Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: Co słychać w Toruniu ?
tak - play off. Ale mimo wszystko nie chciałbym startować w play off z pozycji 5-8 .
Mecz z Artego też nie będzie spacerkiem bo znając życie - znowu nikt nie upilnuje np: Marty Urbaniak - a ta będzie trafiać aż miło . Bo z Liderem nasze panie nie potrafiły przykryć Perlińskiej i Półtorak , w z Widzewem - Katarzyny Kenig. A przecież wiadomo było że potrafią za 3 pkt trafiać.
Podobnie może być w derbach. Sibora może zaskoczyć , może zagra już Stephanie Raymond , ,,trójki'' Urbaniak już mnie nie zaskoczą. Ale obawiam się by Crisman nie zaszalała - BO MY NIE MAMY TAKIEJ ZAWODNICZKI . Mamy zbyt statyczne Mazić i Perostijską - one w obronie są słabe.
Mecz z Artego też nie będzie spacerkiem bo znając życie - znowu nikt nie upilnuje np: Marty Urbaniak - a ta będzie trafiać aż miło . Bo z Liderem nasze panie nie potrafiły przykryć Perlińskiej i Półtorak , w z Widzewem - Katarzyny Kenig. A przecież wiadomo było że potrafią za 3 pkt trafiać.
Podobnie może być w derbach. Sibora może zaskoczyć , może zagra już Stephanie Raymond , ,,trójki'' Urbaniak już mnie nie zaskoczą. Ale obawiam się by Crisman nie zaszalała - BO MY NIE MAMY TAKIEJ ZAWODNICZKI . Mamy zbyt statyczne Mazić i Perostijską - one w obronie są słabe.
Tak jak już pisałem każdy chce najszybciej grać z Energą wietrząc swoją szansę. Bydgoscy dziennikarze-vide mecz z ŁKS widzą już w swojej ekipie minimum medalistki MP
i na tej fali podchodzą do derbów dmuchając balonik. Z każdym następnym meczem toruński zespół będzie grał lepiej.Jestem tego pewien.
PS.Zacieram ręce,bo zapowiada się ciekawy pojedynek w środę.
PS.Zacieram ręce,bo zapowiada się ciekawy pojedynek w środę.
Lizanne Murphy. Dzisiaj przylatuje.
Ostatnio zmieniony 04 października 2010, 12:53 przez mama, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
mama pisze:Lizanne Murphy. Dzisiaj przylatuje.
A więc jednak - pytanie czy w środę zagra z Artego
Na ostatnich MŚ średnio prawie 23 minuty , 4 pkt , 4 zbiórki . Najlepszy mecz przeciwko Białorusi i Grecji po 8 pkt .
Zobaczymy co z tego będzie.
W ubiegłym sezonie grała w słowackim RUŻEMBOROKU - w Eurocup średnio 30 minut , 9,6 pkt , 7,5 zbiórki
Ma 185 cm i 26 lat.
mama pisze:Lizanne Murphy. Dzisiaj przylatuje.
no to trafiony zatopiony!!!

Tu jeszcze w barwach litewskiego Arvi.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Ależ się międzynarodowo zrobiło : USA , Nowa Zelandia , Kanada , Bułgaria , Chorwacja , Serbia , trener z Bośni ,na meczach jak Egenti z Nigerii
Gdzie te czasy co były Polki + 3 panie MADE IN USA
Gdzie te czasy co były Polki + 3 panie MADE IN USA
jeszcze tylko Japonki lub Chinki brakuje, no ewentualnie reprezentantki Grenlandii... 
o przepraszam Toruń miał już zawodniczkę z Azji-Larisa Szandruk(Uzbekistan),a brakuje tylko koszykarki z...Ameryki Południowej. Może kiedyś,jakaś Ronaldinha się trafi(ja bym chciał Jacqueline Carvalho,ale ona gra w siatkówkę
)... 
