ŁKS - ODRA 65:68

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 listopada 2005, 23:34

Seba pisze:a swoją drogą czyzbym tylko ja już z całego KKForum nie znał Dona? :shock: 8)

no co Ty Seba - to Mikey poznał Dona w Poznaniu a Ty Go nie znasz...?
Ps. No to niezłe musiało być "tango" - kur..., a mnie nie było... :evil:

Ps. Zmieniłeś komórę? - dzwoniliśmy dziś do Ciebie, ale miła pani powiedziała, że Seba "się wyprowadził"... :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 listopada 2005, 23:39

simon pisze:
Seba pisze:a swoją drogą czyzbym tylko ja już z całego KKForum nie znał Dona? :shock: 8)

no co Ty Seba - to Mikey poznał Dona w Poznaniu a Ty Go nie znasz...?
Ps. No to niezłe musiało być "tango" - kur..., a mnie nie było... :evil:

Ps. Zmieniłeś komórę? - dzwoniliśmy dziś do Ciebie, ale miła pani powiedziała, że Seba "się wyprowadził"... :wink:

:shock: :shock: :shock: W Poznaniu.... hmmmm... Mikey? Czytałem dziś jedynie, że Maras w środę na PP... ale mnie na tym hicie tygodnia nie było... hmmm... generalnie się trochę zakreciłem.. skleroza już całkiem potężna, ale chyba bym pamiętał takie "poznanie" ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2005, 00:29

simon pisze:Nie chcę być natrętem - ale na miejsce takiego prawdziwego zlotu to ja widzę już tylko Pabianice...

:shock: :shock: :shock:
A to niby dlaczego :? :?: :?: ...................
........ u nas nie ma warunków.....same pijaki.......
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 27 listopada 2005, 00:49

Pijaki, pijaki, może trzeba napisać - Ludzie lubiący wypić drinka, lub dwa :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2005, 01:03

Belfer pisze:Pijaki, pijaki, może trzeba napisać - Ludzie lubiący wypić drinka, lub dwa :lol:
......

...... na początek, bo później jak sierozkręcą, to skończyć nie mogą :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 27 listopada 2005, 01:15

Ja to się pijakami brzydzę. Pijaki są dla mnie niczym...

...niczym bracia :wink:
A Dona poznałem w Pabach rok temu a nie w Poznaniu, simon coś Ci na słuch padło czy jak... :D :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 listopada 2005, 09:42

Mikey pisze:Ja to się pijakami brzydzę. Pijaki są dla mnie niczym...

...niczym bracia :wink:
A Dona poznałem w Pabach rok temu a nie w Poznaniu, simon coś Ci na słuch padło czy jak... :D :wink:

nooo.... padło, mi padło - i nawet mam na to papiery jakby co... :wink: :lol:

dobra - przyznaje się, popierniczyłem (albo wódeczka była za ciepła :wink: )... wydawało mi się, że mówiłeś o Poznaniu ale nieważne zresztą... tyle, że Seba faktycznie ma prawo nie znać - sorki.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 listopada 2005, 12:41

simon pisze:(...)... tyle, że Seba faktycznie ma prawo nie znać - sorki.

:) I tak nie czuję się dostatecznie usprawiedliwiony ;) :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 27 listopada 2005, 19:31

Chciałbym pogratulować Odrze zwycięstwa.

Pozdrawiam Dona. Awantura była super, sorry za ten nóż w plecy ale wiesz tak to już u nas bywa jak przyjeżdza ktoś z gości :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 27 listopada 2005, 21:31

Siódma porażka koszykarek ŁKS Siemens

Obrazek
Fot. Sergiusz Pęczek / AG

Nie udało się ŁKS Siemens powtórzyć sukcesu z meczu pucharowego. W sobotę ełkaesianki przegrały po dogrywce spotkanie ligowe z Odrą Brzeg.

Kibice ŁKS mogą czuć się zawiedzeni wynikiem, bo porażka z Odrą Brzeg może mieć przykre konsekwencje. Podopieczne trenera Mirosława Trześniewskiego przegrały siódme spotkanie i zajmują ostatnie miejsce w tabeli z jednym zwycięstwie na koncie. Przed sezonem można było usłyszeć, że zespół stać na walkę o miejsce tuż za podium. Tymczasem będzie musiał się bronić przed spadkiem.

Początek sobotniego spotkania, gdy po dwóch minutach gospodynie prowadziły 5:0 sugerował kolejne łatwe zwycięstwo gospodyń. Później, za sprawą akcji wyprowadzanych przez Olenę Proszczenko i agresywnej obrony Odra uzyskała nawet przewagę (18:14). Gdy na początku drugiej kwarty łodzianki zdobyły dziewięć punktów, a rywalki żadnego mogło się wydawać, że gospodynie załapały wreszcie właściwy rytm gry. Jednak Odra nie pozwoliła ełkaesiankom długo cieszyć się z prowadzenia. Na dużą przerwę łodzianki schodziły z dwoma punktami straty (28:30).

