BLK - Sezon 24/25
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: BLK - Sezon 24/25
Energa w końcówce przechyliła szale na swoją korzyśc i wygrana z Poznaniem 93 -77.. najwięcej pkt wszystkie zagraniczne natomiast w Poznaniu Amerykanki obie + Skobel. Swoje dołożyły też Ossowska+ Marcinkowska które I punktowały i asysty i zbiórki, w Enerdze.
Więc przyzwoity start
Cenne zwycięstwo bo Poznan na pewno będzie odbierał pkt u siebie klubom z czołówki ale wtapiał np z zespołami z dołu ogólnie, czyli Poznan będzie Poznaniem jak co roku.
Więc przyzwoity start
Cenne zwycięstwo bo Poznan na pewno będzie odbierał pkt u siebie klubom z czołówki ale wtapiał np z zespołami z dołu ogólnie, czyli Poznan będzie Poznaniem jak co roku.
W Gdyni mecz dość dziwny. AZS przez trzy kwarty zaprezentował tylko solówkę Tsineke. I dopóki trafiała to wynik praktycznie ciągle był remisowy. W 4kw stanęła, sytuację próbowała ratować Mikulasikova ale w 2 niewiele osiągnęły. U nas Anka i Jones postanowiły się "odwdzięczyć" byłemu zespołowi i odjechaliśmy błyskawicznie.
Po jednym meczu oczywiście niewiele można powiedzieć pewnego - Hebard solidnie, odpowiedzialnie, bez gwiazdorstwa, dobrze zastawia czyli wszystko czego od środkowej bym oczekiwał. Stoupalova szału nie zrobiła ale może chociaż przydadzą się jej centymetry. W Gorzowie Hansen niewidzialna, Brown dość drewniana, pokarało Darka za brak Australijek?
Obie drużyny mają za to studnię na U23 i o ile u nas jeszcze jest przykryta resztą dość równego skladu i Gilmajster chociaż grozi rzutem to w Gorzowie już sama rotacja ograniczona do wysokich nie daje wielu opcji a i same dziewczyny zagrały po prostu mizernie.
Postawiliśmy sobie wysoko poprzeczkę na starcie, teraz zobaczymy czy w pucharze będzie tak samo dobrze.
Po jednym meczu oczywiście niewiele można powiedzieć pewnego - Hebard solidnie, odpowiedzialnie, bez gwiazdorstwa, dobrze zastawia czyli wszystko czego od środkowej bym oczekiwał. Stoupalova szału nie zrobiła ale może chociaż przydadzą się jej centymetry. W Gorzowie Hansen niewidzialna, Brown dość drewniana, pokarało Darka za brak Australijek?
Obie drużyny mają za to studnię na U23 i o ile u nas jeszcze jest przykryta resztą dość równego skladu i Gilmajster chociaż grozi rzutem to w Gorzowie już sama rotacja ograniczona do wysokich nie daje wielu opcji a i same dziewczyny zagrały po prostu mizernie.
Postawiliśmy sobie wysoko poprzeczkę na starcie, teraz zobaczymy czy w pucharze będzie tak samo dobrze.
Brawa dla Gdyni i Torunia.
Przy okazji: gdzie są publikowane wyniki Krajowej Ligi Koszykówki, gdzie grają rezerwy?
Próbowałem na pzkosz, ale nie ma...
Przy okazji: gdzie są publikowane wyniki Krajowej Ligi Koszykówki, gdzie grają rezerwy?
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
Są na pzkoszu ale dobrze schowane.
https://rozgrywki.pzkosz.pl/liga/16/ter ... yniki.html
peps03 pisze:Brawa dla Gdyni i Torunia.
strona PZKosz grupa C
-
Kosz-ykarz
- Junior
Siw martwiłem czemu w składzie Polkowic nie ma Nielacnej. Wszak w rotacji skromnej Polek by się przydała.
Po to wróciła z hAmeryki i collegy, by grać w zespołach rezerw klubu Blk. To nawet nie 2 liga.
Ok...jej wybór.
Po to wróciła z hAmeryki i collegy, by grać w zespołach rezerw klubu Blk. To nawet nie 2 liga.
