Ostrovia Ostrów - Wisła Kraków 35:84

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 listopada 2004, 00:38

:cry: POWODZENIA Ostrovio i Ostroviacy (czyt. kibice Ostrovii)!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 listopada 2004, 07:52

Chciałem przeprosić wszystkich kibiców, że musieli oglądać ten mecz w telewizji. Już mnie to zaczyna wkurzać! Wkurza mnie postawa zawodniczek. Przed meczem rozluźnione, luzik totalny...wkońcu nikt nie wymaga od nas zwycięstwa! Ale choć trochę poczucia! Ja wiem, że z Wisłą wygrać nie można było! NIE MOGLIŚMY WYGRAĆ! Ale one nawet nie walczyły. Jest mi przykro z tego powodu! nie możemy się równać z zespołem tej klasy! Dziewczyny muszą uwieżyć w to, że wygrać a przynajmniej powalczyć idzie z każdym! Jak tego nie zrozumieją to po co grać w koszykówkę?

PS. Viallos też myślałem, ze to żart ale jednak Pan Szymanowski powiedział wyraźnie Jacek! Cóż...nie mam nic do niego ale wydaje mi się, że troszkę jeszcze musi się bardziej doświadczyć. Wydaje mi się, że jak szybko nie znajdziemy trenera to będzie kicha! Ilona powie...ruszcie d**y, dalej gramy dziewczyny! Ona je zmotywuje ale no cóż to nie jest 1 liga gdzie mogła by być grającym trenerem!

PS2. Dziękujemy Panie Mirku za wszystko. Prawda jest taka co powtórzę, że jest to jedna z nielicznych osób która wkładała serducho w ten zespół. Wygraliśmy to co mogliśmy wygrać. Mecz z Chełmem a i tak wydaje mi się, że za dużo wygraliśmy bo Chełm to od nas lepszy przeciwnik i mieliśmy poprostu szczęscie. Żeby trenowac trzeba mieć materiał na zawodniczki...JESCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKO TRENERZE!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Fan KK

Postautor: Fan KK » 22 listopada 2004, 12:55

Mati - widze że pan Orczyk wkrecił Cie na maxa! Bo ja znam cala sytuajce z troszke innej strony! Ale Ty chyba jestes jeszcze za młody żeby wiedzieć wszystko :) A tak poza tym to Ostrovia ma kim grać tylko może brakowało kogoś kto to wszystko bu ustawił! Bo dziewczyny udowodniły juz w tym sezonie ze maga zawalczyc z kazdym :!:

Gość

Postautor: Gość » 22 listopada 2004, 14:17

Do Fana KK - lepiej nie zwracaj uwagi Matiemu bo sie obrazi na caly świat! On musi miec zawsze racje!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 listopada 2004, 15:09

Fan KK pisze:(...) A tak poza tym to Ostrovia ma kim grać tylko może brakowało kogoś kto to wszystko bu ustawił! Bo dziewczyny udowodniły juz w tym sezonie ze maga zawalczyc z kazdym :!:

Faktycznie - ma kim grać, podobnie jak większość zespołów pierwszej ligi. Jednak każdy rozsądnie myślący zdaje sobie sprawę, że drużyna Ostrovii jest personalnie słabsza niż rok temu - ubyły bardzo wartościowe zawodniczki (Marta Korgiel czy Ola Karpińska), a w zamian pozyskano przeciętną do tej pory w innych klubach Górzyńską i debiutujące w ekstraklasie Przybylak i Aniołę. Trochę jednak obiektywizmu... podobnie jak z tym, że już w tym sezonie pokazały, że mogą zawalczyć "z każdym" - taaaa... niech się boją Lotos, Wisła, Pabianice! Wszyscy rozsądni zdają sobie sprawę co jest celem Ostrovii na ten sezon - póki co jednak nie wygląda to dobrze i myślę, że żaden trener, nawet cudotwórca, nie będzie miał łatwiej niż poprzedni... Niestety trzeba pomyśleć o wzmocnieniach (i w związku z tym pieniądzach).

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 listopada 2004, 16:41

Wisła udowodniła ze z dwoma amerykańkami jest głównym kandydatem do mistrzostwa polski.Polfie i Lotosowi będzie bardzo trudno dotrzymacć Wiśle kroku i toczyć wyrównane boje w dalszej części sezonu.Na korzyść Wisły przemawia b.wyrównany skład i super gwiazdy.(Polfa nie ma gwiazd a Lotos nie ma zmienniczek).Myśle że i w Europie Wisła może powalczć o FF.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 listopada 2004, 17:02

Ostrovia Ostrów Wlkp. - Wisła Kraków 35:84

gg 21-11-2004 , ostatnia aktualizacja 21-11-2004 18:42

Wysoko przegranym meczem z Wisłą Kraków pożegnał się z Ostrovia trener Mirosław Orczyk. Jego miejsce zajął drugi szkoleniowiec Jacek Wawrzyniak. - Na moje odejście złożyły się dwa powody: kłopoty finansowe klubu i choroba ojca. Muszę się zająć rodziną - usprawiedliwiał swoje odejście Orczyk

