Odmłodzona reprezentacja zaczyna przygotowania do ME

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 21 sierpnia 2006, 09:23

Jasne! Nie ma takich zawodniczek jak kiedys dlatego ze te dziewczyny dopiero wchodzą w granie na najwyzszym poziomie i wielkie cele, ale jak sam słusznie zauwazyles potencjał jest, wiec nalezy zapomniec o kazdej porazce jak najszybciej, wyciągnac wnioski i przygotowac sie do najblizszych spotkań.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 sierpnia 2006, 11:17

KIBIC pisze:Ten turniej się przecież nie liczy. Taktyki nie można pokazać przed eliminacjami i zawodniczki trzeba oszczędzać :roll: więc o co Wam chodzi :?: :roll: :wink: :lol:

To po co go wogole grac? skoro w eliminacjach i tak mamy grac inaczej? By zaskoczyc cała europe na zasadzie: tutaj nic nie umiemy a nagle w eliminacjach gramy jak z bajki? przeciez to nonsens. Na sparingach trzeba sprawdzac zagrywki. Bo jak nie tam to gdzie?

Narazie wyglada to zle. Powrot Biby i Wielebnej napewno bedzie wzmocnieniem, ale ciagle bedzie nam brakowało rozgrywajacej. Bo w kadrze takowej nie ma. Wiec nasza gra bedzie wygladała na zasadzie: bedzie dobra obrona i kontry a Biba czy Miedzik beda miały swoj dzien - bedzie dobrze, jak nie - bedzie zle.

Nie lubie rewolucyjnego odmładzania druzyny. Jak dla mnie bardzo rzadko przynosi ono jakies pozytywne skutki - chyba ze akurat trafi sie pokolenie wyjatkowo zdolnych zawodniczek - my takiego nie mamy. I nie lubie gadania - niech graja mlode, przynajmniej nabiora doswiadczenia a za x lat beda podpora kadry. Doswiadcznie powinno sie zyskiwac w klubie a nie przegrywajac w reprezentacji z kim sie da.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Achog
Nowy na forum

Postautor: Achog » 21 sierpnia 2006, 13:14

Pierwsza piątka reprezentacji Polski: Pawlak, Międzik, Karpińska, Żurowska, Kobryn

Słowenia - Polska (17:18, 12:21, 19:11, ) 69:65 -> 40 minuta -> koniec meczu

Punkty dla Polski zdobyły: Leciejewska 12, Miedzik 11, Czarnecka 8, Karpińska 7, Chomać 6, Kobryn 6, Żurowska 6, Mrozińska 4, Czubak 3, Waligórska 2.

Bardzo dobra druga kwarta w wykonaniu naszej drużyny. Mamy przewagę wzrostu pod koszem, trener Koziorowicz rotuje dziś dużo wysokimi zawodniczkami, szanse gry otrzymały już wszystkie nasze wysokie i jak na razie radzą sobie bardzo dobrze.

ag

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 sierpnia 2006, 14:58

Greebo pisze:
KIBIC pisze:Nie lubie rewolucyjnego odmładzania druzyny. Jak dla mnie bardzo rzadko przynosi ono jakies pozytywne skutki - chyba ze akurat trafi sie pokolenie wyjatkowo zdolnych zawodniczek - my takiego nie mamy. I nie lubie gadania - niech graja mlode, przynajmniej nabiora doswiadczenia a za x lat beda podpora kadry. Doswiadcznie powinno sie zyskiwac w klubie a nie przegrywajac w reprezentacji z kim sie da.

Wszystko fajnie ale...
Najpierw trzeba miec wybór.W miare dobre stare nie chcą grać w reprezentacji.Starymi słabymi kompletnie nie ma sensu grać.Więc kim mamy grać????

Oczywiście doświadczenie powinno się zdobywać w klubach.Tylko w których???
Obrazek

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 21 sierpnia 2006, 17:13

W Krakowie na pewno nie...same internazionale, w Gdyni po części. Cieszy mnie jednak fakt ze w Polkowicach sporo sie zmienia na dobre, Pabianice...hmm tylko Lamparska. Gorzów, Poznan niebawem mam nadzieje ze Brzeg dołaczy sie do druzyn, ktore dostarczają nam reprezentantki, ale i wśród beniaminków ogromnie wierze ze znajdzie sie kilka ciekawych twarzy! Dlatego perspektywa jest i nie ma co narzekać. A tym młodym dziewczynom, ktore teraz grają w kadrze takie doświadczenie w postaci tych turniejów i meczów eliminacji bez wątpienia wyjdzie na dobre! Jestem optymistą!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 21 sierpnia 2006, 17:18

Greebo pisze:
KIBIC pisze:Ten turniej się przecież nie liczy. Taktyki nie można pokazać przed eliminacjami i zawodniczki trzeba oszczędzać :roll: więc o co Wam chodzi :?: :roll: :wink: :lol:

To po co go wogole grac?.

