Dulnik i Portorykanka nie zagrają w AZS J.G.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Dulnik i Portorykanka nie zagrają w AZS J.G.

Postautor: brzydki » 25 lipca 2005, 08:43

jak donosi dzisiejsze Słowo Sportowe Katarzyna Dulnik najprawdopodobniej zakonczy kariere sportowa... zawodniczka przygotowuje sie do arterioskopii kolana, nastepnie czeka ja rechabilitacja. najprawdopodobniej poswieci sie pozniej pracy na warszawskiej AWF...

wciaz nie wiadomo kto wzmocni AZS. odrzucono propozycje grajacej na pozycji obroncy Portorykanki. w kregu zainteresowan sa 3 zawodniczki (Czeszka i dwie Rosjanki), klub przedstawil im oferte gry i czeka na decyzje tych zawodniczek do 26 lipca.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Dulnik i Portorykanka nie zagrają w AZS J.G.

Postautor: MARIO » 25 lipca 2005, 09:08

Czyli póki co Jelenia Góra - in minus, bo Katarzyna Dulnik była czołową postacią zespołu, który wywalczył awans do ekstraklasy. Wzmocnienie w postaci Gawrońskiej chyba nie jest aż tak znaczące jak ubytek w składzie Katarzyny Dulnik.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 lipca 2005, 09:27

W takim układzie to ja mocno boję się o JG. Nawet smię powiedzieć, że będziee baaaardzo ciężko. No niestety- bardzo szkoda mi JG jednak mam nadzieję, że coś się jeszcze zmieni :roll:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 lipca 2005, 10:44

Ojjjjj... biedna Gruszka :( No ale ze zdrowiem się nie wygra i choć spokojnie moglaby ogrywać 95% ligi, może lepiej jednak nie igrać z losem... ehhh. Bez Niej jednak beniaminek to niestety pewny kandydat do spadku :( Jedyna szansa, że na przetrzebionym już mimo wszystko rynku transferowym ich nabytki z zagranicy okażą się zaskoczeniem "in plus". Pewnie jak zwykle, jako ten teoretycznie najsłabszy zespół JG będzie się cieszyła sympatią kibiców z całej Polski, trzymających kciuki i cieszących się z każdej wygranej - to też już jest sukces tej druzyny ;)
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2005, 17:15 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 lipca 2005, 14:59

Seba pisze: Pewnie jak zwykle, jako ten teoretycznie najsłabszy zespół JG będzie się cieszyła sympatią kibiców z całej Polski, trzymających kciuki i cieszących się z każdej wygranej - to też już jest sukces tej druzyny ;)

A żebyś wiedział :)) :)) :))

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 25 lipca 2005, 15:09

JG musi wygrywac bo co to by byla za liga w przyszlym sezonie bez derb dolnegoslaska:)

koszykarka

Postautor: koszykarka » 30 lipca 2005, 12:35

Co sie o nie boicie [-X =D> !One sa silne i młode a Gruszka to było duże wzmocnienie ale nie tylko z niej składa sie cała drużyna są tam zawodniczki o dużym potencjale np.Natalia Małaszewska ,Gosia Mycka czy Iwona Kaszuwara!!Potrafiły awansować to potrafią się utrzymać!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 lipca 2005, 12:59

koszykarka pisze:Potrafiły awansować to potrafią się utrzymać!!
Mam wątpliwości co do takiej spokojnej prognozy. To ze się awansowało z I ligi do ekstraklasy które dzieli PRZEPASĆ nie znaczy ze tak łatwo będzie się w niej utrzymać...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 lipca 2005, 08:35

Mikey pisze:
koszykarka pisze:Potrafiły awansować to potrafią się utrzymać!!
Mam wątpliwości co do takiej spokojnej prognozy. To ze się awansowało z I ligi do ekstraklasy które dzieli PRZEPASĆ nie znaczy ze tak łatwo będzie się w niej utrzymać...

No niestety takie teorie o spokojnym utrzymaniu padają w tłoku. Tutaj przepaść między ligami jest maaaaaasakryczna! Ostrovia też awansowała... Mądra, Siwczak-Dajksler, Górczak, wzmocnienie Żurkowską, Karpińską, Korgiel...i co? Baaardzo ciężko było cokolwiek grać mimo, że zawodniczki były niezłe. Zgadzam się więc z Mikeyem.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 31 lipca 2005, 18:13

Bez Dulnik będzie niezwykle ciężko - niestety ale jak dla mnie to pewniak do spadku.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”