Tak łatwo już nie będzie
Koszykarki Torell Basket Ligi kończą rundę zasadniczą. W meczu ostatniej kolejki Lotos w sobotę o godz. 15 (w ostatniej chwili gospodarz zmienił godzinę meczu, aby umożliwić kibicom obejrzenie skoków Adama Małysza) podejmie w Gdyni Ostrovię Ostrów Wlkp. Tak łatwych spotkań mistrzynie Polski w tym sezonie już nie będą miały.
Bez względu na wynik tego spotkania mistrzynie Polski pozostaną na pierwszym miejscu w tabeli i do rundy play off przystąpią z nr. 1.
Beniaminek z Ostrowa wygrał dotychczas tylko cztery mecze i zajmuje dziewiątą lokatę. W przypadku wysokiego zwycięstwa w Gdyni podopieczne trenera Jacka Wawrzyniaka mogłyby jeszcze wyprzedzić w tabeli ŁKS i awansować na ósmą pozycję, ale są to czysto teoretyczne rozważania. Koszykarki Lotosu musiałyby chcieć przegrać, aby w pierwszej rundzie play off spotkać się właśnie z Ostrovią, a nie z ŁKS.
Na początku sezonu trenerem Ostrovii był, pracujący wcześniej w Gdyni (GTK), Mirosław Orczyk. Zrezygnował jednak z powodów osobistych i finansowych. Zastąpił go Wawrzyniak, któremu w prowadzeniu zespołu pomaga doświadczona zawodniczka, Ilona Mądra. Oprócz niej wyróżniającą się koszykarką drużyny z Wielkopolski jest Karolina Żurkowska.
Trener Lotosu Krzysztof Koziorowicz potraktuje ten mecz szkoleniowo. Dla jego podopiecznych będzie to ostatni sprawdzian przed pierwszym meczem play off w Eurolidze z węgierskim Sopronem.
Ostatnia kolejka zadecyduje, która drużyna zajmie za Lotosem drugie miejsce. Na porażkę Wisły w Brzegu liczy trzecia w tabeli Polfa Pabianice. Przegrana krakowianek przy jednoczesnym zwycięstwie Polfy nad Meblotapem w Chełmie pozwoliłaby pabianiczankom na wyprzedzenie drugiej obecnie Wisły.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Przed meczem: Lotos- Ostrovia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Nie rozumiem stwierdzeń, że Ostrovia wygrała tylko cztery spotkania! Dla mnie to wygrała AŻ cztery i za to im dziękuję! Co do porównywania Ptysia z Dzidą to chyba też coś nie tak jest. Pozatym jak można porównywać umiejętności zawodniczek z innych pozycji.
Szczerze mówiąc dzisiaj na treningu nei słuchałem jaki jest plan szkoleniowy ale wydaje mi się, że Dydek pokryje ktoś z dwójki Banaszkiewicz, Przybylak.
Ostrovia do Gdyni udaje się już jutro.
Szczerze mówiąc dzisiaj na treningu nei słuchałem jaki jest plan szkoleniowy ale wydaje mi się, że Dydek pokryje ktoś z dwójki Banaszkiewicz, Przybylak.
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
mati pisze:Nie rozumiem stwierdzeń, że Ostrovia wygrała tylko cztery spotkania! Dla mnie to wygrała AŻ cztery i za to im dziękuję! Co do porównywania Ptysia z Dzidą to chyba też coś nie tak jest. Pozatym jak można porównywać umiejętności zawodniczek z innych pozycji.
Pokryje....

you're as good as your last performance
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”