Monika Ciecierska zostaje w AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Monika Ciecierska zostaje w AZS Poznań

Postautor: Hersi » 23 czerwca 2005, 20:40

Skrzydłowa poznańskiego AZS zdecydowała się przedłużyć o rok umowę z akademickim klubem. Wątpliwe za to, aby w stolicy Wielkopolski została Joanna Jarkowska - być może będzie musiała wrócić do Unii Swarzędz, która jednak nie wycofa się z I ligi.

Ciecierska to jedyna z koszykarek srebrnej drużyny Starego Browaru AZS z sezonu 2003/04, która nadal będzie grać w Poznaniu. Jej dalsze występy w poznańskiej drużynie były jednak niepewne, bo wstępnie zainteresowana pozyskaniem zawodniczki była Polfa Pabianice. Prowadzi ten zespół Tomasz Herkt, u którego w podstawowej piątce Starego Browaru były zresztą m.in. Olga Pantelejewa, Gabriela Toma i Beata Krupska-Tyszkiewicz - dziś zawodniczki... Polfy. - Monika przysłała podpisaną przez siebie umowę i dalej będzie występować w naszej drużynie - mówi prezes sekcji koszykówki w AZS Paweł Leszek Klepka. Poznański AZS jest również zainteresowany pozyskaniem jednej z zawodniczek młodzieżowej reprezentacji Polski, będą prowadzone również rozmowy w sprawie przejścia Agnieszki Budnik - ostatnio grającej w Unii Swarzędz.

Nowe umowy z poznańskim klubem podpisało już siedem zawodniczek. W tym gronie - z ubiegłorocznego składu - nie ma jeszcze tylko Joanny Jarkowskiej, której skończyło się wypożyczenie z Unii Swarzędz i teraz poznański klub musiałby ją wykupić. - Ustaliliśmy cenę na 25 tys., bo taki jest taryfikator związku za wychowanie koszykarki. Raz się spotkaliśmy z działaczami AZS, ale ostatnio się nie odzywają. Może dlatego, że pan Klepka jest zaangażowany w kampanię prezydencką prof. Religi - zastanawia się prezes Unii Wojciech Cerba. - Nie stać nas na to, aby płacić takie kwoty. Szkoda, bo zawodniczka bardzo chce grać w AZS, więc może uda się to jakoś załatwić. Na pewno będziemy jeszcze rozmawiać - mówi z kolei Klepka. - Jeżeli AZS nie będzie chciał zapłacić, wówczas zawodniczka będzie grać w Unii - odpowiada Cerba.

Okazuje się bowiem, że klub ze Swarzędza nadal będzie występował w I lidze, choć jeszcze trzy tygodnie temu prezes Cerba zapowiadał, że najprawdopodobniej drużyna zostanie wycofana. - Po rozmowach z władzami miasta powiało optymizmem. Prowadzimy jeszcze rozmowy sponsorskie, a może i miasto trochę pomoże - dodaje. Na początku miesiąca szef Unii Swarzędz mówił, że chciałby zebrać ok. 160 tys. zł budżetu. - No, może połowa tego wystarczy. Zespół do ligi na pewno zgłosimy, a w lipcu będziemy dopinać budżet - kończy.

grand Gazeta Wyborcza

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 czerwca 2005, 23:13

Anna Baran (UKS 7 Rzeszów)
Edyta Błaszczak (AZS UW Warszawa)
Aleksandra Chomać (Lotos Gdynia)
Katarzyna Czubak (AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski)
Karolina Kaczmarek (TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski)
Katarzyna Krężel (University of Texas at El Paso - USA/ KS Korona Kraków)
Magdalena Leciejewska (Lotos Gdynia)
Anna Pietrzak (MOSM Bytom/ SMS)
Magdalena Pawlaczyk (MKS MOS Wrocław)
Justyna Podziemska (Casper College - USA/ MKS MOS Wrocław)
Izabela Piekarska (University of Texas at El Paso - USA/ SKS 12 Warszawa)
Marta Urbaniak (Lotos Gdynia).

Oto kadra mlodziezowa na turnieju w Grecji. Jak myslicie na kogo sidla chce zastawic prezes Klepka???
Te wytluszczone odpadaja raczej definitywnie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 24 czerwca 2005, 10:45

ja bym zaryzykowal Karoline Kaczmarek i Anne Pietrzak 8)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 czerwca 2005, 11:13

Magdalena Pawlaczyk (MKS MOS Wrocław) a ja na nia!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 24 czerwca 2005, 11:46

ja mam nadzieje, że Karolina Kaczmarek tez wam definitywnie odpadnie :)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 25 czerwca 2005, 08:51

mati pisze:ja mam nadzieje, że Karolina Kaczmarek tez wam definitywnie odpadnie :)

czas pokaze, ja sobie tylko tak strzeliłem :D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 25 czerwca 2005, 12:45

Strzelisz to sobie piwko w niedziele :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 25 czerwca 2005, 16:04

MARAS pisze:Strzelisz to sobie piwko w niedziele :lol: :lol:

a tez :D i to nie tylko w niedziele :]

wie ktos moze czy Jagoda Malendowicz pozostanie w AZSie?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”