Haber trenerem koszykarek AZS Poznań
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
ja również staram sie nie obierać storny ktoregos z klubow (chociaz moze z pozoru na to nie wyglada) ale denerwujacy jest fakt ze istnieja trzy kluby ktore bezsensu podkladaja sobie nogi...... chodzi mi poprostu o to ,ze skoro Olimpia nie ma zespolu seniorskiego to bezsensowne jest trzymanie na sile zawodniczek, ktore chca zmienic klub , nawiazujac do problemu kuszowej to Ty go przeinaczyles gdyz dzialcze zalatwili jej mieszkanie w akademiku , prace dla meza ,ktory jest na dobra sprawe bez kwalifikacji i raz w miesiacu nie dali jej 500 zlotych bo nie mieli akurat miala dostac w pozniejszym czasie (okolo 2 tyg a dostala juz 1000 bo pelne wynagrodzenie wynosilo 1500) a ona przyszla na trning i w niecenzuralny i wulgarny spoosb zwymyslala dzialaczy i sobie poszla - nie wiesz wiec o calej sprawie tylko sugerujesz sie prasa - prosze wiec o nie podawanie takich przykladow , wracajac do glownego watku- podzial tych trzec klubow jest bezsensowny zaden na dobra sprawe nie ma pieniedzy wiec najrozsadniej byloby utworzyc wiec jeden zespol bez bezsensownych poddzialow , grajac w ekstarklasie iszkolac mlodziez - moze wyrazilem sie zbyt dosadnie chodzi tylko o to ze w obliczu gdy w klubie nie ma pieniedzy bezsensowne jest blokowanie zawodniczke ktore moglybygrac w ekstraklasie - co innego gdyby Olimpia miala zespol seniorski wtedy jak njabardziejtrzeba zaplacic ale jesli nikt nie ma forsy zeby wykupic( bo AZS i MUKS nie maja ) to krzywda sie stnaie zawodniczce , bo nikt jej nie kupi( no bo kto miaoby kupic? azs nie muks nie ostrovia nie i moze ktos z innego miasta? zero procent parwdopodobienstwa)
Twoje stanowisko pokrywa się z tym, któremu jestem od zawsze zdecydowanie przeciwny - stanowiskiem "działaczy" MUKSu. Właściwie chyba wogóle nie czytałeś tego, co pisałem. Więc tym razem będzie krótko, bo jak widzę nie ma sensu się rozpisywać.
1) Twoja teoria: "nikt nie kupi, więc oddajcie za darmo" mnie powala. Jak już próbowałem Ci tłumaczyć - skoro ktoś ma pieniądze na ściagnięcie do Poznania na jeden sezon za wielkie pieniądze nie związaną i nie wiążącą się na dłuzej z naszym miastem zawodniczkę, to naprawdę nie interesowałoby mnie wcale skąd ten ktoś wezmie grosze, by zadbać o swoją przyszłość. Jeśli ten ktoś był nierozsądny, to przeważnie musi za to kiedyś zapłacić. Takie zasady rządzą światem... /reszty już nie będę powtarzać, bo jak widzę to walenie głową w ścianę...
2) Kuszowa - nie wywiązali się z kontraktu? Chcieli ja zawiesić? O jaka wstrętna zawodniczka... Znam trochę szczegółów, z drugiej strony bardziej, ale to nieistotne. Ktoś nauczył tę dziewczynę tego, co zaprezentowała swoim zachowaniem. Niech ten ktoś teraz nie płacze, że odwdzięczyła się po tylu latach oglądania różnych wypaczeń pięknym za nadobne. Jak już mówiłem w życiu nie pozwoliłbym swojej córce trenować w takim bagnie...
