Trzeba uciekać z Łodzi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Trzeba uciekać z Łodzi

Postautor: Hersi » 22 czerwca 2005, 06:41

Reprezentacja polskich koszykarek po krótkim zgrupowaniu w Cetniewie udaje się na mecze z reprezentacją Litwy i Czech. W naszej drużynie wystąpi Agnieszka Makowska, która w ubiegłym sezonie była wyróżniającą się zawodniczką ŁKS i całej ekstraklasy.

– Trenujemy bardzo ciężko trzy razy dziennie. Rano jest to ok. 40-minutowy bieg, przed i po obiedzie 2,5-godzinne treningi w siłowni i na sali – powiedziała Agnieszka Makowska. – Trenuję bardzo solidnie, bo chcę się czegoś nauczyć. Dla mnie samo powołanie do kadry było już ogromnym sukcesem i staram się nie zmarnować czasu.

• Czy był czas na plażowanie lub spacery nad morzem?

– Bardzo mało, a do tego trener zabrania nam przebywać długo na słońcu. Mamy po prostu zakaz opalania się, a na spacery brakuje po treningach siły.

• Na pewno myśli już pani także o ligowym sezonie.

– Tak i niestety zamierzam opuścić Łódź. Rozmawiam na temat kontraktu z działaczami Cukierków Brzeg. Przeprowadzka bardzo mi nie pasuje, bo kończę studia organizacji i zarządzania na Politechnice Łódzkiej, ale straciłam już cierpliwość. Czekam na swoje należności już cztery lata, to chyba bardzo długo. Teraz nie mogę się z nikim skontaktować, bo działacze nie odbierają komórek. Niepoważnie się nas traktuje, więc trzeba z Łodzi uciekać.

• Rozgrywki ekstraklasy koszykarek sezonu 2005/2006 rozpoczną się 8 października. Finałowa walka o złote medale mistrzostw Polski toczyć się będzie do czterech wygranych, a nie do trzech, jak było w ostatnich latach.

(mm) - Express Ilustrowany

Obrazek

W akcji Agnieszka Makowska (z prawej) Fot. Paweł Łacheta

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”