Ok...jej wybór.
-
Kosz-ykarz
- Junior
przemoe pisze:Są na pzkoszu ale dobrze schowane.
Te rozgrywki to będą parodia. ..ale ok
Ale żenada ze strony poznanianek........
I co za obrona????
93 punkty stracone, a jak ktoś tu już wcześniej wskazywał mają jeden z bardziej zgranych na tle rywalek składów w lidze...
Katarzynki nie mają na razie składu na potentata ligi i porażka aż 16 pkt i "rzeszoto" w obronie to żenua i słaby prognostyk przed kolejnymi meczami.
I co za obrona????
93 punkty stracone, a jak ktoś tu już wcześniej wskazywał mają jeden z bardziej zgranych na tle rywalek składów w lidze...
Katarzynki nie mają na razie składu na potentata ligi i porażka aż 16 pkt i "rzeszoto" w obronie to żenua i słaby prognostyk przed kolejnymi meczami.
-
reaktywacja
- Junior
Właśnie odkryłem, że Alicja Żytkowska gra w rezerwach Basketu - nie jest to zawodniczka do czołowych klubów ligi (nie nadaje się na wyżej 11-12 w rotacji), ale naprawdę nikt ani w ekstraklasie (choćby Bydgoszcz) ani w I lidze (z tych normalnych klubów) jej nie chciał?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Saletra pisze:Ale żenada ze strony poznanianek........
I co za obrona????
Nikt tutaj raczej nie pisał o Katarzynkach, jako potentacie. Skład jest na pewno sporo lepszy niż w poprzednim sezonie, a przede wszystkim szerszy do rotacji. Wiele zespołów ma na PAPIERZE ten skład lepszy, a to liga weryfikuje. Liczy się każdy kolejny mecz i nikt, a na pewno ja nie napisze, że Toruń pewnie wygra najbliższy mecz derbowy. To są kobiety, a ja zbyt długo na ten nisz chodzę by tego nie wiedzieć
-
Kosz-ykarz
- Junior
reaktywacja pisze:Właśnie odkryłem, że Alicja Żytkowska gra w rezerwach Basketu - nie jest to zawodniczka do czołowych klubów ligi (nie nadaje się na wyżej 11-12 w rotacji), ale naprawdę nikt ani w ekstraklasie (choćby Bydgoszcz) ani w I lidze (z tych normalnych klubów) jej nie chciał?
Czy ona jest jeszcze te u23/u24? Bo jeśli już nie to zapewne inne kluby bardziej wolały jakiego mlodziezowca niż seniorkę w składzie.
Zresztą tylko 10 klubów w lidze, może przy 12 zespołach miałaby większe szanse.
A Julia Nielacna przyjechała z Ameryki by grać w rezerwach Polkowic?;)
-
Kosz-ykarz
- Junior
Co z tym Poznaniem? Słabo w Toruniu teraz klęska we Wrocławiu aż 57-84. Mimo całkiem przyzwoitego składu na papierze.
Najwięcej pkt dla Poznania zdobyła młoda Rutkowska, 13pkt...to mówi wszystko o Poznaniu
Co z tym Gorzowem? Przegrana u siebie z Polonią 62-74?
Gorzów nie ma dobrego centra w postaci tej Amerykanki .
Fajnie dla ligi że zapowiada się dość wyrównana, poza Bydgoszcza
Najwięcej pkt dla Poznania zdobyła młoda Rutkowska, 13pkt...to mówi wszystko o Poznaniu
Co z tym Gorzowem? Przegrana u siebie z Polonią 62-74?
Gorzów nie ma dobrego centra w postaci tej Amerykanki .
Fajnie dla ligi że zapowiada się dość wyrównana, poza Bydgoszcza
Ostatnio zmieniony 12 października 2024, 19:37 przez Kosz-ykarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Gorzów zalicza trzecią porażkę ( wliczając wtopę z Czeszkami w EuroCup), grając zaskakująco słabo.
Doświadczenie Gertchen i spryt Mikulasikovej pod koszem było daleko niewystarczające na Polonię Warszawa.