3) Można sobie marzyć, jak fajnie by było gdyby w Poznaniu był jeden klub, wspaniale szkolący młodzież, o silnej drużynie seniorskiej. Tak się składa, że Olimpia poczyniła już w ubiegłym roku ku temu pewne kroki, ustalając wstępne zasady współpracy z AZSem. Podstawą było, by szkolone przez nasz klub koszykarki mogły zostac w Poznaniu. Niestety wtedy rozmowy toczone były głównie z Herktem, a jego obecne zachowanie zachwiało poważnie sens wcześniejszych ustaleń. Pewnie się zdziwisz niepomiernie (takie mam wrażenie czytając co piszesz), ale w Poznaniu są osoby o tak wybujałej miłości własnej, zadufaniu, nieziemskich ambicjach, że żadna współpraca z nimi nie dojdzie do skutku. Po prostu albo oni na czele, albo wszystko postarają się zniweczyć.
4) Olimpia posiada drużynę seniorską, wystepującą w ogólnopolskiej drugiej lidze, walczącą o awans do pierwszej. W zespole tym grały jednak dotąd juniorki
Po prostu, po zawirowaniach w 2002 roku, tylko młodzież nam została. To co piszesz jest niestety kompletnie sprzeczne i bezsensu - jakim cudem mamy awansować, budować zespół liczący się choć trochę w pierwszej lidze, skoro według Ciebie, jeśli nie ma starszych - młodzież MUSI odejść? Wiem, że to raczej niemożliwe, ale czemu nie rozpocząć budowy drużyny w oparciu o wychowanki, które obecnie u nas grają, które szkolono przez tyle lat? Ideałem byłoby pozyskanie dwóch, trzech bardziej doświadczony koszykarek. Jak już pisałem pomóc temu mogłaby współpraca z silnym AZSem. W ekstraklasowym zespole od czasu do czasu szansę dostawałyby nasze najbardziej utalentowane koszykarki, a w pierwszoligowej Olimpii grac mogłyby te Azetesiaczki, które nie miałyby szansy wykazać się w ekstraklasie (np tak jak Mrozina w tym roku). Potem te ograne w pierwszej lidze zawodniczki wzmacniałyby AZS, a u nas szansę dostawałyby następne nasze młodziutkie wychowanki. To jest mój wzór współpracy - wzajemna pomoc, a nie jakieś kłotnie kto kogo i jak ma przejąć (vide... a nie muszę pisać, bo pewnie wiesz o czym mówię). Twój pomysł (zabrać koszykarki, nie dać nic w zamian, i olać kompletnie to, co się z taką Olimpią będzie działo pózniej) jakoś mi mniej przypada do gustu.
... jeśli coś mi się jeszcze nasunie nie omieszkam napisać
1) Twoja teoria: "nikt nie kupi, więc oddajcie za darmo" mnie powala. Jak już próbowałem Ci tłumaczyć - skoro ktoś ma pieniądze na ściagnięcie do Poznania na jeden sezon za wielkie pieniądze nie związaną i nie wiążącą się na dłuzej z naszym miastem zawodniczkę, to naprawdę nie interesowałoby mnie wcale skąd ten ktoś wezmie grosze, by zadbać o swoją przyszłość. Jeśli ten ktoś był nierozsądny, to przeważnie musi za to kiedyś zapłacić. Takie zasady rządzą światem... /reszty już nie będę powtarzać, bo jak widzę to walenie głową w ścianę...
2) Kuszowa - nie wywiązali się z kontraktu? Chcieli ja zawiesić? O jaka wstrętna zawodniczka... Znam trochę szczegółów, z drugiej strony bardziej, ale to nieistotne. Ktoś nauczył tę dziewczynę tego, co zaprezentowała swoim zachowaniem. Niech ten ktoś teraz nie płacze, że odwdzięczyła się po tylu latach oglądania różnych wypaczeń pięknym za nadobne. Jak już mówiłem w życiu nie pozwoliłbym swojej córce trenować w takim bagnie...