Na początku czwartej kwarty Odry osiągnęła najwyższą przewagę dziewięciu punktów, ale desperackie ataki łodzianek (trzy pod rząd udane rzuty z dystansu) sprawiły, że w 34 min był remis. Minutę przed końcem meczu było 58:58. W ostatnich sekundach bliżej wygranej była Odra, ale spod kosza nie trafiła Martyna Koc i doszło do dogrywki. Dodatkowe pięć minut przebiegło pod dyktando gości.

Oprócz Włodarskiej na słowa uznania zasłużyła Białogór, która pierwszym raz zagrała w lidze swojemu byłemu klubowi. 29-letnia zawodniczka zdobyła aż 13 punktów. Do tej pory w całym sezonie zdobyła dwa mniej.

ŁKS SIEMENS - ODRA BRZEG 65:68 (14:18, 14:12, 17:21, 13:7, 7:10)

ŁKS Siemens: Włodarska 16, Białogór, Dominauskaite po 13, Czernij, Głaszcz po 8, Owczarek 5, Hrickova 2 oraz Kazimierova.

Odra: Babicka 19, Pietraszek 15, Proszczenko 12, Koc, Chełczyńska po 6, Morka, Makowska po 5 oraz Rzeźnik.

jw (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 27 listopada 2005, 23:49

ale Kasce beznadziejne zdjecie zrobili :/

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 28 listopada 2005, 08:12

Gorzkie cukierki porażka koszykarek ŁKS

Poniedziałek, 28 listopada 2005r.

Trzecią w tym sezonie przykrą niespodziankę na swoim boisku sprawiły koszykarki ŁKS Siemens AGD. Na inaugurację przegrały jednym punktem z Meblotapem (51:52), niedawno uległy w outsiderowi w Jeleniej Górze, a w sobotę uległy trzema "oczkami" po dogrywce Cukierkom Odra. Wpadka łodzianek smuci tym bardziej, że z tym samym zespołem łatwo wygrały w środę w Pucharze Polski. ŁKS przekonał się, że cukierki mogą być również gorzkie.

Obrazek
Marzena Głaszcz minęła Agnieszkę Makowską

ŁKS Siemens AGD Łódź - Cukierki Odra Brzeg 65:68 (14:18, 14:12, 17:21, 13:7, 7:10)

ŁKS Siemens: Włodarska 16, Dominauskaite 13, Stańczak-Białogór 11, Czernij i Głaszcz po 8, Owczarek 7, Hrickova 2, Kazimirova 0. Trener: Mirosław Trześniewski.

Cukierki Odra: Babicka 19, Pietraszek 15, Proszczenko 12, Chełczyńska i Koc 6, Makowska i Morka 5, Rzeźnik 0. Trener: Krzysztof Kubiak.

W porównaniu z meczem pucharowym w Odrze nastąpiła jedna zmiana. Do zespołu dołączyła wysoka Agnieszka Pietraszek. Całe spotkanie rozegrała też liderka drużyny Olena Proszczenko, która w pierwszej fazie pucharowego spotkania doznała kontuzji i później nie grała.

Sobotni mecz miał zupełnie inny przebieg niż środowy. ŁKS nie potrafił utrzymać inicjatywy. Wprawdzie prowadził 5:0, 9:7 i 12:8, ale w 9 min, po rzucie Proszczenko, było już 12:13.

Łodzianki nie stwarzały zagrożenia rzutem z dystansu. Nie mogła "wstrzelić się" Birute Dominauskaite, która włączyła się dopiero w czwartej kwarcie. Słabszy dzień miała równo dotąd grająca Katarina Hrickova i to jest również jedno ze źródeł porażki.

Na liderkę zespołu wybiła się Magdalena Włodarska i po jej dwóch trafieniach ŁKS odzyskał prowadzenie w 18 minucie (25:24). Bardzo dobrą zmianę dała w trzeciej ćwiartce Monika Białogór. Brała na siebie ciężar gry i pięć jej akcji "trzymało" wynik. Takich zawodniczek, które nie boją się odpowiedzialności, brakuje w ŁKS najbardziej. Szczególnie rażące było to w trudnych chwilach.

Nadeszły one już na początku ostatniej ćwiartki. Po rzucie Proszczenko za 3 punkty przewaga Odry wzrosła do 9 punktów (45:54). Trzema "trójkami" (2 razy Dominauskaite i Marzena Głaszcz) ŁKS doprowadził do remisu (54:54). Jeszcze w 37 min było 58:56. Błędy Włodarskiej i Eleny Czernij ułatwiły rywalkom doprowadzenie do dogrywki.

W przedłużonym czasie gry łodzianki grały nerwowo, nie miały pomysłu na rozegranie ataku. Na

38 s przed końcem Dominauskaite podała w aut (63:64), a sekundy przed końcem Włodarska zrobiła błąd kroków (65:67).

Ten wynik praktycznie przesądza, że ŁKS raczej będzie się bronił przed spadkiem niż aspirował do zaplecza czołówki.

Marek Kondraciuk - Dziennik Łódzki

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”