Edo,jeśli to ogarnie będzie dla mnie mistrzem świata!!!
o przepraszam Toruń miał już zawodniczkę z Azji-Larisa Szandruk(Uzbekistan),a brakuje tylko koszykarki z...Ameryki Południowej. Może kiedyś,jakaś Ronaldinha się trafi(ja bym chciał Jacqueline Carvalho,ale ona gra w siatkówkę
Edo,jeśli to ogarnie będzie dla mnie mistrzem świata!!!
Nowa zawodniczka w Enerdze Toruń
(jp)
Skrzydłowa reprezentacji Kanady Lizanne Murphy wzmocni Energę. Do Torunia przyjechała prosto z mistrzostw świata w Czechach.
Kanadyjka ma 26 lat, mierzy 185 cm i najlepiej czuje się na pozycji silnej skrzydłowej. Jest szybka, dynamiczna, nieźle walczy pod tablicami, potrafi także skutecznie rzucić z dystansu.
Murphy podstaw profesjonalnej koszykówki uczyła się w akademickiej drużynie NCAA Hofstra (w ostatnim roku nauki 11 pkt i 9 zb.). Karierę w Europie rozpoczynała w fińskim klubie Honsu (17 pkt, 10 zb). Ostatni sezon spędziła w solidnym słowackim klubie MBK Ruzomberok, w którym średnio w każdym meczu spędzała na parkiecie ponad 27 minut (9,8 pkt oraz 4,3 zb.)
Od pięciu lat Murphy jest w reprezentacji swojego kraju. Ostatnie dni spędziła w Czechach, gdzie wraz z drużyną narodową walczyła w mistrzostwach świata. Kanadyjki odpadły tam w ćwierćfinale po wysokiej przegranej z Australią. Nowa koszykarka Energi zagrała siedem spotkań - średnio 4,1 pkt oraz 3,9 zbiórek.
W Enerdze ma wzmocnić siłę pod drużyny pod koszem, bo nieźle radzi sobie pod tablicami. Trener Elmedin Omanić zdecydował się na ten transfer po kontuzji Jeleny Maksimović i w obliczu słabej formy Patrycji Gulak, która na razie niewiele wnosi do gry zespołu.
Kanadyjka ma jednak także wsprzeć obwód, który mocno szwankował w dwóch pierwszych meczach sezonu. Energa trafiła tylko osiem „trójek” w pojedynkach z Liderem i Widzewem. Na pozycji niskiej skrzydłowej do tej pory grały Magdalena Radwan, a w Łodzi jeszcze Róża Ratajczak, ale obie nie są w pełni formy po kontuzjach.
Czy Murphy zagra w środowym meczu z Artego Bydgoszcz? - Nie wiadomo, czy dostaniemy komplet dokumentów z jej poprzedniego klubu. Jeśli tak się stanie, to powinniśmy zdążyć ze zgłoszeniem do PLKK - mówi prezes Maciej Krystek.
Murphy bardzo by się Omaniciowi przydała, bo w meczu derbowym nie będzie mogła zagrać Jelena Maksimović. Natomiast wszystko wskazuje na to, że w składzie pojawi się już w środę Alicia Gladden.
http://www.pomorska.pl
PS.najlepsze akcje Kanadyjki(jeszcze w barwach Arvi) można obejrzeć na portalu youtube.
(jp)
Skrzydłowa reprezentacji Kanady Lizanne Murphy wzmocni Energę. Do Torunia przyjechała prosto z mistrzostw świata w Czechach.
Kanadyjka ma 26 lat, mierzy 185 cm i najlepiej czuje się na pozycji silnej skrzydłowej. Jest szybka, dynamiczna, nieźle walczy pod tablicami, potrafi także skutecznie rzucić z dystansu.
Murphy podstaw profesjonalnej koszykówki uczyła się w akademickiej drużynie NCAA Hofstra (w ostatnim roku nauki 11 pkt i 9 zb.). Karierę w Europie rozpoczynała w fińskim klubie Honsu (17 pkt, 10 zb). Ostatni sezon spędziła w solidnym słowackim klubie MBK Ruzomberok, w którym średnio w każdym meczu spędzała na parkiecie ponad 27 minut (9,8 pkt oraz 4,3 zb.)