3) Można sobie marzyć, jak fajnie by było gdyby w Poznaniu był jeden klub, wspaniale szkolący młodzież, o silnej drużynie seniorskiej. Tak się składa, że Olimpia poczyniła już w ubiegłym roku ku temu pewne kroki, ustalając wstępne zasady współpracy z AZSem. Podstawą było, by szkolone przez nasz klub koszykarki mogły zostac w Poznaniu. Niestety wtedy rozmowy toczone były głównie z Herktem, a jego obecne zachowanie zachwiało poważnie sens wcześniejszych ustaleń. Pewnie się zdziwisz niepomiernie (takie mam wrażenie czytając co piszesz), ale w Poznaniu są osoby o tak wybujałej miłości własnej, zadufaniu, nieziemskich ambicjach, że żadna współpraca z nimi nie dojdzie do skutku. Po prostu albo oni na czele, albo wszystko postarają się zniweczyć.
4) Olimpia posiada drużynę seniorską, wystepującą w ogólnopolskiej drugiej lidze, walczącą o awans do pierwszej. W zespole tym grały jednak dotąd juniorki
... jeśli coś mi się jeszcze nasunie nie omieszkam napisać
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Saletra pisze:(...) w obliczu gdy w klubie nie ma pieniedzy bezsensowne jest blokowanie zawodniczke ktore moglybygrac w ekstraklasie - co innego gdyby Olimpia miala zespol seniorski wtedy jak njabardziejtrzeba zaplacic (...)
Po prostu muszę...
Zdajesz sobie sprawę, że Twój pogląd jest równoznaczny z zaprzeczeniem sensu istnienia takiego klubu jak Olimpia? Że praktycznie domagasz się upadku sekcji? Jak klub może mieć seniorki i pieniądze, kiedy według Ciebie MUSI z nich rezygnować w imię chorych ambjicji krótkowzrocznych działaczy, sprowadzających sobie za wielkie pięniadze jednoroczne gwiazdki mające w d... Poznań i klub w którym grają? Nikt Olimpii nie da ani zawodniczek, seniorek na pierwszą ligę, ani pieniędzy, żeby tę ligę wywalczyć i zapewnić - musi sobie wychować, wyszkolić od małej dziewczynki dobre koszykarki i postarać się zdobyć jakoś fundusze. Moim zdaniem najlepszym sposobem jest poprawienie swojego losu dzięki właśnie ekwiwalentom za wyszkolenie tych najlepszych, po które chcą wyciągać ręce inne kluby. Dzięki tym paru groszom nauka ich następczyń będzie łatwiejsza i może zaprocentować jeszcze lepszymi umiejętnościami następnych roczników. Nie mam pojęcia czego w tym procesie nie możesz zrozumieć ...
Ps. "Blokować zawodniczki, które mogłyby grać w ekstraklasie"... podaj przykład kogoś, kto dostał ofertę gry w ekstraklasie, miał szansę i talent, by faktycznie tam grać, a Olimpia zniszczyła tę szansę... Póki co już od ubiegłego roku starają się jak już pisałem zapewnić przyszłość w Poznaniu i w ekstraklasie tym, które chcą odejść.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Maras Cyceronie Ty Nasz Złotousty, Bralczyku Forumowy, Skarbnico Wiedzy Bezcenna (o poznańskiej koszykówce i nie tylko), jakiez nudne i smutne byłoby nasze forum bez Twoich cennych wypowiedzi, tych pasjonujących komentarzy, myśli złotych i rad światłych. Nie wiem co za ignoranci pominęli Twoją Szlachetna Postać przy wyborach na moderatora tejże strony... Jak mogli? Przyjmij moje skromne lecz głębokie podziękowania i wdziecznosć bezgraniczną za tą lekcję pokory jakiej mi tu w swym dobrodziejstwie udzieliłeś Mistrzu.MARAS pisze:Mikey ty niemasz bladego pojęcia o poznańskim koszu! Więc tu mi niewymądrzaj sie na odleglość! W.... to możesz na Kolejorzu dostać!
Nie bluzgaj mi tu kto komu buty może czyścić!
Zajmij się swoim Łks i Polfą!
