XVII kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 grudnia 2008, 18:06

walczacy z wiatrakami pisze:
feri pisze:Poza tym jest przeszłość w kobiecej koszykówce w Gorzowie: Stilon. W historii Gorzów był bez koszykówki tylko 2 lata chyba...

rozumiem, że teraz same wychowanki na parkiecie w Gorzowie biegaja? :wink:

nie kumam cie, co ma piernik do wiatraka?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 grudnia 2008, 22:00

dlaczego mnie nie dziwi, że ten temat ma już ósmą stronę? :lol:

nie było mnie, nie było okazji - gratulacje dla Torunia :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 grudnia 2008, 22:12

Kuba pisze:dlaczego mnie nie dziwi, że ten temat ma już ósmą stronę? :lol:

nie było mnie, nie było okazji - gratulacje dla Torunia :)

Czemu mnie nie dziwi ze w temacie Gorzowsko-Torunskim jest prawie 40 postów ludzi z Krakowa i Gdyni... juz nie liczac postow kibicow z Polkowic czy poznania... suma sumaróm.. wychodzi 8 stron :lol: :lol: :lol:

Cos ostatnio była mowa ze zaduzo Gorzowa wszedzie... widac ze jakos nie jestesmy sami... "ale cóż nikogo to przecież nie razi" ;) ... bo jedyna słuszna opcją na tym forum jest Krakow :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 27 grudnia 2008, 23:38

każdy chcial pogratulować piernikom!!!
poza tym jesteście 3 siła tej ligi więc wzbudzacie troche zainteresowanie!
przez ostatnie parę lat tylko WISŁA i Lotos wreszcie cos sie dzieje!
a co do ilości postów to jednak do rekordu z meczu Lotos-WISŁA troche brakło...
I mam nadzieje że jeszcze sie gdzies potknięcie...bo finał bez Lotosu i WISŁY to jak Ocean Spokojny bez wody!
Forza Stilon i najlepszego na Nowy Rok!!!!!!!!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 27 grudnia 2008, 23:48

JaroTS pisze:Forza Stilon

W tym momencie troszeczkę pojechałeś po bandzie. Radzę czasem pomyśleć zanim się coś napisze. Gdyby w tym momencie ze strony któregoś forumowicza padło stwierdzenie Forza C... (poprzez szacunek nie dokończę) rozpętałoby to kolejną wojenkę. Moim zdaniem jest to ewidentna próba zaczepki (zresztą niesmacznej i nie na miejscu) i mam nadzieję, że admini rozpatrzą to w sposób normalny, a nie poprzez pryzmat lokalnego patriotyzmu.

Bez odbioru. :evil:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 28 grudnia 2008, 00:25

przecież to był żarcik to oczywiste... u was nie ma takiej wojny jak u nas!
a Stilon stary poczciwy klub Zenek Burzawa i wszystko jasne...okey Stal Gorzów tez lubię bo często Gollob i spółka jeżdżą własnie po bandzie!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 28 grudnia 2008, 02:02

Ale jeśli AZS przegra np. w ostatniej kolejce u siebie z CCC (które może jeszcze do ostatniej kolejki walczyć o 4 miejsce), to wtedy Wisła wygrywając z Lotosem wyżej niż 9 pkt jest pierwsza, Lotos drugi, AZS - trzeci. Scenariusz wcale nierealny, więc czemu krakowianki i gdynianki miałyby się dogadać co do wyniku??

PS. Proszę moderatora o usunięcie tego postu. Pomyliły mi się wątki. :lol: :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 grudnia 2008, 02:24

