PLAY OFF - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

papageno
Amator

Re: PLAY OFF I Runda- temat zbiorczy

Postautor: papageno » 05 marca 2013, 22:53

Wisła wygrała dzisiejszy mecz głównie dzięki zbiórką w ataku. Gdyby nie zbióki, to do przerwy przegrywała by różnicą kilkunastu punktów i podobną po 3 kwartach. Grając pod presją odrabiania punktów w 4 kwarcie już tak łatwo mogło by to nie wyglądac i niespodzianka w postaci zwycięstwa Gorzowa byłaby całkiem prawdopodobna.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 marca 2013, 06:26

Bez przesady, o o niespoziance wczoraj mowy byc nie mogło, mimo naszej tragicznej gry. Niezmienia to faktu ze 35 minuty spedzone na parkiecie przez Tine i jeszcze wiecej przez Erin wystawia nam dramatyczne swiadectwo. Bez Alany i Kryski bedziemy miec duzy problem z awansem do finału, a z Polkowicami to nawet z nimi w składzie wiekszych szans nie widze w tym momencie. Pojedyncze mecze można wygrac samymi umiejetnosciami, ale w serii best-of-seven bez ułozenia taktycznego pozstaje liczyc na cud.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 marca 2013, 09:17

Myśl szkoleniowa to wczoraj była i opierała się na próbach rozbijania strefy w zasadzie tylko rzutami za 3.. i co prawda są pewnie tacy, który powiedzą, że wyszło to nawet nie najgorzej:

W końcu zaczęłyśmy też trafiać za trzy punkty, z czym do niedawna miałyśmy problem - podkreślała Justyna Żurowska.

to jednak mam nadzieję, że ten pomysł na grę wynikał w dużej mierze z faktu, że graliśmy bez Kryśki i Alany.. bo jeśli my rzutami za 3 chcemy podbić plkk to.. daremny trud..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 06 marca 2013, 12:31

Jak gra się bez trenera pokazuje teraz Barcelona w piłkę nożną... Mając potencjał , być może najlepszej drużyny w historii ! , przy Milanie i Realu wyglądali jak dzieci we mgle... Trudno nie dopatrzyć się pewnych analogii pomiędzy nami.
Każdy zdrowo myślący człowiek zdaje sobie sprawę,że takie granie po prostu nie przejdzie w finałach ( o ile w ogóle tam zabrniemy).
Pytanie tylko, czy da się jeszcze coś zmienić, czy znajdujemy się już w sytuacji bez wyjścia ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 marca 2013, 13:20

z konferencji prasowej wypowiedź Golańskiego:
Gdybyśmy grali pierwsze 20 minut tak jak drugie 20 minut, to nie byłoby takiej nerwówki i niektóre zawodniczki nie musiałyby grać po trzydzieści kilka minut. Jestem z tego bardzo niezadowolony, bo musiałem forsować zawodniczki dłużej, niż to powinno mieć miejsce. Powinny wyciągnąć z tego wnioski same. Jak będą bardziej skoncentrowane, od pierwszej minuty, będą grały zdecydowanie krócej. Będzie grało więcej zawodniczek i będziemy mieli czas na zregenerowanie sił na następne mecze.

Czyli wychodzi na to, że winne są Tina i Erin, bo to one grały wczoraj najdłużej :roll:

Odnośnie "bo musiałem".. na pewno Tina nie musiała grać aż tyle minut, szczególnie że w połowie 4 kwarty przewaga już była wystarczająco bezpieczna...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 marca 2013, 19:43

16 ptk na 3-4 min przed końce to nie jest przewaga bezpieczna? to chyba tylko dla Herkta :roll: Juz pomijając fakt ze i bez Tiny i tak powinniśmy z takim Gorzowem wygrywać spokojnie
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 marca 2013, 22:18

krysti pisze:Z własnego doświadczenia(grania kiedyś bardziej amatorsko można powiedzieć) wiem, że w koszykówce 4 minuty to dużo. Kiedyś w minutę straciliśmy coś ok 10 punktów z rzędu, niezdobywając żadnego. Dlatego też, że dzisiejsza forma koszykarek Wisły pozostawia wiele do życzenia można się po nich wszystkiego spodziewać: od 16-20 jutro dla Wisły aż po +20 dla Artego. 8)

A to Wiśle nie wolno już wygrać +20? 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 16 marca 2013, 07:58

z Dziennika Polskiego, kibicom z Gorzowa nie dane jest w tym sezonie oglądać Charles na żywo;

KOSZYKÓWKA. Wisła Can-Pack Kraków rozegra trzeci mecz ćwierćfinałowy z AZS Gorzów (dziś o godz. 18) bez Tiny Charles.

Amerykanka dostała od klubu pozwolenie na wylot do USA ze względu na sprawy rodzinne. Od kilku dni przebywa w ojczyźnie i zabraknie jej w dzisiejszym meczu. Prezes TS Wisła Ludwik Miętta-Mikołajewicz poinformował, że zawodniczka ma wrócić do Polski w przyszłą środę. Powinna więc być gotowa na ewentualne półfinały.

Jak wiślaczki poradzą sobie bez niej w Gorzowie? - Będzie to sprawdzian dla zawodniczek, które cały czas pozostają w cieniu Charles. Słychać czasem stwierdzenia: "Tina zdobywa po 30 punktów, a gdzie reszta?" Niech więc teraz reszta pokaże, co potrafi - kwituje prezes. W poprzednich dwóch ćwierćfinałowych starciach górą były krakowianki. Rywalizacja toczyć się będzie do trzech zwycięstw. Jeśli więc "Biała Gwiazda" pokona dziś ekipę AZS, awansuje do półfinału.

Z drużyną do Gorzowa pojechała Cristina Ouvina, która wznowiła ostatnio treningi. Hiszpanka wreszcie ma wrócić do gry, po dłuższej przerwie spowodowanej kontuzją kostki. W Krakowie została natomiast Alana Beard, która wciąż narzeka na problemy z przyczepem mięśnia.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 16 marca 2013, 09:22

bez Tiny i Alany znaczy że w Gorzowie będą dziś emocje;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 16 marca 2013, 20:23

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 16 marca 2013, 20:30

Rybnik w zeszłym sezonie wiekszy opór stawił Energii niż w tym Pruszków, czyli play off bez historii wygrali ci co mieli wygrać

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 marca 2013, 17:30

Będzie gdzieś transmisja z Gdyni????

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 marca 2013, 17:33

bodek38 pisze:Rybnik w zeszłym sezonie wiekszy opór stawił Energii niż w tym Pruszków, czyli play off bez historii wygrali ci co mieli wygrać

Ale to były mecze i emocje.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 marca 2013, 18:15

W tym po wynikach wyglada, że bez historii.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 marca 2013, 20:21

dla mnie Rybnik to najlepszy wyjazd :lol: Mam do Was duzy sentyment. Obecny sezon bez ROW-u to ch... z patajnia niestety
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”