P.S. Chciałem tylko napomknąć jeśli nie urazi to Twojej Osoby, ze ja niewiele mam wspólnego z Polfą, ale ja to rozumiem; potęga i światło bijące od AZSu są tak wielkie, ze rozróżnianie innych klubów jest nie tylko trudne co nie ma po prostu żadnego znaczenia

- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Mikey pisze:Maras Cyceronie Ty Nasz Złotousty, Bralczyku Forumowy, Skarbnico Wiedzy Bezcenna (o poznańskiej koszykówce i nie tylko), jakiez nudne i smutne byłoby nasze forum bez Twoich cennych wypowiedzi, tych pasjonujących komentarzy, myśli złotych i rad światłych. Nie wiem co za ignoranci pominęli Twoją Szlachetna Postać przy wyborach na moderatora tejże strony... Jak mogli? Przyjmij moje skromne lecz głębokie podziękowania i wdziecznosć bezgraniczną za tą lekcję pokory jakiej mi tu w swym dobrodziejstwie udzieliłeś Mistrzu.MARAS pisze:Mikey ty niemasz bladego pojęcia o poznańskim koszu! Więc tu mi niewymądrzaj sie na odleglość! W... to możesz na Kolejorzu dostać!
P.S. Chciałem tylko napomknąć jeśli nie urazi to Twojej Osoby, ze ja niewiele mam wspólnego z Polfą, ale ja to rozumiem; potęga i światło bijące od AZSu są tak wielkie, ze rozróżnianie innych klubów jest nie tylko trudne co nie ma po prostu żadnego znaczenia![]()
![]()
No proszę jaka gadka nam się rozkręciła!
Maras pokazuje swoje oblicze!
-
Gość
Chwileczkę , nie mowie zeby olać Olimpię - moze wyda to sie Tobie dziwne ale wychowalem sie na tym klubie i przezylem z nim wspaniale chwile..... chwile ktore niestety juz nigdy nie powroca bo tacy ludzie u sterow klubu jak Strzykala i cala jego świta do niczego dobrego nie doprowadza , w zbliajacym sie sezonie najparwdopodobniej znowu klubu nie zglosza , a ekwiwalent za wyszkolenie 2 czy 3 zawodniczek raczej nie pokrylaby nawet dwumiesiecznych kosztow - po porstu ta wegetacja jaka trapi teraz Olimpie wynikajaca z chronicznego braku kasy wynika takz e z barku ludzi przedsiebiorczych i nadajacych sie do prowadzenia klubu- Uwierz mi ale zalezy mi na odrodzeniu Olimpii ale ludzie bedacy w kierownictwie sie do tego nie nadaja -tak jak jablonski nie nadaje sie do kontaktow miedzyludzkich - to dzieki jego zascinakowosci, drobnomieszczanstwie i klotliwosci a takze takich ludzi jak strzykala mamy teraz trzy kluby a powinien byc jeden -Olimpia , naprawde wolalbym zeby byl jeden klub w Poznaniu i MUKs moglby zostac rozwiazny ale ja caly czas licze ze moze mloda kadra kierownicza MUKS-u wrowadzi ten zepol do ekstraklasy- tymczasem do Olimpii z żalem musze to powiedziec ale stracilem juz te nadzieje- zapewne powiesz m i ze nie jestem prawdziwym kibicem Olinmpii skoro wypisuje takie rzeczy.., ale ja po porostu nie mam ochoty juz ciagle3 sie umartwiac i patrzec jak ten zespol sie rozlatuje , patrzec jak po wycofaniu sie z ligi ponownie awnasuje do ekstraklsy a tam dzialacze rozkladaja rece i wycofuja zespol niweczac ogromny trud wielu ludzi-musze sie zreflekotowac fakt ze te rzeczy co wypisywalem o ekwiwalentach sa bzdurne i klub powinien otrzymac pieniadze- nie pisze jednak tego jako zwolennik MUKS-u ktory z zawiscia żąda zawodniczek za darmo tylko z perspektywy dawnego kibica kotry patrzac na apatie i biernosc w szeregach Olimpii mowi kategoryczne nie! (przynjamniej stara sie na to powiedziec) niestety kibic ten nie ma na to wplywu bo poki zostanie taka sytuacja jaka jest to nic z tego dobrego nie wyniknie...Poniewaz tylko oisiol nie zmineia zdania i twardo obstaje przy swoim to przynaje ze glupoty powypisywalem z tymi ekwiwalentami - ale jak podkresle: wynika to jedynie z rozgoryczenia na sytuacje w klubie i niemożnosci uwierzenia ze taki dorobrk klubu zostal zaprzepaszczony (jestes kibicem Olimpii ktory z Twoich relacji nie jedno przezyl z zespolem wiec nie podejrzewam ze jestes zadowolony z zaistnialej sytuacji w klubie pamietajac chwalebne dzieje....)