Off-topicowo wyjaśniam:
W Gorzowie sytuacja kibicowska jest trochę skomplikowana. Bo tak: kiedyś był tylko Stilon i Stal, ale nie było jakiejś wielkiej bezpośredniej wojny, jak w przypadku Wisła - Cracovia, bo Stal i Stilon rywalizowały w innych dyscyplinach sportowych. Wrogiem nr 1 Stali Gorzów był i jest Falubaz Ziel. G., Stilon natomiast miał i ma swoje "układy"i "wojny" z piłkarskimi rywalami. Po przekształceniach w gospodarce w latach 90-tych ZWCH Stilon przestały sponsorowac piłkę i klub upadł. Reaktywował się jako GKP. Ale jak wszyscy miejscowi wiedzą, nikt w meczach 1 ligi piłkarskiej nie skanduje GKP, tylko Stilon - marka kibicowska pozostała. W tamtych czasach Stilon miał jeszcze sekcję siatkówki mężczyzn i koszykówki kobiet. I o ile spadkobierca piłkarski ma wsparcie kibiców Stilonu, to w odrodzonej sekcji koszykówki kobiet sytuacja jest zupełnie inna, wraz z narodzeniem się nowego klubu, narodziło się nowe środowisko kibicowskie AZS, bo klub jednoznacznie odciął sie od przeszłości, zmieniając nawet halę sportową. Nie wiem jak jest z GTPS w siatkówce, bo od czasów Sebastiana Świderskiego i wicemistrzostwa Polski Stilonu, nigdy tam nie byłem, ale żeby jeszcze bardziej zamieszać powiem, że obecny ekstraklasowy AZS AWF w piłkę ręczną to kiedyś była... Stal Gorzów, natomiast ani kibiców Stali, ani AZS-u koszykarskiego na piłce ręcznej raczej się nie zobaczy :)

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 28 grudnia 2008, 11:02

JaroTS pisze:każdy chcial pogratulować piernikom!!!
poza tym jesteście 3 siła tej ligi więc wzbudzacie troche zainteresowanie!
przez ostatnie parę lat tylko WISŁA i Lotos wreszcie cos sie dzieje!
a co do ilości postów to jednak do rekordu z meczu Lotos-WISŁA troche brakło...
I mam nadzieje że jeszcze sie gdzies potknięcie...bo finał bez Lotosu i WISŁY to jak Ocean Spokojny bez wody!
Forza Stilon i najlepszego na Nowy Rok!!!!!!!!!!

Debilu prosze CIE zamilknij... I najlepiej nie wypowiadaj sie na tym forum. A jesli juz masz taka ochote to nie wchodz na tematy kibicowskie ... bo gowno masz do powiedzenia i tyle w tym temacie. Uznajesz sie za kibica Wisly i piszesz jakies FORZA STILON? Jestes zwyklym idiota i tyle ... Zreszta jesli masz cos do powiedzenia to zapraszam na rozmowe przy okazji najblizszego meczu - nie trudno mnie znalezc ...

Do wszystkich fanow z Gorzowa - zlejcie go z dupy... zwykly matol i tyle .. podobnie jak jakis KRYSTI10 ... nikt nie wie kim oni sa...

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 11:34

Nawiazujac do slow kibicow zGorzowa to mnie troche dziwi... dlaczego stal gorzow a mowa dokladnie o sekcji zuzla i i ch kibicach nei przeniesli sie na zime na hale wspierajac chociazby koszykowke zenska ? Moze dlatego ze macie wiecej sekcji z ekstraligowymi druzynami chociaz tego nei sledze i nie wiem ale w Lesznie to dziala w ten sposob ze wielu kibicow Teczy to rowniez kibice Unii Leszno

... bo jedyna słuszna opcją na tym forum jest Krakow

endrju no co ty nei powiesz ;) przeciez tutaj rownoczesnie mozna by bylo napisac w tytule nie Forum koszykowki kobiet tylko Krakowskie - FKK

nie od dzis wiadomo ze kto zaatakuje slownie Goliata to ma tu przechlapane i za byle co bany :)

to taki maly off topic poszedł :)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 12:02

feri pisze:Off-topicowo wyjaśniam:
... że obecny ekstraklasowy AZS AWF w piłkę ręczną to kiedyś była... Stal Gorzów, natomiast ani kibiców Stali, ani AZS-u koszykarskiego na piłce ręcznej raczej się nie zobaczy :)

Z tego co ja pamietam to pilkarze reczni byli sekcja Stilonu... a nie Stali... bynajmniej przypominam sobie dokladna sytuacje ktora byla w 2000 roku jak zespol siatkarski gral w finale z Mostostalem... i byl tam jakis problem z kibicami... ze normalnie Stilon robil tam doping... a w meczach finalowych cos klub sie "dupa" do nich wypial i powiedzial ze tylko bodajze 40 osob moze wejsc za free :)... wtedy sfrustrowani kibice Stilonu poszli na reczna mowiac "tam graja nasze chlopaki".

