupami - to gwarantuje duży nabór i zaangażowanie.
-
Fan KK
MAJOREK pisze:Co do zdolności to Kurpa ma olbrzymie! Jedyny minus jest taki ze azs stracil najlepsza, najsympatyczniejsza i kochana przez kibicow zawodniczke!!! Mówila że pokochala Poznań i chce tu grac!! Ale działacze sie nie postarali a i pieniedzy brak!!!!![]()
![]()
a może to przez nowego trenera AZSu Poznań
simon pisze:To może wcale nie najgorszy pomysł z Krupcią - w końcu nie wiadomo za ile, może wcale nie za tak dużo? (...)
Nie liczyłbym na to
A co do zdania Szymona na temat finałów MPJ - wiecie chyba, kto będzie prowadził juniorki Gdyni w tym turnieju?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2005, 15:29 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
MAJOREK pisze:(...) Mówila że pokochala Poznań i chce tu grac!! Ale działacze sie nie postarali a i pieniedzy brak!!!!![]()
![]()
Pewnie nie pamiętasz, ale Krupa już dawno temu "pokochała" Poznań - grała w Olimpii na początku lat 90-tych przez przeszło pięć lat, sukcesy, mistrzostwa, miłość kibiców, zaufanie koleżanek... i w połowie sezonu bez słowa wyjazd do Niemiec i zostawienie zespołu w strasznie trudnej sytuacji. W pewnych sprawach nie ma sentymentów ... jedną z nich jest kasa (inną rodzina)
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
To nie ma nic do rzeczy czy jest ulubienicą jak się wyraziłeś czy koleżanką czy neutralna osobą. Pomiędzy Alą a Panti jest kilkanaście lat różnicy, Pantalejewa nie przedstawia żadnej perspektywy dla klubu, z roku na rok będzie grała słabiej,a już w tym sezonie jak na taka gwiazdę zdarzały jej się mecze fatalne, tania również nie jest, a czy jest lepsza? ciekawy jestem na kogo byłby większy popyt w polskich klubach... bo na pewno nie na zachodzacą zawodniczkę, która wbrew temu co twierdzisz wcale nie stanowiła o obliczu tej drużyny w ostatnim sezonie, grała nieźle ale supergwiazdą na pewno nie była, dlatego nie widze sensu żeby pakowac ja do pierwszej ppiatki gdy wyleczona Ala wróci do gryAnonymous pisze:Ja rozumiem,że Ala to twoja ulubienica,ale jeśli twierdzisz,że to lepszy gracz od Panti to bujasz w obłokach,zwłaszcza,że będzie po kontuzji,która zostawia długo uraz psychiczny.

- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Fan KK pisze:MAJOREK pisze:Co do zdolności to Kurpa ma olbrzymie! Jedyny minus jest taki ze azs stracil najlepsza, najsympatyczniejsza i kochana przez kibicow zawodniczke!!! Mówila że pokochala Poznań i chce tu grac!! Ale działacze sie nie postarali a i pieniedzy brak!!!!![]()
![]()
a może to przez nowego trenera AZSu PoznańCoś mi sie wydaje ze bedzie tak jak napisałem juz wczesniej... wizja trenera Szajka :lol:
juz dawno gdzies tu mowilem ze nie mam zaufania do trenerka Szajka
szkoda mi Krupci, naszej najlepszej i najsympatyczniejszej zawodniczki
tak swoja droga to szykuje sie w pabianicach drugi AZS Poznań: Herkt, Krupa, Toma, Panti....
reloaded :]
Mytek pisze:... wizja trenera Szajka :lol:
juz dawno gdzies tu mowilem ze nie mam zaufania do trenerka Szajka![]()
![]()
a dupa(sorry ale sie nie moglem powstrzymac)
(....)