Z tym, co napisałeś zgadzam się praktycznie w 95% Naprawdę mądre słowa. Pewnie jak dokładniej je przemyślę sklecę jakąś bardziej sensowną odpowiedz. Póki co tak na szybko.
Masz rację co do działaczy Olimpii - w wiekszości pełna niekompetencja, wynikająca jednak bardziej z tego, że po prostu nie chcą mieć kłopotów. Ale nie wszyscy są tacy, naprawdę myślę, że gdyby udało się wywalczyć awans do pierwszej ligi, postawić działaczy przed faktem dokonanym, zdobyć choć trochę przychylności i pomocy władz miasta, udałoby się choć troszkę odbudować to, co ostatnio zupełnie zbużono. Bez jednak zawodniczek nie da się awansować. Powiem Ci nawet, że problemem nie są w tej chwili pieniądze, bo tych na drugą ligę starcza, ale umiejętności i chęci. Głęboko wierzyłem rok i dwa lata temu, że z rocznikiem 1986, wspartym młodszymi Olimpia zdoła awansować, że zawodniczki rozumieją, że to bedzie najlepsza promocja i w ten sposób zostaną w pamięci kibiców na zawsze - tak jak Górczak, Siwczak, Waligórska, Mrozińska, Mieloszyńska, Rybarczyk, Kusz... i te, które zdobyły dla Olimpii w 2002 roku ekstraklasę. Teraz już wiem, że wiele osób w Poznaniu bedzie musiało poczekać jeszcze trochę, wierząc, że może następne roczniki będą chciały i potrafiły zdobyć pierwszą ligę. Uwierz mi, zawsze uważałem, że jesli ktoś chce odejść, nie ma sensu go trzymać na siłę - z niewolnika nie ma pracownika, ale jednoczesnie wierzyłem w takie wartości, jak wierność, oddanie, zaufanie, poświęcenie, uczciwość... Niestety życie weryfikuje te wartości, obecnie coraz częściej brzmią naiwnie. Zwłaszcza jeśli skonfrontuje sie je wszechobecnemu pieniądzowi. Liczyłem, że tak jak kiedyś, dla zawodniczek gra w Olimpii to przeżycie, coś niezwykłego, nobilitacja... że nie spoczną budując początki jej nowej potęgi. Trzeba przyznać, że byłem naiwny
Dla mnie obecnie marzeniem jest jedynie klub pierwszoligowy, szkolący nadal całe dziesiątki nastepczyń obecnych reprezentantek Polski, współpracujący z uczciwym klubem ekstraklasowym, tak, bym mógł oglądać "swoje" koszykarki potem w najwyższej klasie rozgrywek. To było wykonalne, ale tym razem to nie działacze Olimpii zawiedli. Myślę, że prędzej doczekamy się Poznania bez zespołu koszykówki wogóle niż jednej, zjednoczonej drużyny. A.. i jeszcze jedno - te pieniądze za koszykarki, grosze dla klubu ekstraklasowego w porównaniu do tego, co muszą płacić innym, dla Olimpii stanowiłyby naprawdę pokazną część budżetu. Wielu zdziwiłoby za jak małe środki utrzymuje się obecnie nasz klub. I wbrew temu, co piszesz (apatia, bierność) nie jest aż tak zle. Kilka osób ma nadzieję i się stara, a to najważniejsze. Może nie jest o tym tak głośno, na pewno opinie o ich pracy, rozpowszechniane przez niektóre osoby ze środowiska, są ... wiadomo jakie, ale sporo osób, będących bliżej wszystkiego, ją docenia. Zdaję sobie sprawę, że wiele jeszcze brakuje (umiejętności, doświadczenia również), ale może w koncu po cichu i bez konfliktów uda się coś zbudować sensownego. Oby...