W konfrontacji z Wisłą Kraków po wodzą Arkadiusza Konieckiego koszykarki Ostrovii spisywane były na "pożarcie". Ale w pierwszej kwarcie niespodziewanie dotrzymywały kroku bardziej rutynowanym przeciwniczkom. Po śmiałym wejściu na kosz Joanny Górzyńskiej-Szymczak Ostrovia w 2. min prowadziła 5:3. Oprócz Górzyńskiej nieźle grały Dominika Górczak i Monika Siwczak. Głównie dzięki nim ostrowianki po pierwszej kwarcie przegrywały różnicą jednego punktu (12:13). W drugiej kwarcie na parkiecie niepodzielnie rządziły już koszykarki z Krakowa. Zawodniczki "Białej Gwiazdy" bezwzględnie wykorzystywały wszystkie błędy przeciwniczek i systematycznie powiększały przewagę. W 26. min prowadziły już 51:28. Prawdziwy popis gry koszykarki Wisły dały jednak dopiero w czwartej kwarcie. Ostrowianki przez pięć minut nie trafiły do kosza. - Defensywa Wisły jest naprawdę wyśmienita, ale nie można się temu dziwić, bo drużyna jest zbudowana z naprawdę dobrych koszykarek - mówił trener Ostrovii Mirosław Orczyk. Pierwsze punkty w czwartej kwarcie dla zespołu gospodarzy zdobyła Monika Szymańska, która wykorzystała jeden rzut osobisty.

Ostrovia Ostrów Wlkp. 35
Wisła Kraków 84
Kwarty: 12:13, 8:24, 10:25, 5:22

Ostrovia: Mądra 8 (2x3), Żurkowska 7 (1x3), Szymańska 5, Górzyńska-Szymczak

4, Górczak 3 oraz Siwczak-Dajksler 8, Biela 0, Anioła 0, Banaszkiewicz 0, Przybylak 0.

Wisła: Perovanović 14, Smith 12, Krawiec 9, Johnson 8 (1x3), Trafimava 0 oraz Kress 10, Kenig 8, Czarnecka 6 (2x3), Czepiec 6, Gburczyk 5, Skerovic 4, Radwan 2.

dla gazety

Arkadiusz Koniecki

trener Wisły Kraków

Moim koszykarkom trudno się grało przeciw Ostrovii mimo że jest dość uboga personalnie. Moje podopieczne zagrały nieco zachowawczo. Może chciały wygrać pojedynek jak najmniejszym nakładem sił?

Mirosław Orczyk

trener Ostrovii Ostrów

Nie sposób porównywać naszą drużynę z Wisłą. Walczyliśmy z bardzo silną ekipą, która chce wywalczyć w tym sezonie złoty medal. Dzisiaj zobaczyliśmy, jak grają czołowe europejskie koszykarki.

Jacek Wawrzyniak

nowy trener Ostrovii

Po rezygnacji Mirosława Orczyka prezes Włodzimierz Szymanowski zaproponował mi stanowisko pierwszego trenera. Nie boję się tego wyzwania. Mam już pewne plany. Każdy w życiu podejmuje jakieś wyzwania, ja właśnie to zrobiłem. Bo jest dość wcześnie na to, bym pracował samodzielnie jako pierwszy trener w zespole grającym w ekstraklasie. Jestem młodym szkoleniowcem. Ale właśnie otrzymałem życiową szansę i postaram się ją wykorzystać. Naszym celem jest utrzymanie się w ekstraklasie, jeśli jednak spadniemy, to nikt nie będzie robił z tego tragedii.

not. gg

KONIEC OSTROVII II

Zespół rezerw Ostrovii został wycofany z I-ligowych rozgrywek. Młode koszykarki nie będą już miały możliwości ogrywania się w lidze. Powodem wycofania rezerw był brak środków na utrzymanie zespołu w I lidze. - Wycofał się sponsor. Postanowiliśmy więc zrezygnować z granie w I lidze - stwierdził prezes Ostrovii Włodzimierz Szymanowski. Nie jest wykluczone, że Monika Śniegocka oraz Aleksandra Łuczak będą uczestniczyć w treningach pierwszego zespołu. - Zaproponowaliśmy im udział w treningach pierwszego zespołu i grę w meczach sparingowych - dodał prezes Ostrovii.

źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 listopada 2004, 17:10

Szymon pisze:(...) jeśli jednak spadniemy, to nikt nie będzie robił z tego tragedii.
(...)

I już mi się trener zaczynąjący pracę takim stwierdzeniem przestaje podobać :(

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 23 listopada 2004, 08:43

Fan KK pisze:Mati - widze że pan Orczyk wkrecił Cie na maxa! Bo ja znam cala sytuajce z troszke innej strony! Ale Ty chyba jestes jeszcze za młody żeby wiedzieć wszystko :) A tak poza tym to Ostrovia ma kim grać tylko może brakowało kogoś kto to wszystko bu ustawił! Bo dziewczyny udowodniły juz w tym sezonie ze maga zawalczyc z kazdym :!:

Widocznie punkt widzenia zależny jest od punktu siedzenia. Ostrovia udowodniła, że może walczyć z każdym. Moim skromnym zdaniem wydaje mi się, ze Orczyk więcej nie mógł zrobić...ale widocznie znamy inne fakty. Pozatym nic mi nie wkrecał poprostu widze co się dzieje. Nie raz już byłem na treningu i widze jakie podejście do niego mają które zawodniczki. I nie udawaj mi tutaj bardzo związanego z klubem. A jak już jesteś osobą która jest na tyle blisko klubu to może byś się przedstawił. Bo widzisz pisać każdy może. Łatwo mówić! Ale żeby zrobić coś by było lepiej to nie ma nikogo! Ja Jackowi życzę wszystkiego najlepszego. Mam nadzieję, że się utrzymamy. Będzie ciężko. Ostrovia ma personalnie jedną zawodniczkę, która z powodzeniem może grać w ekstraklasie i ma na tyle ustabilizowaną formę. Jest to Ilona Mądra!

Do Fana KK - lepiej nie zwracaj uwagi Matiemu bo sie obrazi na caly świat! On musi miec zawsze racje!

:roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”