Przed el. ME: Porażka polskich koszykarek
W drugim meczu towarzyskim, rozgrywanym w Gorzowie Wielkopolskim kadra Polski koszykarek uległa Czeszkom 51:66 (8:14, 12:23, 17:14, 14:15) - poinformował PZKosz. na swojej stronie internetowej.
Mecze z Czechami się jednym z elementów przygotowań kadrowiczek do walki o udział w ME. Polska tę rywalizację rozpocznie 7 sierpnia meczem z Węgrami (finały ME: 2-9 września Turcja). Grupowym rywalem Polek jest także Finlandia. Tylko pierwsze miejsce w grupie gwarantuje ekipie Arkadiusza Konieckiego udział w turnieju barażowym tuż przed samymi finałami ME.
"O porażce zadecydowała przede wszystkim gorsza dzisiaj kondycja fizyczna moich zawodniczek. Czeszki miały silną dwunastkę, zwłaszcza dużą rolę odegrały wysokie, których w naszym składzie zabrakło. Przegraliśmy walkę podkoszową, Czeszki zdominowały grę na tablicach. Dziewczyny starały się jak mogły, pokazały przyzwoity poziom gry, ale zabrakło im dziś przysłowiowej iskry" - podsumował spotkanie trener Arkadiusz Koniecki.
Reprezentacja Polski grała w obu meczach bez podstawowych zawodniczek, m.in. Małgorzaty Dydek, Agnieszki Bibrzyckiej, Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz. W czeskim zespole zabrakło dwóch podstawowych koszykarek. Czeszki to aktualne wicemistrzynie Europy.
Polska - Czechy 51:66 (8:14, 12:23, 17:14, 14:15)
Polska: Ewelina Kobryn 11, Agnieszka Pałka 9, Aleksandra Karpińska 7, Magdalena Radwan 7, Agata Nowacka 5, Paulina Pawlak 4, Agnieszka Makowska 3, Dominika Mieszkowska 3, Anna Kędzior 2;
Czechy: Petra Kulichova 20, Eva Viteckova 17, Eva Nemcova 9, Jana Vesela 6, Marketa Mokrosova 5, Ivana Vecerova 4, Zuzana Klimesova 2, Irena Borecka 2, Lenka Vetrovskova 1, Michala Uhrova 0.
PAP
Porażka polskich koszykarek
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Re: Porażka polskich koszykarek
Hersi pisze:Polska - Czechy 51:66 (8:14, 12:23, 17:14, 14:15)
Polska: Ewelina Kobryn 11, Agnieszka Pałka 9, Aleksandra Karpińska 7, Magdalena Radwan 7, Agata Nowacka 5, Paulina Pawlak 4, Agnieszka Makowska 3, Dominika Mieszkowska 3, Anna Kędzior 2;
Czechy: Petra Kulichova 20, Eva Viteckova 17, Eva Nemcova 9, Jana Vesela 6, Marketa Mokrosova 5, Ivana Vecerova 4, Zuzana Klimesova 2, Irena Borecka 2, Lenka Vetrovskova 1, Michala Uhrova 0.
PAP
z tego zo widzialem to Ewelina Kobryn wcale tak rewelacyjnie dzis nie zagrala, choc miala swietne momenty.... Za to nasz Karpik zaczal silnym akcentem(rzut za 3), potem jesli przebywala na boisku to tez bardzo dobrze
PS: pozdrowienia dla Mario, a takze dla Guru i Młodego: milo bylo poznać
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Mytek pisze:PS: pozdrowienia dla Mario, a takze dla Guru i Młodego: milo bylo poznać :)
Dzieki bardzo. ja tez pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Poznania obecnych w Gorzowie. Nie było za bardzo czasu troche dłuzej pogadać, dzis brzeskie chłopaki były znokautowane przez po wczorajszej imprezce w hotelu AZYL. Daliście rady z tym dopingiem. Wczoraj my dzisiaj wy.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
GURU pisze:Mytek pisze:PS: pozdrowienia dla Mario, a takze dla Guru i Młodego: milo bylo poznać :)
Dzieki bardzo. ja tez pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Poznania obecnych w Gorzowie. Nie było za bardzo czasu troche dłuzej pogadać, dzis brzeskie chłopaki były znokautowane przez po wczorajszej imprezce w hotelu AZYL. Daliście rady z tym dopingiem. Wczoraj my dzisiaj wy.
dzieki:] impreza pewnie byla przednia, bo kilka razy widzialem jak cos tam popijałes......ciekawe czemu?
troche moze nam momentami inwencji tworczej braklo, ale przynajmniej cos sie na hali dzialo
GURU pisze:Mytek pisze:PS: pozdrowienia dla Mario, a takze dla Guru i Młodego: milo bylo poznać :)
Rowniez dzieki, pozdrawiam oczywiscie cala ekipe z Brzegu. Mysle ze nastepnym razem uda nam sie troszke dluzej pogadac!
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...
Dokładnie Chłopaki no organizacja do bani ja myslalem ze to swieto bedzie ze Polska Gra a tu pustki my specjalnie 2 godziny przed meczem w piatek zeby sie zalapac na jakies miejsca siedzace a tu ..... hehehe niespodzianka pol hali wolne normalnie mozna bylo sobie usiasc z ktorej strony sie chcialo.
No niestety w sobote nie dalismy rade z dopingiem jak Guru wspominal byla noc długa i ciekawa..hehehe ale za to dzien wczesniej To my ratowalismy honor Gorzowian a w sobote Poznan sie tym zajoł
Ja rowniez pozdrawiam Pyrlandczykow
mysle ze nastepnym razem jakies piwko czy cóś w tym stylu

Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”