Pozdrawiam!
Masz rację co do działaczy Olimpii - w wiekszości pełna niekompetencja, wynikająca jednak bardziej z tego, że po prostu nie chcą mieć kłopotów. Ale nie wszyscy są tacy, naprawdę myślę, że gdyby udało się wywalczyć awans do pierwszej ligi, postawić działaczy przed faktem dokonanym, zdobyć choć trochę przychylności i pomocy władz miasta, udałoby się choć troszkę odbudować to, co ostatnio zupełnie zbużono. Bez jednak zawodniczek nie da się awansować. Powiem Ci nawet, że problemem nie są w tej chwili pieniądze, bo tych na drugą ligę starcza, ale umiejętności i chęci. Głęboko wierzyłem rok i dwa lata temu, że z rocznikiem 1986, wspartym młodszymi Olimpia zdoła awansować, że zawodniczki rozumieją, że to bedzie najlepsza promocja i w ten sposób zostaną w pamięci kibiców na zawsze - tak jak Górczak, Siwczak, Waligórska, Mrozińska, Mieloszyńska, Rybarczyk, Kusz... i te, które zdobyły dla Olimpii w 2002 roku ekstraklasę. Teraz już wiem, że wiele osób w Poznaniu bedzie musiało poczekać jeszcze trochę, wierząc, że może następne roczniki będą chciały i potrafiły zdobyć pierwszą ligę. Uwierz mi, zawsze uważałem, że jesli ktoś chce odejść, nie ma sensu go trzymać na siłę - z niewolnika nie ma pracownika, ale jednoczesnie wierzyłem w takie wartości, jak wierność, oddanie, zaufanie, poświęcenie, uczciwość... Niestety życie weryfikuje te wartości, obecnie coraz częściej brzmią naiwnie. Zwłaszcza jeśli skonfrontuje sie je wszechobecnemu pieniądzowi. Liczyłem, że tak jak kiedyś, dla zawodniczek gra w Olimpii to przeżycie, coś niezwykłego, nobilitacja... że nie spoczną budując początki jej nowej potęgi. Trzeba przyznać, że byłem naiwny
Pozdrawiam!
z tego wszystkiego zapomniałem się na ostatnią wypowiedż zalogować
myślę że po tylu latach nie mogę się jeszcze do końca otrząsnąć z wycofnia Olimpii z rozgrywek - to był prawdziwy cios...życzę jednka mojemu ukochanemu klubowi powrotu na wielkie areny ,ma nadzieję że dane będzie mi tego dożyć , reakcja łańcuchowa nastąpiła w momencie wycofania zespołu z ekstrklasy - wywiązał się wtedy konflikt pomiędzy kłótliwym Jabłońskim a kadrą kierowniczą i teraz mamy efekty -MUKS klub bez nazwy i możliwości identyfikowania się (mimo wszystko życzę im jak najlepiej - to wyraz mojego patriotyzmu lokalnego) żałuję tego podziału ale fakt nawet jeśli Jabłoński "przestał" już to i tak jego dalsza działanosc rzutuje na klub gdyż przypieo mu etykietkę na ktora jednak sam zapracowal więc nie powninien mieć do nikogo pretensji- uważam ,że gdyby prezentował większą kulturę osobistą to może wypadki potoczyłyy się inaczej ...niestety tak się nie stało.. dziwi mnie jednak fakt dlaczego Iwona Jabłońska tkwi przy mężu - miała z nim masę problemów a przy tym proszę mi wierzyć to bardzo kulturalna osoba i urocza - szacunek za grę w Olimpii!!!! ...ech jak o niej wspominam to przypomina mi się od razu Gosia Kubiak ...i ulubiona "Buba"........również pozdrawiam ,pozostaje nam trzymać kciuki że za ileś lat sytuacja sie ruszy a my spotkamy sie kiedyś na meczu ekstraklasy Olimpii i wspomnimy czasy wiary i nadzieji włożonych w ten zespół ze strony prawdziwych kibiców.....