Amerykańskie transfery Gorzowa na razie bezproduktywne, młodzież - oprócz Eweliny Śmiałek - nie zaistniała dotąd.
Z kolei Warszawa przedstawiła dobrze zbilansowaną grę, tak w ataku ( po sześć zbiórek w ataku obu Amerykanek, pięć zawodniczek z trójką na koncie), jak i w obronie - Moore nie dała pograć Tsineke, zaliczając aż pięć przechwytów. Co gorsza dla Gorzowa - Polonia przestrzeliła kilka layupów spod kosza, widać zresztą że tkwią jeszcze rezerwy w zespole, gdy rozegrają się Puter i dwumetrowa Francuzka. Nawet brak Klaudii Sosnowskiej, czołowej w zeszłym sezonie zawodniczki, nie był bardzo odczuwalny.
Poznań dobił do 14 punktów w dwóch kwartach po przerwie ( w tym run 0:24 w trzeciej), po bardzo wyrównanej pierwszej połowie. Kolejne rozczarowanie. Dziś tylko 18-letnia Natalia Rutkowska (187 cm) pokazała, że jest przyszłościową zawodniczką.
Doświadczenie Gertchen i spryt Mikulasikovej pod koszem było daleko niewystarczające na Polonię Warszawa.
Amerykańskie transfery Gorzowa na razie bezproduktywne, młodzież - oprócz Eweliny Śmiałek - nie zaistniała dotąd.
Z kolei Warszawa przedstawiła dobrze zbilansowaną grę, tak w ataku ( po sześć zbiórek w ataku obu Amerykanek, pięć zawodniczek z trójką na koncie), jak i w obronie - Moore nie dała pograć Tsineke, zaliczając aż pięć przechwytów. Co gorsza dla Gorzowa - Polonia przestrzeliła kilka layupów spod kosza, widać zresztą że tkwią jeszcze rezerwy w zespole, gdy rozegrają się Puter i dwumetrowa Francuzka. Nawet brak Klaudii Sosnowskiej, czołowej w zeszłym sezonie zawodniczki, nie był bardzo odczuwalny.
Poznań dobił do 14 punktów w dwóch kwartach po przerwie ( w tym run 0:24 w trzeciej), po bardzo wyrównanej pierwszej połowie. Kolejne rozczarowanie. Dziś tylko 18-letnia Natalia Rutkowska (187 cm) pokazała, że jest przyszłościową zawodniczką.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Steinberga robi różnicę w meczu Polkowic z Gdynia.
Najlepszy transfer Polkowic.
Kosz-ykarz pisze:Steinberga robi różnicę w meczu Polkowic z Gdynia.
W Sosnowcu to samo można powiedzieć o skrzydłowych: Gabby Nikitinaite - atletyzm, odwaga, świetnie ułożona ręka, skutecznie ostrzeliwuje kosz z dystansu. Amerykanka Taylor Soule gra dynamicznie, wchodzi pod kosz jak taran, ale raczej zadatków na liderkę drużyny nie ma - przy najlepszym chyba CV. Duży plus dla Klaudii Wnorowskiej, kolejny krok do przodu. Po Kamili Borkowskiej można było się spodziewać więcej - 14 zbiórek ok, ale żenujące straty przy podaniach i brak ochoty do akcji 1x1 słabo wygląda. Dobrze że dla obu znajdzie się wiele minut gry w tym sezonie.
AZS UMCS też wyszedł dwójką U-22 i obydwie dziewczyny robiły różnicę. Dominka Ullman szalała w pierwszej kwarcie, a Magda Szymkiewicz trzymała de facto wynik przez cały mecz. Właściwie każda zawodniczka dodała cegiełkę do zwycięstwa 85:80 - Trzeciak, Kulińska. Ku radości publiczności występ na poziomie sprzed 2-3 sezonów zanotowała Aleksandra Stanacev, swoje zrobiły Laura i Batabe. Stella Johnson, wchodząc z ławki, musi walczyć o wiele bardziej zdecydowanie.
W sumie typowy mecz początku sezonu, na niezłym poziomie, z emocjonującymi fragmentami, gdy Sosnowiec dochodził na 1-5 punktów, a my robiliśmy wtedy odskok.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”