Nawiazujac do slow kibicow zGorzowa to mnie troche dziwi... dlaczego stal gorzow a mowa dokladnie o sekcji zuzla i i ch kibicach nei przeniesli sie na zime na hale wspierajac chociazby koszykowke zenska ? Moze dlatego ze macie wiecej sekcji z ekstraligowymi druzynami chociaz tego nei sledze i nie wiem ale w Lesznie to dziala w ten sposob ze wielu kibicow Teczy to rowniez kibice Unii Leszno

Tak jak dla mnie osobiscie zuzel jest sportem przejsciowym miedzy sezonami koszykowki... tak samo wielu fanow zuzla traktuje koszykowke i pojawiaja sie na meczach, jednak zadnej inicjatywy nie wykazuja ;). To samo Stilon tez nieraz widac ich na trybunach.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 grudnia 2008, 13:58

Endrju pisze:
feri pisze:Off-topicowo wyjaśniam:
... że obecny ekstraklasowy AZS AWF w piłkę ręczną to kiedyś była... Stal Gorzów, natomiast ani kibiców Stali, ani AZS-u koszykarskiego na piłce ręcznej raczej się nie zobaczy :)

Z tego co ja pamietam to pilkarze reczni byli sekcja Stilonu... a nie Stali... bynajmniej przypominam sobie dokladna sytuacje ktora byla w 2000 roku jak zespol siatkarski gral w finale z Mostostalem... i byl tam jakis problem z kibicami... ze normalnie Stilon robil tam doping... a w meczach finalowych cos klub sie "dupa" do nich wypial i powiedzial ze tylko bodajze 40 osob moze wejsc za free :)... wtedy sfrustrowani kibice Stilonu poszli na reczna mowiac "tam graja nasze chlopaki".

Endrju, pogrzebałem trochę w necie i okazuje się, że rację masz i Ty i ja ;)
"Zespół AZS-AWF walczył z powodzeniem w ekstralidze, plasując się przez cztery kolejne cykle rozgrywek w środku tabeli. Najwyższą lokatę – piątą zajął w pierwszym roku startów w barwach KS STAL. Po sezonie 1987/88 musiał opuścić ekstraklasę.(...) Po dwóch latach (1994) (...) doszło do reaktywowania zespołu, do którego powrócili byli zawodnicy pierwszoligowi: (...). Stanowili oni trzon nowej drużyny, która w barwach ZTKKF STILON została zgłoszona do rozgrywek trzeciej ligi."

sorry za offtopa, ale sprawa wyjasniona :)
Przy okazji widać, jak trudno bylo w 120-tys mieście egzystowac sekcji, ktora pod wzgledem popularnosci jest gdzies na 5 miejscu... (za zuzlem, piłka, koszem i siatka...) a mimo to są dziś w ekstralidze - szacun :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 grudnia 2008, 17:38

http://pl.youtube.com/watch?v=SngvoazZHn8
"Gorzowianki dzieki szerszej ławce rezerwowych starały sie odrabiac straty..." :lol: :lol: :lol:
Hehe... 7 (Taylor, Zohnova, Breitreiner, Richards, Zurowska, Czubak i Kaczmarczyk) zawodniczek to naprawde szeroki sklad... mozna AZS-owi pozazdroscic liczebnosci :D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 06 stycznia 2009, 17:19

Nie wiem gdzie to wrzucić, więc wrzucę tu :

Kłopoty Breitreiner

TK/inf. własna /14:18

Reprezentacja niemieckich koszykarek będzie musiała sobie radzić w decydującej rundzie eliminacji do mistrzostw Europy bez Anne Breitreiner, zawodniczki KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.
24-letnia koszykarka doznała bowiem urazu naderwania ścięgna Achillesa i teraz czeka ją dłuższa przerwa w grze.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”