Sorka, ale nie chrzańcie GŁUPOT! Jesteście dość blisko zespołu (chyba), więc czy tak trudno zrozumieć, że nie wszystko można mieć? Wiadomo, że gdyby trener Sz. miał decydować, w jego zespole grałyby Lisa Leslie i Chamique Holdsclaw, ale budowanie teamu to nie zawsze decyzja trenera. Przecież chyba wiecie, że Krupa nie jest zawodniczką tanią, że w poprzednim sezonie jej zarobki całkiem sporo wyprzedzały wszystkie koleżanki z zespołu. Zatrzymanie jej po "erze obfitości" i nieznajomości realiów za czasów Pani K. wymuszało podpisanie w poprzednim sezonie takiego kontraktu... ale utrzymanie go w takiej wysokości może sprawić, że w połowie sezonu zacznie się robić bardzo niewesoło. Sponsora nie ma, zostają pieniądze z miasta, choćby niewiadomo jak narzekać, nie jest to zródło bez dna. Jeśli chce się budować zespół, trzeba pomyśleć nie tylko o jednej koszykarce - coś trzeba zaoferować pozostałym. Pabianice jednak nie mają aż taiego problemu, zwłaszcza teraz, po "zwolnieniu" pieniędzy płaconych Eli T... a zawodniczka nie zgodzi się na mniej, jeśli ktoś chce dać więcej.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:Mytek pisze:... wizja trenera Szajka :lol:
juz dawno gdzies tu mowilem ze nie mam zaufania do trenerka Szajka![]()
![]()
a dupa(sorry ale sie nie moglem powstrzymac)
(....)
Sorka, ale nie chrzańcie GŁUPOT! Jesteście dość blisko zespołu (chyba), więc czy tak trudno zrozumieć, że nie wszystko można mieć? Wiadomo, że gdyby trener Sz. miał decydować, w jego zespole grałyby Lisa Leslie i Chamique Holdsclaw, ale budowanie teamu to nie zawsze decyzja trenera. Przecież chyba wiecie, że Krupa nie jest zawodniczką tanią, że w poprzednim sezonie jej zarobki całkiem sporo wyprzedzały wszystkie koleżanki z zespołu. Zatrzymanie jej po "erze obfitości" i nieznajomości realiów za czasów Pani K. wymuszało podpisanie w poprzednim sezonie takiego kontraktu... ale utrzymanie go w takiej wysokości może sprawić, że w połowie sezonu zacznie się robić bardzo niewesoło. Sponsora nie ma, zostają pieniądze z miasta, choćby niewiadomo jak narzekać, nie jest to zródło bez dna. Jeśli chce się budować zespół, trzeba pomyśleć nie tylko o jednej koszykarce - coś trzeba zaoferować pozostałym. Pabianice jednak nie mają aż taiego problemu, zwłaszcza teraz, po "zwolnieniu" pieniędzy płaconych Eli T... a zawodniczka nie zgodzi się na mniej, jeśli ktoś chce dać więcej.
eee, ja wcale w swoim poscie nie powiazalem "sprawy Szajka" ze
"sprawa Krupy", wrecz przeciwnie, oddzielilem te dwie sprawy kilkoma linijkami przerwy:] Ze Krupa byla, jest i bedzie droga zawodniczka wiedzialem od dawna a jej odejscie wywoalo u mnie nostalgie....mialem cicha nadzieje(jak kazdy prawie w poznaniu chyba) ze Tyszka zostanie u nas, no ale pojawily sie sprzyjajace warunki w pabach i mowi sie trudno. o to ni emam pretensji. a ta czesc moje postu poswiecona szajkowi to tylko przypomnienie tego co juz kiedys wczesniej napisalem...a czemu to umiescilem akurat w tym poscie?nie wiem, tak jakos.....
reloaded :]
-
gosc
Szymon pisze:Krupska-Tyszkiewicz to bardzo dobra i sympatyczna zawodniczka. Uważam że to dobry transfer, ale powinien on mieć miejsce 10 lat temu!!!
Nie ma co, "panowie działacze" odmładzają skład, średnia wieku będzie poniżej 40 lat, więc wszystko ok !!!
Zaczyna szlag mnie trafiać jak się temu przyglądam![]()
![]()
Zero myslenia o przyszłości, najważniejszy jest tylko najbliższy sezon!!! A za rok, dwa będzie zdziwienie, że nie ma kto grać!!!!
Po piątym meczu z Wisłą, w pewnym lokalu, spotkaliśmy się z panem Grabarczykiem, który wychwalał Gdynię. Mówił że to profesjonalny klub i chwalił politykę kadrową tej drużyny.
Więc ja się słowo pytam. Panie dyrektorze, dlaczego nie idziemy ich śladem, nie ściągamy młodych, zdolnych zawodniczek!!!!???
Spokojnie Szymonie. Jak narazie to jest jedyny transfer a ty już mówisz jakby działacze nakupowali z 5 trzydziestek. Nie wiadomo tak naprawde co szykują nam jeszcze działacze ale poczekajmy na koniec zakupów.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”