AZS Gorzów- Ostrovia Ostrów 58:54

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 31 października 2004, 10:32

MARAS tak nas zapraszasz, a kilka dni temu azs poznan gral w ostrowie i jakos nie widzialem zadnych kibicow z poznania. trudno bylo przyjechac do nas??
|| www.zizufoto.pl ||
Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski
!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||
Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp
!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 października 2004, 13:25

Odnoszę wrażenie, że Ostrovia to jest taka szara myszka pośród innych drużyn ale jakoś nikt nigdy nie ma nic do naszej drużyny...cieszy mnie to nawet :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 października 2004, 13:55

mati pisze:Odnoszę wrażenie, że Ostrovia to jest taka szara myszka pośród innych drużyn ale jakoś nikt nigdy nie ma nic do naszej drużyny...cieszy mnie to nawet :D

Myślę, że szacunek i sympatię tak wielu wzbudza sposób budowania drużyny - konsekwentne opieranie się na tym samym składzie osobowym i dobra praca z młodzieżą. Bez wielkich pieniędzy, bez koszykarek zagranicznych rzetelną pracą i staraniami wielu oddanych osób klub w ciągu dwóch lat dwa razy awansował i ciągle tą samą metodą stara się walczyć z najlepszymi pokazując, że wiara i chęci przenoszą góry, a to zawsze budzi sympatie.

POWODZENIA OSTROVIO!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 31 października 2004, 21:59

Trochę wiem na temat sytuacji w ostrowskiej drużynie dlatego składam ukłon w strnę zawodniczek i ludzi którzy robią chyba wszystko co mogą by utrzymać ten zespół w ekstraklasie.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 października 2004, 23:58

ZiZu pisze:MARAS tak nas zapraszasz, a kilka dni temu azs poznan gral w ostrowie i jakos nie widzialem zadnych kibicow z poznania. trudno bylo przyjechac do nas??

Było to dla nas niewykonalne ponieważ mecz był w środe! A większość z nas miała w tym czasie zajęcia bądź to w szkole bądź na uczelniach!
Z tego morał że zrezygnowaliśmy z przyjazdu do was!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 listopada 2004, 00:18

:lol: :lol: :lol: Maras zaczyna prawić morały? :lol:
Środa to nie jest żadna wymówka. Zawsze można iść na wagary lub np. tak jak ja w dniu meczu miec "wypadek samochodowy" :lol: i nie iść do pracy.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 listopada 2004, 11:26

Szymon pisze::lol: :lol: :lol: Maras zaczyna prawić morały? :lol:
Środa to nie jest żadna wymówka. Zawsze można iść na wagary lub np. tak jak ja w dniu meczu miec "wypadek samochodowy" :lol: i nie iść do pracy.

O kurde! a jaką furę "rozwaliłeś"? :lol: :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 listopada 2004, 11:30

mati pisze:Odnoszę wrażenie, że Ostrovia to jest taka szara myszka pośród innych drużyn ale jakoś nikt nigdy nie ma nic do naszej drużyny...cieszy mnie to nawet :D

Kto wie czy ten sezon nie będzie przypominał poprzedni, ostatecznie zakończony happy-endem dla Ostrovii.

Mati - powiadasz, że 7,7 sekundy na 60 metrów mi nie starczy? :wink: :roll:
..you got to lose, to know how to win..

duane
Nowy na forum

Postautor: duane » 01 listopada 2004, 21:41

Porażka Ostrovii Ostrów Wlkp.

gg 01-11-2004 , ostatnia aktualizacja 01-11-2004 17:39

Po środowej, dotkliwej porażce z AZS Poznań, koszykarki Ostrovii pojechały walczyć o ligowe punkty do Gorzowa. Przegrały wprawdzie mecz z PWSZ, ale różnicą tylko czterech punktów. - Dziewczyny psychicznie odbiły się po porażce w derbach - stwierdził trener Ostrovii Mirosław Orczyk.

Początek meczu nie mógł napawać optymizmem szkoleniowców z Ostrowa. Ilona Mądra i jej koleżanki nie potrafiły przebić się przez obronę rywalek, nie grzeszyły też skutecznością. W 4. min koszykarki PWSZ prowadziły 8:0 i zanosiło się na kolejny pogrom ostrowskiego zespołu. Jednak niespełna dwie minuty później podopieczne Mirosława Orczyka przegrywały już tylko 6:8. Właśnie taki obraz gry miało całe sobotnie spotkanie. Kiedy koszykarki z Gorzowa wypracowały sobie znaczniejszą przewagę, zawodniczki Ostrovii natychmiast niwelowały straty.

Wynik pierwszej połowy ustaliła Czubak, trafiając zza linii 6,25 m i gorzowianki prowadziły 38:33. Po zmianie ostrowianki pozwoliły sobie na moment nieuwagi. Błędy w obronie i serię nieskutecznych rzutów wykorzystały rywalki, które w 26. min wyszły na prowadzenie 48:35. - W tym momencie stało się już jasne, że nie wygramy tego meczu - przyznał trener Orczyk. Ostrowianki nadal walczyły i znów zaczęły odrabiać straty. W 36. min przegrywały już tylko 46:52. Kiedy jednak wydawało się, że Wielkopolanki odrobią straty, znów przytrafiły im się dwa niecelne rzuty spod kosza.

PWSZ GORZÓW WLKP. 58
OSTROVIA OSTRÓW WLKP. 54
Kwarty: 21:14, 17:19, 12:8, 8:13

PWSZ: Żurawska 15 (1x3), Szott 14 (1), Anaejionu 10, Czubak 8 (1), Kozdroń 5 (1), Szuwary 4, Kaszewska 2, Kramer 2, Pawłowska 0, Semerda 0, Żyłczyńska 0.

Ostrovia: Mądra 15 (1), Górzyńska 12, Żurkowska 8, Kaczmarek 7, Siwczak 6, Górczak 3, Anioła 3, Przybylak 0.

Gazeta Wyborcza

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”