Od pięciu lat Murphy jest w reprezentacji swojego kraju. Ostatnie dni spędziła w Czechach, gdzie wraz z drużyną narodową walczyła w mistrzostwach świata. Kanadyjki odpadły tam w ćwierćfinale po wysokiej przegranej z Australią. Nowa koszykarka Energi zagrała siedem spotkań - średnio 4,1 pkt oraz 3,9 zbiórek.
W Enerdze ma wzmocnić siłę pod drużyny pod koszem, bo nieźle radzi sobie pod tablicami. Trener Elmedin Omanić zdecydował się na ten transfer po kontuzji Jeleny Maksimović i w obliczu słabej formy Patrycji Gulak, która na razie niewiele wnosi do gry zespołu.
Kanadyjka ma jednak także wsprzeć obwód, który mocno szwankował w dwóch pierwszych meczach sezonu. Energa trafiła tylko osiem „trójek” w pojedynkach z Liderem i Widzewem. Na pozycji niskiej skrzydłowej do tej pory grały Magdalena Radwan, a w Łodzi jeszcze Róża Ratajczak, ale obie nie są w pełni formy po kontuzjach.
Czy Murphy zagra w środowym meczu z Artego Bydgoszcz? - Nie wiadomo, czy dostaniemy komplet dokumentów z jej poprzedniego klubu. Jeśli tak się stanie, to powinniśmy zdążyć ze zgłoszeniem do PLKK - mówi prezes Maciej Krystek.
Murphy bardzo by się Omaniciowi przydała, bo w meczu derbowym nie będzie mogła zagrać Jelena Maksimović. Natomiast wszystko wskazuje na to, że w składzie pojawi się już w środę Alicia Gladden.
PS.najlepsze akcje Kanadyjki(jeszcze w barwach Arvi) można obejrzeć na portalu youtube.
matrix pisze:Nowa zawodniczka w Enerdze Toruń
(jp)
Z pewnością wszyscy czekają na GLADDEN ale ONA nie trenowała od miesięcy i od jej gry nie ma się co wiele spodziewać.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Gdybym był EDO (wiem to trudne - nie jestem łysy) to wyszedł bym piątką : Gajda , Cocks , Tłumak , Mazić , Perostijska
bo Artego pewnie Sibora , Urbaniak/Parus , Szott , Crisman , Morris - no chyba że wskoczy Raymond
bo Artego pewnie Sibora , Urbaniak/Parus , Szott , Crisman , Morris - no chyba że wskoczy Raymond
Koszykarz (Toruń) pisze: - no chyba że wskoczy Raymond
W Bydgoszczy czekają na komplet dokumentów.Ciekawe czy podpisano już oficjalny kontrakt z Morris,bo podobno była na testach,ale to problem sąsiadów. U nas największy problem to psychika,bo wydaje mi się,że dziewczyny przed własną publicznością grają zupełnie inaczej i to coś siedzi nie w rękach i nogach.
Z tego co zaobserwowałem to Murphy nie grała w ostatnim meczu Kanady z Grecją o 11. miejsce na MŚ. Nie była nawet przebrana ale nie znam przyczyny jej absencji w tym spotkaniu.

podpisała życiowy kontrakt i z tej radości zapomniała stroju na mecz
Może nowi pracodawcy zarzadali absencji w ostatnim meczu 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
rzymi pisze:Z tego co zaobserwowałem to Murphy nie grała w ostatnim meczu Kanady z Grecją o 11. miejsce na MŚ. Nie była nawet przebrana ale nie znam przyczyny jej absencji w tym spotkaniu.
może Lizanne nie chciała grać,bo chce grać tylko o miejsca 1-4?
rzymi pisze:Z tego co zaobserwowałem to Murphy nie grała w ostatnim meczu Kanady z Grecją o 11. miejsce na MŚ. Nie była nawet przebrana ale nie znam przyczyny jej absencji w tym spotkaniu.
Przyblakala sie jej infekcja. Jutro ma zagrac.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”