Transfery przed sezonem 2004/05

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 czerwca 2004, 22:44

Nową koszykarką Lotosu VBW Clima Gdynia została świeżo upieczona mistrzyni Polski juniorek Katarzyna Motyl (rocznik 87). Zawodniczka ta w minionym sezonie była podstawową rozgrywającą Kasprowiczanki Ostrów Wlkp. Bardzo dobrze wypadła podczas finałów w Gdyni i zainteresowała trenerów naszego eksportowego klubu. Póki co Kasię czekają pracowite wakacje - dwa obozy koszykarskie. Z pewnością jeszcze wiele usłyszymy o tej niezwykle utalentowanej zawodniczce. Powodzenia Kasiu!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 czerwca 2004, 23:00

DODAJCIE ŻE Z AZSU ODSZEDŁ HERKT!!!!!!!!!!!!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 lipca 2004, 18:06

Seba pisze:Nową koszykarką Lotosu VBW Clima Gdynia została świeżo upieczona mistrzyni Polski juniorek Katarzyna Motyl (rocznik 87). Zawodniczka ta w minionym sezonie była podstawową rozgrywającą Kasprowiczanki Ostrów Wlkp. Bardzo dobrze wypadła podczas finałów w Gdyni i zainteresowała trenerów naszego eksportowego klubu. Póki co Kasię czekają pracowite wakacje - dwa obozy koszykarskie. Z pewnością jeszcze wiele usłyszymy o tej niezwykle utalentowanej zawodniczce. Powodzenia Kasiu!

Nie mogę się zgodzić z Tobą Seba - Kasia rozgrywającą nie była (gra na pozycji trzy, czasem na dwójce) oraz niestety nie była podstawową zawodniczką na Finałach Mistrzostw Polski, jednak nie przeszkodziło to by została najlepiej rzucającą "za trzy" pkt. zawodniczką turnieju. W meczu finałowym tuż po wejściu na boisko pokazała wielką klasę wspaniałymi i odważnymi rzutami oraz wejściami pod kosz. Widać było jak wielki talent drzemie w tej zawodniczce, przed "Motylkiem" jeszcze jednak sporo pracy na treningach, obozach i nabieranie doświadczenia.

KASIU POWODZENIA !!!

A to wręczenie nagrody dla Kasi Motyl o której wspomniałem wyżej.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 lipca 2004, 23:07

Hmmm... w tych meczach, które widziałem grała zawsze na dwójce - fakt, powinienem napisać rzucająca obrończyni ( ;) )... dla uproszczenia napisałem rozgrywająca, by odróżnić od skrzydłowych i centerek. Według polskiej terminologii pod pojęciem "rozgrywająca", jesli się nie mylę, zawsze mieściła się również pozycja na boisku zwana w USA shooting guard, ale ja juz dawno nie byłem na meczu, więc może coś się zmieniło. Raczej na przykład ciężko powiedzieć o takiej Wiolce Lewandowskiej, że była skrzydłową... rozgrywać piłki zaś raczej nie rozgrywała. Co do bycia podstawową zawodniczką na finałach MPJ - nie będę się spierał, bo mnie nie było... jesli Ci to jednak sprawi przyjemność wyedytuję swój wpis i zmienię na "rezerwowa".
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 04 lipca 2004, 08:53

Seba pisze:Hmmm... w tych meczach, które widziałem grała zawsze na dwójce - fakt, powinienem napisać rzucająca obrończyni ( ;) )... dla uproszczenia napisałem rozgrywająca, by odróżnić od skrzydłowych i centerek. Według polskiej terminologii pod pojęciem "rozgrywająca", jesli się nie mylę, zawsze mieściła się również pozycja na boisku zwana w USA shooting guard, ale ja juz dawno nie byłem na meczu, więc może coś się zmieniło. Raczej na przykład ciężko powiedzieć o takiej Wiolce Lewandowskiej, że była skrzydłową... rozgrywać piłki zaś raczej nie rozgrywała. Co do bycia podstawową zawodniczką na finałach MPJ - nie będę się spierał, bo mnie nie było... jesli Ci to jednak sprawi przyjemność wyedytuję swój wpis i zmienię na "rezerwowa".

Niestety nie sprawisz mi przyjemności pisząc "rezerwowa". W podforum Koszykówka Młodzieżowa umieściłem krótki wywiad z Kasią Motyl, która obecnie przebywa na zgrupowaniu Kadry U20 w Cetniewie. [/img]

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 lipca 2004, 10:24

ja nic ciekawego ani nowego o tej dziewczynie nie powiem, natomiast pamiętam ją i to dokładnie z meczu Pucharu Polski jaki Kasprowiczanka grała z ŁKSem. Mecz był oczywiście do bani bo wygralismy róznicą 70 pkt ale tą osóbkę zapamiętałem bardzo dobrze bo wyraźnie wyrózniała się spośród swoich koleżanek. Przede wszystkim ambicją i wolą walki, grała z serduchem i poświęceniem mimo iż baty były srogie. I o ile pamiętam grała coś na pozycji nr 2, czasem rozgrywała i pokazała kilka no no fajnych akcji, ogrywając nasze rezerwowe.
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 lipca 2004, 13:13

starałem sie nadrobić wszystkie straty, które pojawiły się w związku z moją miesięczną nieobecnością, ale wydaje mi się, że nie dałem rady wszystkiego umieścić. Jeżeli coś pominiąłem (a pewnie tak jest) to dajcie znac ;-)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 sierpnia 2004, 20:41

Zmień że Trafimowa już napewno odeszła z AZSu !

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 04 września 2004, 15:32

Do Meblotapu dopiszcie B.Predehl! To juz jest pewne!
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 września 2004, 20:52

Kto jest moderatorem działu transfery niech się obudzi! Bo widze że dawno nic nie aktualizował!
Pomoge ci w sprawie AZSu Poznań:
przychodzą napewno: Sibora, Karpińska, Jarkowska, trener Haber
odchodzą na pewno: Trafimowa, Terzic

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”