Nie wiem dla mnie to jest bez sensu :?
Po za tym i tak mamy najlepsze koszykarki w europie
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 sierpnia 2006, 21:06

hellraiser pisze:Wszystko fajnie ale...
Najpierw trzeba miec wybór.W miare dobre stare nie chcą grać w reprezentacji.Starymi słabymi kompletnie nie ma sensu grać.Więc kim mamy grać????

ad1. przede wszystkim IMo trzeba bylo sie postarac by w reprze grała obecnie ktoras z trzech zawodniczek: Wlazlak, Krupska, Lara. Wiem ze nie maja na to zbyt duzej ochoty, jak rowniez i to ze kadry w przyszłosci nie zbawia, ale obecnie napewno sa lepsze i od Pawlak (ktora gra tylko w obronie) jak i od pozstałych zawodniczek grajacych w kadrze na tej pozycji. Sadze ze kazda z nich mogłaby swym doswiadczeniem pomoc zepsołowi - i wtedy pozostałe młode zawodniczki mogłyby rzeczywiscie cos zyskac z tych sparingow. Jak wroci Nowacka lub/i Perlinska to wtedy bedzie mozna z nich zrezygnowac.

ad2. W tych co graja. Zespoły ktore zajma w lidze miejsca 3-5 powinny byc zobligowane do gry w pucharze FIBA. gra tam naprawde kilka klasowych zespołow, od których takie Gorzowianki moglby sie uczyc.

Oprawca: jak dla mnie porazki ze słabymi zespołami nie zwieksza doswiadczenia a co najwyzej kompleksy. A optymista przed eliminacjami tez jestem. ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 22 sierpnia 2006, 08:15

Bez przesady. Perlińska az takiego szału nigdy nie robiła. A Pawlak wyraznie nie jest w gazie!! A po trzecie to nie rozumiem Twojego zatwardzenia odnosnie jej pozycji... a gdzie ona ma niby grac??

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 sierpnia 2006, 10:03

Reprezentacja Polski koszyakrek gra ze Słowenią o 9 miejsce Turnieju Dziesięciu Narodów w Chieti. Wczoraj w spotkaniu towarzyskim nasza kadra przegrała minimalnie 65:69. Nadszedł czas na rewanż. Zapraszamy na relację na żywo. Ze względu na ograniczone mozliwości techniczne będziemy podawali jedynie wynik i czas meczu.

Odświeżaj stronę co kilka minut

Pierwsza piątka reprezentacji Polski: Pawlak, Międzik, Karpińska, Żurowska, Kobryn.

Polska - Słowenia (15:16, 15:14 , , ) 30:30 -> 20 minuta spotkania -> trwa przerwa

Polska - Słowenia (15:16, 15:14 , , ) 37:43 -> 27 minuta spotkania

Polska - Słowenia (15:16, 15:14, 16:15, ) 46:45 -> 30 minuta spotkania

Punkty dla Polski do przerwy zdobyły: Chomać 9, Kobryn 5, Międzik 5, Leciejewska 4, Pawlak 3, Żurowska 2, Karpińska 2.

www.koszkadra.pl
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2006, 10:36 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 22 sierpnia 2006, 10:34

:lol: będę odświeżał :D na szczescie Ty to robisz:)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 sierpnia 2006, 10:37

Greebo pisze:
hellraiser pisze:Wszystko fajnie ale...

ad1. przede wszystkim IMo trzeba bylo sie postarac by w reprze grała obecnie ktoras z trzech zawodniczek: Wlazlak, Krupska, Lara. Wiem ze nie maja na to zbyt duzej ochoty, jak rowniez i to ze kadry w przyszłosci nie zbawia, ale obecnie napewno sa lepsze i od Pawlak (ktora gra tylko w obronie) jak i od pozstałych zawodniczek grajacych w kadrze na tej pozycji. Sadze ze kazda z nich mogłaby swym doswiadczeniem pomoc zepsołowi - i wtedy pozostałe młode zawodniczki mogłyby rzeczywiscie cos zyskac z tych sparingow. Jak wroci Nowacka lub/i Perlinska to wtedy bedzie mozna z nich zrezygnowac.

ad2. W tych co graja. Zespoły ktore zajma w lidze miejsca 3-5 powinny byc zobligowane do gry w pucharze FIBA. gra tam naprawde kilka klasowych zespołow, od których takie Gorzowianki moglby sie uczyc.

Oprawca: jak dla mnie porazki ze słabymi zespołami nie zwieksza doswiadczenia a co najwyzej kompleksy. A optymista przed eliminacjami tez jestem. ;-)

ogólnie to się z tobą zgadzam tylko że:
Lara,Krupska,Wlaźlak nie chca grać w rprezentacji i ilość telefonów tego nie zmieni.

J nie jestem optymistą co do reprezentacji z prostego powodu.
Aby mieć dobrą reprezentacje musimy mieć zawodniczki ograne w Eropie czyli nasze zespołu muszą grać w pucharach.Reprezentacja nie bierze się z próżni.Tyle że nie wiem jak to zrobić a pisanie:

Jak zobligować|????

jeżeli ktoś jest dobry tylko w naszej lidze to niewiele znaczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 sierpnia 2006, 10:42

Polska - Słowenia (15:16, 15:14, 16:15, ) 50:45 -> 32 minuta spotkania

chociaż ten jeden mecz wygrajcie :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 22 sierpnia 2006, 10:48

ann pisze:Polska - Słowenia (15:16, 15:14, 16:15, ) 50:45 -> 32 minuta spotkania

chociaż ten jeden mecz wygrajcie :?

Wszystko można zmarnować w ostatnich sekundach... :?

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 22 sierpnia 2006, 10:50

Polska - Słowenia (15:16, 15:14, 16:15, ) 52:49 -> 36 minuta spotkania

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 22 sierpnia 2006, 10:51

Polska - Słowenia (15:16, 15:14, 16:15, ) 54:53 -> 37 minuta spotkania