Chodzi mi o to Maras, ze to, co napisales ma taki sam sens (czyli zaden), jak to, gdybym Ci napisal: "Kibice AZSu wywalcie tego Kwasniewskiego z fotela prezydenckiego, bo to stary komunista i przez niego w Polsce kluby nie maja pieniedzy!!"... rozumiesz teraz? Czy to sie komus podoba, czy tez nie sekcja koszykowki w Olimpii od jakiegos czasu podlega praktycznie jednej osobie. Moglbym napisac naprawde wiele o dobrych i jeszcze wiecej o zlych stronach takiego ukladu. Ale jest pozno, wiec tylko jedno - gdyby nie ta osoba Olimpia pewnie w 1997 roku nie wycofalaby sie z ekstraklasy... ale z drugiej strony mysle, ze 99% innych w 2002 roku powiedzialoby STOP i poszlo na latwizne likwidujac sekcje i mase problemow, a osoba ta umozliwila kilku zapalencom walczyc dalej (z roznym skutkiem poki co). Jest taki stan rzeczy, jaki jest i jest to praktycznie stan nie do zmienienia... gdy mowi sie o Olimpii trzeba po prostu pogodzic sie z tym i patrzec z optymizmem w przyszlosc - gorzej byc juz nie moze 
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Mikey pisze:Maras Cyceronie Ty Nasz Złotousty, Bralczyku Forumowy, Skarbnico Wiedzy Bezcenna (o poznańskiej koszykówce i nie tylko), jakiez nudne i smutne byłoby nasze forum bez Twoich cennych wypowiedzi, tych pasjonujących komentarzy, myśli złotych i rad światłych. Nie wiem co za ignoranci pominęli Twoją Szlachetna Postać przy wyborach na moderatora tejże strony... Jak mogli? Przyjmij moje skromne lecz głębokie podziękowania i wdziecznosć bezgraniczną za tą lekcję pokory jakiej mi tu w swym dobrodziejstwie udzieliłeś Mistrzu.MARAS pisze:Mikey ty niemasz bladego pojęcia o poznańskim koszu! Więc tu mi niewymądrzaj sie na odleglość! W.... to możesz na Kolejorzu dostać!
P.S. Chciałem tylko napomknąć jeśli nie urazi to Twojej Osoby, ze ja niewiele mam wspólnego z Polfą, ale ja to rozumiem; potęga i światło bijące od AZSu są tak wielkie, ze rozróżnianie innych klubów jest nie tylko trudne co nie ma po prostu żadnego znaczenia![]()
![]()
Ojojjj, widze że kolega Maras sie nam rozbrykał! Jak przedmówcy już pisali to tylko dobry gest OLIMPII mógłby spowodować połączenie sie z AZSem! Ale po co??? Lepiej chyba, tak mi się wydaje mieć SWÓJ własny klub, tradycje, barwy, historię, niż jakiś twór!?
Co do kolegi Mikey'a to z tego co wiem to on nie pracuje w Pabianickich Zakładach Farmaceutycznych, wiec co ON może Polfą sie zajmować????
Na przyszłość, to waż słowa i nie wszyczynaj tutaj burd żadnych bo lipa bedzie!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”