Turniej o Puchar Prezesa KS Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 11 września 2005, 22:10

majoneez pisze:
Rafał Szeremeta pisze:Nie wiem czy ŁKS tak obawiał się Ślęzy :) , ale wasz II trener (pana Trześniewskiego nie było) postanowił grac w meczu z nami praktycznie 6-7 swoich najlepszych zawodniczek niemal przez cały mecz. Myśleliśmy, że z kim, jak z kim, ale z takim zespołem jak Ślęza,w dodatku grającym bez swoich trzech najlepszych i najskuteczniejszych zawodniczek, trener ŁKS da wiekszą szansę swoim rezerwoym i sprawdzi ich przydatnosć do gry w lidze. Okazało się, że najważniejszą dla niego sprawą, była jak najwyższa wygrana i bicie indywidualnych rekordów...

Drogi Rafale, miło cię znowu spotkać w nowych okolicznoscich przyrody :wink: Pozwól jednak że przy tej okazji nie do końca zgodzę się z twoją opinią. Otóż, które zawodniczki z obecnego składu ŁKS są przydatne do gry wiadomo bez większych watpliwości, natomiast w ostanim czasie doszły do nas 4 koszykaki mające decydować o sile zespołu ( Głaszcz, dwie czechosłowaczki i duża ruska :wink: ) zatem bardzo ważne jest dla nas zgranie zespołu i gra nowym podstawowym składem jak długo się da. Myśle też Rafale, że dla Ślęzy również pozyteczniej jest sie potykać w sparingach z sileniejszymi rywalami, żeby potem w meczach ligowych odosić kozryści z takiego ogrania. Przecież po to jedziecie na mocne turnieje prawda? :wink:

Witaj Piotrze. Wszystko się zgadza, tzn że wolimy grać z silniejszymi rywalami i się od nich uczyć. Nie sztuką byłoby grać z takimi np Kątami Wrocławskimi, Wschową itd i wygrywać z nimi w sparingach (grając bez podstawowych zawodniczek) po 40-50 punktów. Lepiej zebrać mniejsze lub większe baty, ale zmierzyć się z zespołami ekstraklasy.

Zaskoczeniem dla nas było tylko to, że ŁKS przyjeżdżajac do Brzegu w 13 osobowym składzie, z takim zespołem jak Ślęza zagrał tak wąskim składem. Ale z drugiej strony to powiem Ci Piotrze, że ma to też swoje plusy. Nasze dziewczyny poczuły się docenione, że nikt ich nie lekceważy. Porażka 49 p trochę je zabolała, ale przynajmniej się czegoś nauczą. W sezonie zasadniczym, w meczach grupowych 1 ligi raczej nie będą się miały od kogo uczyć :(

Pozdrawiam serdecznie Ciebie oraz Daivę i maleństwo.

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 11 września 2005, 22:15

Mam jeszcze pytanie do kibiców Meblotapu. Czy na tym turnieju w Waszym zespole zabrakło tylko Marczanki (no i w meczu ze Ślęzą Piestrzyńskiej)? Czy jeszcze o kimś zapomniałem?

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 11 września 2005, 22:43

Rafał Szeremeta pisze:Mam jeszcze pytanie do kibiców Meblotapu. Czy na tym turnieju w Waszym zespole zabrakło tylko Marczanki (no i w meczu ze Ślęzą Piestrzyńskiej)? Czy jeszcze o kimś zapomniałem?

Centerki :wink:

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 12 września 2005, 07:47

Rafał Szeremeta pisze:Mam jeszcze pytanie do kibiców Meblotapu. Czy na tym turnieju w Waszym zespole zabrakło tylko Marczanki (no i w meczu ze Ślęzą Piestrzyńskiej)? Czy jeszcze o kimś zapomniałem?
Kalinowskiej no i centera :) :) :)
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 12 września 2005, 11:38

majoneez pisze:Pamiętam Pamelo, że jednym z koronnych argumentów decyzji "cukiereczka" było podnoszenie poziomu sportowego.

Wiesz co..Powodow ,dla ktorych Szopen zdecydowala sie zmienic klub bylo znacznie wiecej-natomiast tym najwazniejszym nie byl poziom sportowy

majoneez pisze:Teraz to rozumiem, bo przy naszym dzisiejszym składzie cięzko byłoby jej znaleźć sie jej pierwszej piątce ŁKS :lol: :wink:

I tu sie akurat myslisz.Szopen jest na tyle ambitna,ze ciezka praca wywalczylaby sobie "5" -nie tylko w ŁKS-ie.
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”