- Czy w tym sezonie drużyna Lotosu będzie silniejsza, czy słabsza? - zapytaliśmy Agnieszkę Bibrzycką.
- Patrząc na skład, można odnieść wrażenie, że będzie to słabsza drużyna. Rzeczywistość wcale nie musi jednak tego potwierdzić. W Eurolidze uczestniczyć będzie aż 21 drużyn. Mam nadzieję, że w rozgrywkach tych wygramy nie mniej spotkań, niż w poprzednich. O zwycięstwa trudniej będzie nam w polskiej lidze. Spotkania z Wisłą Kraków i Polfą Pabianice nie będą już dla nas łatwe.
- Jak widzisz swoją rolę w zespole?
- Zamierzam grać najlepiej jak potrafię i chciałabym mieć znaczący udział w sukcesach drużyny. Zamierzam także pomagać koleżankom z reprezentacji Polski w zdobywaniu doświadczenia w rozgrywkach Euroligi.
- Sezon 2003/2004 był dla ciebie najlepszy w karierze. Zdobyłaś klubowe wicemistrzostwo Europy i wybrano cię najlepszą koszykarą na kontynencie. Co chciałabyś osiągnąć w obecnym?
- Marzy mi się zdobycie z drużyną Lotosu dla Gdyni mistrzostwa Euroligi.
- Po wyczerpującym sezonie gry w klubie, lidze WNBA i reprezentacji Polski z marszu przystępujesz do kolejnego nasyconego częstymi meczami. Nie odczuwasz jeszcze przesytu koszykówką?
- Wyjazd do USA traktowałam, jako kolejne nowe doświadczenie. Gdybym tam nie pojechała, wakacji i tak bym nie miała. Uczestniczyłabym w przygotowaniach reprezentacji Polski. Gra nadal sprawia mi ogromną radość i nie odczuwam jej przesytu. Jestem gotowa na nowe wyzwania.
(sus) - Dziennik Bałtycki
Gotowa na nowe wyzwania
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”