wg PLKK 1200MARAS pisze:Ilu kibiców było obecnych na tym meczu?????
Prosze o wiarygodne dane!
Lotos - Wisła 81:71.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Miał być to wielki spektakl, jednak brak w Wiśle Johnson troszkę popsuł plany.. Lotos pokazał klasę, grając bardzo efektywnie, momentami efektownie (Powell i Nolan, które rozegrały wspaniałą partię). Trener Koniecki zdecydowanie zbyt późno wprowadził Monikę Krawiec, nie wiem dlaczego nie skorzystał z usług Asi Czarneckiej i Magdy Skorek. Według mnie gdyby Skerović zagrała na lepszym procencie skuteczności i wystąpiły wspomniane zawodniczki + Johnosn mecz wyglądałby tak jak wszyscy sobie go wyobrażali. A tak - Lotos zagrał swoje, Biba i Margo rzuciły swoje i pewne zwycięstwo Lotosu. Ten mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że Lotos to wciąż najmocniejsza drużyna w Polsce, a Wisła zagra z Polfą o srebro no chyba, że... 
..you got to lose, to know how to win..
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Viallos pisze:
Rekordowe kluby
Mecz koszykarek Lotosu z Wisłą Kraków był spotkaniem najbardziej utytułowanych w Polsce klubów. Krakowianki tytuł mistrzyń Polski zdobywały aż 18 razy. Oprócz nich, szuka ta nie udała się jeszcze nikomu. Gdynianki mistrzowską koronę ubierały osiem razy. Jednak aż siedem tytułów wywalczyły z rzędu. Tego przed nimi nikt nie dokonał. Nawet Wisła.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Kolejna "świetna" twórczość pana dziennikarza. W kwestii formalnej to mi się wydaje że ŁKS ma 10 tytułów mistrzowskich. Więc nie był to mecz dwóch najbardziej utytułowanych drużyn.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Dokładnie 9, no ale po co o nas pisać, gdzie my tam biedne owieczki.. .Pan "dziennikarz" i tak wie lepiej kto jest bardziej utytuowanySzymon pisze:Viallos pisze:
Rekordowe kluby
Mecz koszykarek Lotosu z Wisłą Kraków był spotkaniem najbardziej utytułowanych w Polsce klubów. Krakowianki tytuł mistrzyń Polski zdobywały aż 18 razy. Oprócz nich, szuka ta nie udała się jeszcze nikomu. Gdynianki mistrzowską koronę ubierały osiem razy. Jednak aż siedem tytułów wywalczyły z rzędu. Tego przed nimi nikt nie dokonał. Nawet Wisła.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Kolejna "świetna" twórczość pana dziennikarza. W kwestii formalnej to mi się wydaje że ŁKS ma 10 tytułów mistrzowskich. Więc nie był to mecz dwóch najbardziej utytułowanych drużyn.

O zwycięstwie i o tym że Lotos pozostanie nr.1 w Polsce byłem, jestem i będę przekonany – jeśli zdarzy się inaczej to będzie dla mnie wielka niespodzianka... – ale nie będzie.
Powiem więcej – mocno dyskusyjny wydaje mi się medal srebrny dla Krakowa – gdyby nie pech Sylwii Wlaźlak to nawet nie byłby dla mnie w ogóle dyskusyjny...
Magda Skorek natomiast grała w Łodzi za mało z tego co słyszałem (średnio około 20 min/mecz) – mam nadzieje, że teraz jej talent nie zostanie sprowadzony do roli treningowego sparingpartnera dla innych wiślaczek – zwłaszcza w aspekcie tego, że nie wszystkie jeszcze są...
Mikey:
ŁKS ma 9 tytułów MP... powojennych – do tego jeszcze jeden bodaj z... 32 czy 38 roku? nie pamiętam, muszę sprawdzić... – z niezrozumiałych dla mnie powodów nie „używamy” go jako dorobku klubu – sprawdzę o co tam chodziło... coś nie tak było i ktoś ten tytuł podważał – rozgrywki nazywały się inaczej niż Mistrzostwa Polski akurat w tym roku, czy ŁKS miał inną nazwę – jest to gdzieś dokładnie opisane w starym „programie na mecz” – w każdym razie medale były, zatem dla własnej satysfakcji możemy powiedzieć, że ŁKS był 10 razy najlepszą drużyną w Polsce...
Powiem więcej – mocno dyskusyjny wydaje mi się medal srebrny dla Krakowa – gdyby nie pech Sylwii Wlaźlak to nawet nie byłby dla mnie w ogóle dyskusyjny...
Magda Skorek natomiast grała w Łodzi za mało z tego co słyszałem (średnio około 20 min/mecz) – mam nadzieje, że teraz jej talent nie zostanie sprowadzony do roli treningowego sparingpartnera dla innych wiślaczek – zwłaszcza w aspekcie tego, że nie wszystkie jeszcze są...
Mikey:
ŁKS ma 9 tytułów MP... powojennych – do tego jeszcze jeden bodaj z... 32 czy 38 roku? nie pamiętam, muszę sprawdzić... – z niezrozumiałych dla mnie powodów nie „używamy” go jako dorobku klubu – sprawdzę o co tam chodziło... coś nie tak było i ktoś ten tytuł podważał – rozgrywki nazywały się inaczej niż Mistrzostwa Polski akurat w tym roku, czy ŁKS miał inną nazwę – jest to gdzieś dokładnie opisane w starym „programie na mecz” – w każdym razie medale były, zatem dla własnej satysfakcji możemy powiedzieć, że ŁKS był 10 razy najlepszą drużyną w Polsce...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”