TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 04 sierpnia 2008, 15:47

W Gorzowie Lindsay Taylor i Shala Crawford
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 04 sierpnia 2008, 15:53

[size=12]Dwie nowe twarze w KSSSE AZS PWSZ[/size]

Na dzisiejszej konferencji prasowej działacze KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski poinformowali o podpisaniu umów z dwiema amerykańskimi koszykarkami. W sezonie 2008/2009 barw brązowych medalistek ubiegłorocznych rozgrywek bronić będą Lindsay Taylor i Shala Crawford.

Lindsay Taylor nie trzeba specjalnie przedstawiać. Amerykańska środkowa miniony sezon spędziła w ekipie Energi Toruń gdzie rozegrała 28 meczów. Mierząca 203 cm zawodniczka w każdym spotkaniu notowała średnio 16.9 punktu (najlepszy wynik w lidze) i 9.9 zbiórki (drugie miejsce w tej klasyfikacji). - Darek Maciejewski postawił sobie za transferowy cel numer jeden Lindsay Taylor i to był transfer, nad którym pracowaliśmy chyba najdłużej - powiedział Krzysztof Dołganow, prezes zarządu KSSSE.

Druga z zakontraktowanych zawodniczek mierzy 193 cm wzrostu i ostatni rok spędziła w drużynie Villeneuve D'Asco ESB. 29-letnia zawodniczka rozegrała na parkietach francuskiej ekstraklasy 28 spotkań gdzie zdobywała średnio 8.1 punktu, 6.4 zbiórki, 1.4 asysty i 1.2 przechwytu. Razem ze swoją drużyną Crawford występowała także w europejskich pucharach. W rozgrywkach Euroligi notowała średnio 8.8 punktu, 5.6 zbiorki, 1.1 asysty i 1.2 przechytu na mecz.

To ostatnie transfery gorzowskiego klubu przed nadchodzącym sezonem.

ws
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 04 sierpnia 2008, 15:55

Wisła bez Anny DeForge

Klub mistrzyń Polski za porozumieniem stron rozwiązał umowę z Anną DeForge - poinformował wiceprezes TS Wisła Kraków, Piotr Dunin-Suligostowski.

DeForge występowała w klubie spod Wawelu przez trzy ostatnie sezony. W każdym z nich krakowianki sięgały po mistrzostwo kraju.

- Niniejszym pragniemy podziękować Annie DeForge za trzy sezony spędzone z TS Wisła. Za wszystko to co wniosła w zdobycie przez nasz klub trzech tytułów Mistrza Polski. Życzymy Annie DeForge wszystkiego najlepszego w jej dalszej karierze sportowej - powiedział wiceprezes Dunin-Suligostowski.

dj

www.plkk.pl

to pewnie teraz pojdzie do Rybnika tak przynajmniej słyszałem...
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 04 sierpnia 2008, 16:09

wstyd wstyd wstyd !!!!!

Torun juz nie musi przepraszac za Radio maryja !!!! Teraz Torun przeprasza za energe - katarzynki :evil: :evil: :evil:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 04 sierpnia 2008, 16:34

rodgers-kibic z torunia pisze:wstyd wstyd wstyd !!!!!

Torun juz nie musi przepraszac za Radio maryja !!!! Teraz Torun przeprasza za energe - katarzynki :evil: :evil: :evil:

tylko dlatego, że LG od Was odeszła?
ObrazekObrazek

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 04 sierpnia 2008, 16:54

napisalem to pod wplywem emocji....wiadiomo, ze bede kibicowal dziewczynom mimo wszystko.jej odejscie to nie jest jakas wielka tragedia, ale boli to, ze odeszla do druzyny, ktora prezentuje podobna sile co nasza Energa.Gdyby odeszla do zespolu z innej ligi niz nasza latwiej byloby sie z tym pogodzic....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 sierpnia 2008, 17:20

Ale przeciez to zadne zaskoczenie :D :D :D
Od jakiegos czasu bylo wiadomo ze jest bardzo blisko Gorzowa :)

rodgers-kibic z torunia pisze:napisalem to pod wplywem emocji....wiadiomo, ze bede kibicowal dziewczynom mimo wszystko.jej odejscie to nie jest jakas wielka tragedia, ale boli to, ze odeszla do druzyny, ktora prezentuje podobna sile co nasza Energa.Gdyby odeszla do zespolu z innej ligi niz nasza latwiej byloby sie z tym pogodzic....

chyba troszeczke przesadziles 8) (obym sie nie mylil)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 04 sierpnia 2008, 17:38

Endrju pisze:Ale przeciez to zadne zaskoczenie :D :D :D

rodgers-kibic z torunia pisze:napisalem to pod wplywem emocji....wiadiomo, ze bede kibicowal dziewczynom mimo wszystko.jej odejscie to nie jest jakas wielka tragedia, ale boli to, ze odeszla do druzyny, ktora prezentuje podobna sile co nasza Energa.Gdyby odeszla do zespolu z innej ligi niz nasza latwiej byloby sie z tym pogodzic....

mnie też to jakoś nie zaskoczyło. ii zgodzę się, że lekko przesadziłeś z tą podobną siłą Energi ii AZSu..
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 sierpnia 2008, 20:28

ADF odchodzi z Wisly :lol: :lol: :lol:

Uwierzcie wreszcie beda sukcesy nie tylko na krajowych parkietach :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 04 sierpnia 2008, 20:37

Endrju pisze:Ale przeciez to zadne zaskoczenie :D :D :D

w tamtym sezonie by przesadzil a czy w tym ;>? to ja bym sie zastanawial :) ale wszystko wyjasni sie na parkiecie :))

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 04 sierpnia 2008, 20:40

Endrju pisze:ADF odchodzi z Wisly :lol: :lol: :lol:

Uwierzcie wreszcie beda sukcesy nie tylko na krajowych parkietach :D

To powinieneś być smutny, bo w takim razie AZS znów nie odniesie "sukcesu" na krajowym parkiecie.... :?
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 04 sierpnia 2008, 22:44

FAN PLKK pisze:

to pewnie teraz pojdzie do Rybnika tak przynajmniej słyszałem...

Mysle ze jednak nie :P

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 sierpnia 2008, 23:01

Przyznam szczerze, że wzmocnienia zagraniczne Gorzowa wyglądają bardzo okazale. ale są, no właśnie, ZAGRANICZNE. Wobec ubytków polskich myślałem, że działacze z Gorzowa postarają się o wzmocnienie koszykarką z polskim paszportem. a umówmy się - Zalesiak póki co takowym wzmocnieniem na pewno nie jest.

Odejście: Joanna Czarnecka, Barbara Kaszewska, Małgorzata Babicka, Aleksandra Chomać, Agnieszka Szott

Zostają więc tylko: Czubak, Żurowska i praktycznie same anonimowe Polki jak np. Chaliburda, Kaczmarczyk czy Pietraszek. Owszem te dwie ostatnie pograły "trochę" w lidze, ale czy są na tyle mocne by nie ściągać nikogo więcej? Przepis o obowiązkowych dwóch Polkach na parkiecie może okazać się bardzo kłopotliwy dla Maciejewskiego, gdy ten dysponuje jedynie Żurowską i Czubak. Choć moim zdaniem Kaśka też nie jest optymalną rozgrywajką na 30-40 minut w meczu. Wydaje mi się że Maciejewski będzie musiał nieco zmodyfikować styl gry swojego zespołu, bo jakoś trudno mi sobie wyobrazić tak częste rotacje wśród Polek. No ale zobaczymy ...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 05 sierpnia 2008, 10:24

no i Kuba jeszcze Karpinska odeszla...

ale trzeba ci przyznac racje, dla mnie Gorzow w ostatnich sezonach byl wlasnie takim typowym polskim klubem gdzie stawiano na polskie zawodniczki i to sie w pewien sposob sprawdzalo a na dzien dzisiejszy poszli troche w kierunek wisly i lotosu tylko trzeba dodac ze jednak te 2 kluby maja rasowe polskie zawodniczki Kobryn Wielebnowska Pawlak czy tez Leciejewska... a czy Zurowska i Czubak beda mocnymi zawodniczkami ? no a drugie to zapewne fakt ze bedzie brak wartosciowych zmienniczek co moze sie odbic czkawką trenerowi
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 sierpnia 2008, 17:11

Mozarthio pisze:no i Kuba jeszcze Karpinska odeszla...

no jasne, ale nie uwzględniłem jej ze względu na to, że już poprzedni sezon Gorzów kończył bez niej ;-) więc jakby dla mnie się nie liczyła już jej nieobecność.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”